|   | 
 | 
| motor yıkama... | 
| Yanıt Yaz   | Sayfa <123> | 
| Yazar | ||
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 Saat 23:31 | |
| 

tam ben sorcaktım    Düzenleyen by_ersin - 01 Haziran 2011 Saat 23:31 | ||
|  | ||
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 Saat 23:31 | |
| 
   15 tl mi ?? bedava   | ||
|  | ||
| muurrat   2. Vites     Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 378 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 Saat 23:34 | |
| 
   hiç bişi yaa benmki kirlendi bii yıkatm bndee
    | ||
| 
     2010 hyundai era team 1,4. murat karagöz | ||
|  | ||
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 Saat 23:46 | |
| 

İyi bildiğiniz bir yıkamacı dışında sakın yaptırmayın derim.İlk aracımı aldığımda arkadaşım hediye olarak aracımı iç dış motor yani komple temizliğe verdirdi sağolsun.Ancak motor temizliği yaparken sıktıkları bir ilaç var,o ilaç sağ çamurluğa gelmiş ve arkadaşlar temizlemekte gecikmiş sonuç ne peki üstünün verniği gitmiş bir sağ çamurluk kime kızarsınız??Bunun dışında başka bir arkadaşımın aracında da motor yıkama esnasında ilaçtan ön cama sıçratmışlar ondaki sonuçta ön camdan hiç çıkmayan benekler oldu.Camın üst cılasını yakmış.Benim önerim bir pazar alın elinize bir bez ve de gazyapı veya mazot 1-2 saatinizi verip güzelce temizleyin aracınızı hiç riske atmayın derim..
    | ||
|  | ||
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 Saat 23:55 | |
| 
 o zaman motoru bu şekilde yıkatan araçların şaseleri felan bu madde yakarrr ??????? yanlışmı anladım ??? | ||
|  | ||
| eren8er   1. Vites     17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 Saat 23:57 | |
| 
   aracı eritçek bi malzemeylede motor yıkanmaz herhalde canım   sülfürik asitmi bu.. (sülfürik ne bilmiyorm gerçi) | ||
|  | ||
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 00:00 | |
| 
 he işte onu merak ettim ya ..baksana arkadaş cama değmiş benekler kalmış kaputa değmiş vernik atmış dedi... şaseler ne durumda bende onu çözemedim ... | ||
|  | ||
| fTh206   2. Vites     15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 00:04 | |
| 
   yok walla benim aracın camınada sıçradı hatta boyaya bile geldi hatta sordum bi zararı varmıdır diye güldü adam hiç bişi olmuyo korkmayın ama işin ehli birine yıkatın o konuda arkdşa katılıyorum
    | ||
| 
     HONDA CİTY 1.4 ES İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK | ||
|  | ||
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 01:09 | |
| 
   vallaha bizim burda servıs te arac bakım olduktan sonra brütün özel sıvı ile motoru yıkıyor ve hava ile kurutuyor sıfırdan farksız :D | ||
|  | ||
| ose   2. Vites     05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 02:00 | |
| 
 Düzenleyen kankam_743 - 02 Haziran 2011 Saat 02:01 | ||
|  | ||
| Kemanyak   1. Vites     26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 03:05 | |
| 
   WD 40 İle temizle hava tut fazlalıkları temiz bir bezle sil 6 ay toz nedir göstermez motor :-)) Senede 1 yapıyorum 10 lira maliyet tertemiz ve paslanmaya karşı koruyucu. Plastil aksamı inanılmaz derecede yeniliyor. Aracın elektrik aksamındaki oksitlenmeyi de engelliyor. Servislerde bile  kullanılan malzeme bence deneyin farkı görün... Bulunduğum ilçede yaptığım uygulamayı gören herkes sipariş verdi :-)) Çoğunu ben uyguladım siparişlerle başedemez oldum :))) Motor kısmına asla su değdirmeyin arkadaşlar bozmazsa bile kalan nemden oksitlenme yapar elektronik aksam...
    | ||
| 
     Kemanyak Kisses You 207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 | ||
|  | ||
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 04:20 | |
| 
 +1 mantıklı | ||
|  | ||
| Haksen016   3. Vites     23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı Haksen016 Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 07:58 | |
| 
   güzel olmuş bende düşünüyorum yıkatmayı.
    | ||
| 
     2006 Peugeot 307 XT Triptonik 1973 - Bursa | ||
|  | ||
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 08:26 | |
| Evet aracın motorunun tazzikli su ile yıkanmasını kimse tavsiye etmiyor. Yıkamadan sonra kalan su, elektronik aksamda oksit ve kireç oluşturuyor. 
 | ||
|  | ||
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 08:36 | |
| 
 Denemesi şu şekilde bedava camınıza veya aracın kaportasına geldiğinde hemen silinmesse bu yazdığımı okuyup doğruymuş dersiniz. :D Kullandıkları ilaç sizce nasıl birşeyki motordaki kirleri anında kabartıp su tutulduğunda hemen akıp gidiyor kirler.İçeriği bir nevi asit olan ilaç kullanıyorlar.Dediğim gibi ya çok iyi bildiğiniz bir yere yaptırın ve yapılırken başında durun yada kendiniz uğraşın. | ||
|  | ||
| Selim Engin EREN   2. Vites     19 - Aralık - 1971 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2010 Konum: k.çekmece.ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı Selim Engin EREN Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 11:08 | |
| 
 | ||
| 
     peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin
     | ||
|  | ||
| Guests   MISAFIR     |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 11:10 | |
| 
   arkadaşlar benim serviste motor yıkama yapmakta. mazot sıkıyor havayla karışık. sonrada veriyor tazikli suyu. en sonundada havayla bi güzel kuruluyor motor tertemiz oluyor. 
    | ||
|  | ||
| ose   2. Vites     05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 02:27 | |
| 
 | ||
|  | ||
| taskin   1. Vites     20 - Mayıs - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2010 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |  Mesaj Seçenekleri  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 Saat 11:47 | |
| sonax firmasının slikon esaslı motor temizleme ürünü var soguk motora döküyorum 10- 15 dk bekliyorum ürün bütün söket benzeri yerlere silikon yapıştırı gibi yapışıyor tazikli suyla yıkandıkdan güneşte kuruyana kadar beklitiyorum tertemiz oluyor. Tek sıkıntım turbo ısı keçeleri ıslandımı hemen kurumuyor kurusada özelliğini kaybediyor. Tabi elktronik kısımları suya maruz bırakmıyorum.. | ||
| 
     Peugeot 206 1.4 hdi look
     | ||
|  | ||
| fireblade   1. Vites     Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2010 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |  Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz Alıntı fireblade Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.  Teşekkür(0)  Alıntı  Cevapla  Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2011 Saat 00:14 | |
| serviste çalıştığım için bizde gelen her aracın motoru yıkanır hondada ... ama bir konuda söylediğim gibi pug un multipleks tablaları bağlantı yer ve sensörler suya çok çok hassas.kesinlikle dikkatli yıkanması gerekir.ben aldığımda bir kere yıkadım...bir kerede yıkanmasın dememe rağmen dıngıl servis ekibi yıkamış...soğukta yıkanmaması iyidir..motoru temizlemek parlatmak için wd40 sakın kullanmayın ama yıkamadan önce sıkabilirsiniz..aksi halde çok toz toplar.vıcık vıcık olur..yağlı iste motor bir boya fırçası ve gazyağı ile temizlenir.sonra isterseniz köpük sıkabilirsiniz.sonra hava ile durularsınız,plastik trimler içinde parlatıcılar var... vallahi 4-5 dakikadada-1-1,5 saattede motor yıkanır..ben kendim yıkıyorum bi senede gidiyor :) | ||
|  | ||
| Yanıt Yaz   | Sayfa <123> | 
| Forum Atla | Forum İzinleri   Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma | 
| Bizi Takip Edin    

| |||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | |||||||||||||||||||||||||||||||||