|
306 Hararet göstergesi oynaması - müşür değişimi |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 Saat 13:30 |
|
Kendi aracımda yasamıs oldugum cok ufak bır problemı yıne sızlerle paylasayım ıstedım
Hararet gostergesı motor sıcak oldugu durumlarda 10 C ye kadar varan oynamalar yapıyordu. mesela gosterge 100 gosterırken anında 90 a dusuyor bazen yıne 100 e cıkıyor. bazen 90da dururken 95 gosterıyor. bazen 85 e dusuyor. bazen 90 a cıkıyor vs seklınde dengesız bır calısma sergılıyordu...
bu durumun sadece sıcakken olduguna emın oldum. cunku sogukken yapmıyordu. yanı sadece 80C e uzerınde bunu yapıyordu. bana cıva ıle calısan musurun arızasını aklıma getırdı. bılg bagladıgımızda herhangı bır arıza gorunmuyordu. cunku musur calısmıyor degıl. sonucta calısıyor. ama duzensız hareketler yapıyordu. sonucta 10 senelık arac...
hemen orjınal musur satın aldım ve bunun yanında benzer durumun jıkleyı tetıkleyen yesıl renklı ecu musurununde basına gelebılecegını dusundugum ıcın onunda yenısını aldım...
montajını yaptım. sorun duzeldı... herhalde bır 10 yıl daha sorunsuz calısır :))
Hıcbırsey sokmedıgım zamankı gorunum...
Hava fıltre kutusunu cıkardım. Sılındır kapagı cıkısındakı termostat kutugu ustundekı 3 musur goruluyor.
1. Mavı = motor ısısını gostergeye ıletır
2. Kahverengı = motor ısısını fanları calıstıran bıtron beynıne ıletır
3. Yeşil = motor ısısını jıkle yapabılmek ıcın ecu ya ıletır
Kutugun hemen sag tarafında gorulen kahverengı dırsegın ıcındede termostatımız bulunuyor...
Yeni musurumuz. Bırebır orjınaldır. Boyle parcalarda orjınalı almak her zaman en ucuzudur... :))
Ecu ya bılgı veren yesıl musurumuz...
Eskı ve yenı yan yana... Düzenleyen cecoli - 13 Nisan 2011 Saat 13:33 |
||
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Güzel paylaşım Teşekkürler
|
||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Peki madem bu uc sensor ayni gorevi yaparak ilgili yerlere iletiyor, neden o zaman bir tane sensor alip veriyi paylastirmak yerine 3 tane ayri ayri sensor koyulmus? Kontrol eden unitelerin birbirinden bagimsiz calismalarini saglamak icin mi acaba?
Yine harika paylasim. Eline saglik. Düzenleyen koliva - 13 Nisan 2011 Saat 13:56 |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
esasında en basından berı bende aynı seyı dusunuyorum... nıye tek musurden verı dagıtılmamıs. fakat bırbırlerının calısmaları etkılenmesın dıye herhalde boyle bır uygulama yapmıslar...
|
||
Serhun
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Paylaşım için teşekkürler. |
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Biraz arastirdim ve gercekten bu uc musurde ayni gorevi yerine getiriyorlar. Yeni nesillerde bu uc musur yerine tek bir tane musur motorun isisini olcmeye yariyor ve bilgi paylastiriliyor.
|
||
kenan_gul
1. Vites 26 - Mayıs - 1986 Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2011 Konum: bilecik/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kenan_gul
|
|
benim 306ımda da bi musur sorunu var ama cosemediler 3unden birindeymis:) servis coscek insalla...yarin goturcem servise..stop ısıgı yakıo yanlız.. bilgisi olan var mi.. bunla alakadarmidir
|
||
Kemanyak
1. Vites 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Soğutma suyundaki havayı aldılar mı ? Bende de aynı sorun ortaya çıktı ve ben havasını alarak hallettim. Müşür işi en son iş. Zira zaten arıza olsa bunlarda bilgisayarda görünüyor. |
||
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
||
kenan_gul
1. Vites 26 - Mayıs - 1986 Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2011 Konum: bilecik/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kenan_gul
|
|
goturdum servise. sorunun fan beyninden oldugunu soylediler ve bi musurden.. sipars verdiler yarin insallah takcaklar olcak :) suratlı sekilde su birikintisine girmistim.. nasıl olduysa oraya su kacmıs iki gun sonra. fanlar hic durmaz oldu. araci evimin onune bıraknca akuden iliskisini kesip giriodum eve. yoksa aku neyin kalmıcakti..
|
||
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
cecoli konu hortlamışken bi soru soriyim sana benim arabayı çalıştırdığım zaman dikkat ettim ilk harekete kadar hararetin 90a gelmesini bekliyorum geldikten sonra şanzımanda ısınıyo onu bekliyorum çünkü ve hareket ettikten sonra hararetim 80 kadar düşüyo budamı müşürden olabilir devirdaim yeni değişti termostat ve müşür geçen sene yazın değişti
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
90C ye gelıp termostat actıgında radyatordekı soguk su motorun ıcıne yavas yavas gırınce ısı bıraz duser normaldır...
|
||
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
anladım saol teşekkür ederim
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
se®k@n
1. Vites 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bozulma ihtimallerine karsı hepsi farklı olabilir.. 3 müsürü birlestirselerdi, bitanesi bile gittiginde komple yenilemek gerekecekti.. Dolayısıyla daha fazla para ödemek zorunda kalacaktık..
|
||
Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v 110hp | LPG
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yenı motorlarda tek var ama :))
|
||
kenan_gul
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kenan_gul
|
|
allaha sukur cosuldu. sorunu arabanın.
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
cecoli bendede gostergede hararet 85-90 dan sonra kafasına gore 100-110 na cıkıyor fakat aracı pc baglıyoruz hareket halınde ıken bakıyoruz hararet gostergede 100 -110 oldugunda pc de gosterge 80-86 arası gegısıyor yanı gosterge yanlıs gosterıyor sebebı bu senın degıstırdıgın musurden mı ???
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Güzel Paylaşım Usta Ellerine Sağlık ...
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Musurlerden bırı arızalı olsa gerek. Bılgısayardan baktıgınızda fan dogru yerde acıyorsa muhtemelen gosterge ıcın calısan musurde sorun olabılır...
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ama soyle bir olayda var harekt ederken farlarım acıkken hararte yukselıyor farları kapatınca gerı dusuyor boyle bır olayda var :S
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
emeğine sağlık güzel bir paylaşım
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |