![]() |
|
307 SW otomatik vites sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 34567 17> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
arkadaşlar benimde bir sorum olacak..benim 307 de trafikte çok dur kalk yaptığımda bir süre sonra geri kaçırmalar oluyor bende bunu şanzuman yağının fazla ısınmasına bağlıyorum ama normal durumlarda 30-40 derecelik eğimlerde bile kaçırma falan yok sizce bu normalmi ?
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
ose307 eminmisin kaçırmadığı rampanın 30-40 derece olduğuna.
![]() 30 derecede freni bıraktığında kaymayı bir kenara bırak frene bassan bile kayarsın
![]() |
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
ölçmedim metin derece hesabınada aklım ermez lafın gelişi yani.. ama çoğu dik yerde kaçırma yapmıyo diyebilirim ben sana şekille anlatmana gerek yoktu
![]() |
|||
![]() |
|||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
||
evet dediğin testi yap bana göre dik sayılan bir yokusta arac geri kaçırmadı sevinsem mi üzülsemmi bilemedim :),
|
|||
![]() |
|||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
||
o zaman göralın dediğini kafam takmıyorum(kesinlikle blogun degişmesi lazım belkide tüm şanzımanın),yarın gidiyorum bir servise elektro valfleri ve şanzıman yağını 530 tlye değiştirtiyorum öyle mi
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
10-15 derecede kaymaması bu açıdan daha dik yerde kayması normal demek istedim bende.
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
|||
![]() |
|||
||
abi görala dedim o zaman size bir kağıt imzalatırız aracınız hata yaparsa sorumluluk kabul etmeyiz dediler. Ankaradaki arkadaşlar göraldan uzak durun tekotoda yaptırıcam yarın
|
|||
![]() |
|||
||
Birde son bir soru, serviste neden yaptırıyorsunuz bilgisayara bağlıyalım falan diyecekler ben direk olarak elektro valfler değişecek(2 tane) ve şanzıman yağı (4ltre) değilmi özel olarak demem yada dikkat etmem gereken birşeyvarmı
|
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
Alemsiniz arkadaşlar..
![]() ![]() Selonoidi 2 şey bozar; 1-yanlış Yağ kullanımı 2-Ünite Ama 2 cisi her zaman düşük olasılıktır ve 1 ci maddeden dolayı bozlur
![]() |
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
![]() |
|||
||
1 saattir yokuşlarda test yapıyorum, ankarada tabi hiç zor olmadı yokuş bulmak tahminim yüzde 5-7 eğimli yokusta geri kaçırma yapmadı hatta ufaktan ileri gitti diyebilirim yüzde 10 diye hesapladıgımki yanlışlıkta olabilir ya durdu yada çok ufak yani saniyede 1-2 cm kaçırdı daha dik hani şöyle 20 metre yürüsek nefes nefese kalacağımız yokuşta ise direk saldı gitti geriye :).
monur abi, yarın direk gidiyorum ankara tekotoya bilgisayara bağlatmadan ki bu hafta 2 kez bağlattım yeter.(s. basınç ayar hatası çıktı) direk elektro valflerin ikisini ve şanzıman yağını değiştirtiyorum. yardımlarınız için teşekkürler 2-3 gündür gözüme uyku girmedi geceleri
|
|||
![]() |
|||
||
ya hep üstüste mesaj atmış gibi oluyordu,şu kavramlarda bende sıkıntı oluştu
selenoid,elektrovalf,elektrovana :) biri bna açıklasın bildiğim kadarıyla hidrolig bloga bağlı 2 parça var bunların adı yani benim değiştirteceğimin adları ne oluor :)
|
|||
![]() |
|||
meandros ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Aralık - 1979 Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2009 Konum: Aydın City Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
||
hacı habe..
benim araçda gram kaçma yok.. rampada sülük gibi yapışıyor melet.. |
|||
2004 PEUGEOT 307 1.6 Envy BVA Benzinli Otomatik Alu Grisi - KM: 73145
|
|||
![]() |
|||
||
bilgisayara bağlattığın zaman bak bakalım şanzıman yağ basıncı rölentide çalışırken 2,5 barın altında seyrediyorsa mutlaka değişme vakti gelmiştir. yanlız değiştikden sonra mutlaka şanzımana yazılım atılması ve yeni selenoidlerin tanıtılması gerekli unutma.
|
|||
|||
![]() |
|||
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
kimi selonoid diyor,kimi elektro valf kimide elektro vana
![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
tamam abi not aldım, bilgisaayara bağlatmıcam artık, direk hepsini değiştirticem, (zaten 2 valf var) . hidrolik blogu iyice temizleticem spreyle tekerler dönerken dediğinz araba havadayken geçişleri yapsınar falan sanırım pek anlamadım ama sonra fazla yağı alsınlar :)
|
|||
![]() |
|||
||
Yağı boşalttıktan sonra tekerlekler dönmez.Bu haldeyken viteslerin geçişi yapılır selonodlerdeki ve konverterdeki bir miktar yağı alırlar.Bu yağ konduktan sonraki bölümdür 4-5 litre yağ koyup araba havadayken bütün vites geçişlerini yaptırsınlar demek istedim.Birde çok önemlidir eğer dışarıda yaptırırsan diye yazıyorum,şanzıman sıcaklığı 60-65 dereceye ulaşmadan yağı koymasınlar.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
yok abi yetkili bayide yaptırıcam atölye kısmına almadıkları için önceden ustaya söylecem senin dediklerini ,heralde eşek değilseler biliyorlardır.
o zaman dikkat edeceklerim, yağı koyduktan sonra (1ltre fazla) vites geçişleri yapılıp fazla yağı alsınlar. şanzıman sıcaklığı 60 65 derecceye ulaşınca yağı koysunlar. hidrolik blogu spreyle temizlesinler. :)
|
|||
![]() |
|||
||
ne şanssızım ya cumaya randevu verdiler resmen paramızla rezil oluyoruz sabah 8 30 bırak akşam alırsınd ediler orasıda evime 40-50 km :(
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 34567 17> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |