![]() |
|
307 SW otomatik vites sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234 17> |
Yazar | ||||
GANDALF ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
peki arkadaşlar bu arızayı yapmadan önce devir göstergesi sabit olarak vites değiştiriyor.. şimdi ise dalgalı seyir izliyor devirlerde ve arabanın devirlenmesinde boşluk oluyor.. yaniz ayağımı gazdan çekince devir sabitleniyor.. mesela 3000 de duruyor hafif gaza basınca 4000-4500 devirlere geçiyor fakat hız aynı oranda artmıyor bu da şanzımandan mıdır...
ayrıca 307 gibi otomatik şanzımanlı bir arabayı manuel şanzımana çevirebilirmiyiz
|
||||
2006 sw 1.6 16 valf otomatik
|
||||
![]() |
||||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|||
4000-4500 e çıkarınca ayağını birden gazdan çekince devir, vitesi boşa alırmış gibimi düşüyor? yoksa 4000 yada 4500 den itibaren koprasörle yavaş,yavaşmı düşüyor?
|
||||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||||
![]() |
||||
GANDALF ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
|||
peki şanzıman yağı aşırı ısınmada beyin şanzımanı korumaya alıyor ancak kontak açılıp kapanınca araba eski haline tekrar dönüyor şanzıman yağı 1-2 dakika gibi kısa sürede soğurmu sizce yoksa beyin kendini resetliyormu
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
yavaş yavaş değil aniden düşüyor hafif gaza basıncada aniden yükseliyor yani rada bir devir boşluğu oluşuyor.. bu arada motorun çekişide düşüyor
|
||||
|
||||
![]() |
||||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|||
Resetliyor.Zaten selonoid yağı tutması gerektiği yerde tutmadığın dan tork konverterine giden yağ soğumadan tekrar şanzımana geri dönüş yapıyor.İşte bu anda esanjör geri gelen yağa bakıyor olması gerekenden sıcaksa şanzımanı koruma moduna yani 3 cü vitese sabitliyor. Zaten dikkat ederseniz kontağı ilk açtığınızda 1-2 saniye P harfinin orada kar ve spor mod uyarılarını göreceksiniz.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
eyvallah arkadaşlar verdiğiniz bilgiler sayesinde epeyce bilgim oldu yarın ilk iş yağ değişiminden başlayacağım gelişmeleride sizinle paylaşırım. avrupa yakasında işin ehli pejolardan anlayan özel servis varmıdır. bildiğiniz yardımcı olursanız sevinirim
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
otamatik şanzıman yağ değişimi işinden anlayan
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Bence ilk önce yetkili servis de PC ye bağlat sorunun kaynağını öğren.Baktın sorun yağla ilgili orada değiştirt.Piyasada malesef bu işten anlayan usta sayısı bir elin 5 parmağını geçmiyor ve eminim çoğunda o tapayı sökecek kare anahtar yoktur
![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|||
özetle, maddi durumum araca yüzlerce milyon harcıyacak durumda değil bu aralar ciddi ciddi satmak üzereyim arabayı,ancak şanzıman yağı değiştir düzelir derseniz bildiğim kadarıyla 1.9 ltre alıyordu 307ler 70 tlye falan yaptırırım ne dersiniz
|
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
tork konvertörüde boşaltırsalar 4 litreden biraz az alır. tork konvertörü boşaltmadan değiştirirseniz ki en iyi tamamen boşaltmak ozaman 2,4 litre alır. fazlası yada eksiği şanzımanın düzensiz çalışmasına sebep olur.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
okadar özel servisle görüştüm herkez farklı bişey söylüyor en iyisi ve garantilisi YETKİLİ SERVİS çünkü şanzıman işi özel servislerin yapacağı iş değil. ayrıca dışarda 550 tl isteyen özel servise gitmedim yetkili servise aynı ücrete yaptırdım. Burada hem 40 tl lik yazılım yükleme işi bedavayageliyor hemde yapılan hizmet garantili yapılıyor yani birdaha yaparsa ücret ödemiyorsun.
bazı arkadaşlar yanlış anlayabilir bende özel servise gidiyorum ama bazı konularda özel servislerdeki donanım ve bilgi eksikliği yanlış teşhisler yüzünden hem maddi hem manevi sıkıntılar çıkartıyor.
Peugeot berke' ye git veliefendinin hipodromunun orada. Yedek parçadan birol abiyi bul o sana parça ve işçilik fiyatları konusunda yardımcı olur. Forudan geldiğini ve selamımızı ilet o sana gerekli ylu gösterir.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|||
bugün araç sogukken daha yeni çalıştırdıktan 2 dk sonra aynı hatayı aldım,hararet daha 70 civarındaydı yani ısınmayab ağlı birşey değil,arabanın üstünde pejo asistan yazan bir stickerda bulunan numarayı aradım basınç falan dedi, yetkili servise gitmeyi düşünüyorum eğer 300 tl nin üstünde masraf çıkarsa sanırım 307mle son günlerim olacak gider 16 17 milyara dizel fiesta alırım arabnın masrafları cidden soğuttu 1.5 yıldır bende araba zorunlu(benzin-vergi) hariç bakımlara ve ekstra masraflara verdiğim para 3 milyarı buldu ya
|
||||
![]() |
||||
|||
[/QUOTE]
tork konvertörüde boşaltırsalar 4 litreden biraz az alır. tork konvertörü boşaltmadan değiştirirseniz ki en iyi tamamen boşaltmak ozaman 2,4 litre alır. fazlası yada eksiği şanzımanın düzensiz çalışmasına sebep olur. [/QUOTE]
Metincim Tork konverteri sökmeden tamamen boşaltmak imkansız.Hoş sökülünce de öyle hemen boşaltılabilen bir parça değildir o.Ama yarım litre ile 750 ml arasında bir yağı almak mümkün.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Malesef 450-500 lira masrafla çözüme ulaşabilirsiniz.Ben %20 parça %30 işçilik indirimi kampanyasından 364 tl ye değiştirmiştim.Zaten yeni tip elektro vanalar takıldıktan sonra bir daha kolay kolay arıza vermiyor.Yani aracınızdan soğutmasın sizi.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
şu anda yüzde 20 parça yüzde 10 işçlik indirimi var heralde 400 tl falan tutar tam olaran hangi işlemleri yapacaklar sizce?
|
||||
![]() |
||||
|||
2 adet elektro vana,hidrolik beyin temizlenicek,yağı değişecek,yeni şanzıman yazılımı yüklenicek onların toplamı da 400 taş patlasın 450
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
telefonla aradım 600 tl dediler bende arabayı yıkatmaya götürüyorum resimleri çekip satacam teşekkür ederim.
|
||||
![]() |
||||
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
valla arkadaşlar ben samsunda servise gittim şanzuman yağ değişimi için adamlara değiştirtemedim ya..değiştirin dedikkce bu ömürlük değişmez dediler.
|
||||
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
||||
![]() |
||||
emre.koc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
|||
mrb arkadaşlar benim araçta da aynı sorun var 307 sw özellikle soğukken yapıyor otomatik vites hatasını :( niçin olabilir acaba ?
|
||||
PEUGEOT - 307 SW 1.6 OV PACK
|
||||
![]() |
||||
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
şanzuman yağını bi kontrol ettir...yoksa selonoid valflerine baktır..
|
||||
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234 17> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |