|
Marş |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
muntehaozen
1. Vites 30 - Kasım - 1991 Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 Saat 23:44 |
Meraba abilerim, ablalarım siteye yeni üye oldum yanlış bir cümle veya konu olmuşsa affola.
Arabam 2004 model 1.6 Benzin 307(lpg takılı değil) kullanıyorum ama son zamanlarda problem şu; 1-Arabayı sabah çalıştırdığımda tek marşta çalışıyor ama çalıştıktan sonra çıııızt diye bir ses çıkarıyor taki kontağı bırakana kadar.(1-2 sn kadar kontağı çeviriyorum.)..Bu çızzt diye ses neyden kaynaklanır? 2-Araba çalıştırdım 5 dk geçdi ortalama 5 km falan yapıtıktan sonra durdurmam gereken durumda durduruyorum ardından 1-2 dk geçince marşa basdıgımda araba çalışmıyor 1-2-3-4 denememe rağmen bu şekilde oluyor.Bu problem neyden kaynaklanıyor olabilir? Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum malum yaşımdan ötürü kazıklamaya çalışan çok oluyor.Bilgilerinize ihtiyacm var. |
|
ose
2. Vites 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sorunun marş motoru
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sorunun marş motoru :)
|
|
Kemanyak
1. Vites 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Marş motorunun üst kısmında manyetik alanla çalışan mıknatıs gibi bir cihaz var. (ismi sanayide tuhaf bir şekilde söyleniyor ayıp) Alternatör yanılmıyorsam. O cihaz takılı kaldığı için marş motoru çok ısınınca veya soğuk halllerde takılma yapıyor. O cihazı değiştirip yahut işinin ehli bir ustada elden geçirtip sorundan kurtulabilirsiniz. En iyi ihtimal ise dişliyi geri çeken yay sistemindeki yayın değişecek olması (neredeyse beleş).
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kömürden de yapabilir
|
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
marş motoru yapılıyo evet sakın yenisini alma...
|
|
muntehaozen
1. Vites 30 - Kasım - 1991 Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
|
Özür diliyorum sonradan aklıma geldi.Servisde böyle bir problem yaşadı pc bağladıklarında ise katalizör dediler ne kadar doğru?Alakası var mı anlam veremedim .
Ve katalizör 600 tl civarında temizleme olayı Ankara sanayide yaptırabilirmiyim ki? |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sıkıntı mars motorundan gozukuyo |
|
Kemanyak
1. Vites 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Anlattığın arızayla alakası yok Temizletmen konusunda bir şey diyemem nasıl temizliyorlar onu da bilmiyorum. Ama anlattığın arıza bende de kış aylarında yapıyordu. Alternatör müdür nedir onu tamir ettirdim düzeldi şükür. |
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Acaba sen fazla mars yapıyor olmayasın?????????????????????????
Cunku fazla mars yaparsan motor calıstıktan sonra volan mars dıslını cok hızlı donduruyor ve o bahsettıgın ses cıkıyor. Bıraz daha kısa tutmayı denermısın??? Cunku normalde motorun calısması 1sn surmez :))
Bastıgın gıbı calısır...........
|
|
werty
1. Vites 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kömürlerden yapabilir
|
|
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
|
trtolgi
2. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadasım neden marsa 1-2 sniye basılı tutuyon.bas ve bırak.basılı tutarsan o ses cıkar.sanırım sen mars motoruna zarar vermişssin.
|
|
muntehaozen
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
|
Marşa bastığımla çalışması ve elimi çekmem bir oluyor ama o sesi duyuyorum |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |