![]() |
|
Plaka Nasıl Sabitlenir? Yardım Lütfen.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2011 Saat 19:36 |
Herkese merhaba. 2 ay kadar önce siyah plakalıkları çıkardım, plakaların siyah yerlerini de tinerle silip, silikon ve çift taraflı bantla yapıştırdım. Gel gelelim yapıştırdıktan 1 ay sonra pıt pıt uçlardan atmaya başladı.
Atan yerleri yine yapıştırdım ama nafile. Sadece ortadan tutuyor. Millet nasıl yapıştırıyor ya. Nedir püf noktası?
|
|
![]() |
|
m.peker ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 649 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
berkay ben siliyon ve çift taraflı bantla yapıştırdım çok sağlam oldu haftaya görürsün buluşmada 3,5 yıldır hiç birşey olmadı.... |
|
307 1.6 110 hp comfort dizel
|
|
![]() |
|
307'lerin tamponun altında ya plaka yerleri, o yüzden düz. Bizimkilerde bombeli direk. Gerçi yapan yapıyor yine ama.
![]() |
|
![]() |
|
werty ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
cift taraflı band harflerın numaraların ve cercevının bombeli yerlerıne silikon sık sonra onu kurayana kadar kolı bandı ıle ıle tampona sabitle. ben boyle yaptım yagmur camur sıkıntı yok. hatta okadar saglam oldukı ön tamponu altını kaldırıma surttum plaka egıldı acma dahi yapmadı. ama sonra sökmek istersen nasıl sökersin bilmem =) |
|
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
|
![]() |
|
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
Kardeşim yapıştırıcılarla hiç uğraşma sürekli çıkar 2 tane ufak vidayla işlem tamamdır.
|
|
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bende broadvay vardı ozaman bir yapıştırdım 5 sene tık demedi o şekilde sattık geçenlerde.
geçen günde 307' me usta çift taraflı bantı ısıtp yapıştırmışdı 1 hafta dayandı düştü bende silikonladım şimdi çekince tampon geliyor.
silikonlama kosununda bazıpüf noktaları vardır.
bence tinerle silme yada tinerle temizledikden sonra tineride bulaşık sabunu vs ile temizle kuru tozsuz olsun.
daha sonra plakayı silikonlamadan önce koyacağın yere hizalayarak kenarlarına işaret koy ki silikonladıkdan sonra ortalamaya çalışırken kenarlardan taşmasın.
eğer tamponun plaka yeri düz değilde kavisli ise silikonlamadan önce üzerinde oturacak şekilde kenarlarını esneterek şekil ver ki yapıştırınca kenarları kalkar yoksa.
son olarak da en önemli nokta. silikonu "=======" şeklinde yatay değil de "IIIIIIIIIIII" şeklinde aralarında boşluk bırakarak dik konumda silikonlamalısın yukaran giren su aşağıdan rahat çıksın silikonu sökmesin diye.
silikonlama ve yapıştırma bittikden sonra kaportacıların kullandığı kağıt bant ile plakayı tuttur.24 saat silikonlar iyice kuruyana kadar kalsın sonra bantı alırsın.
kolay gelsin (: Düzenleyen metin - 26 Mayıs 2011 Saat 19:53 |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
Aracımı delmeyim illa silikon olsun diyorsan Metin in dediklerini uygula işe yarar
|
|
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
|
![]() |
|
Sonunda şu plakalıklardan aldım ama güzel olmaz diye takmadım.. ![]() - ![]() |
|
![]() |
|
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende eski aracımda uygulama yapmıştım kaliteli bir silikon aldım ve çift taraflı bant alırken ıonun üzerinde dayanabileceği kg yüksek olan çift taraflı bant aldım taş gibi olmuştu
|
|
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
|
![]() |
|
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
plakaları çok hafif eğmen gerekiyor,yapıştırmadan kontrol ettiğinde uçları tampona temas etmesi gerekiyor,, sadece silikon basman yeterli ve 1 gün boyunca kağıt maskeleme bandı ile sabitlemen gerekiyor.hatta tampon ve bant arasına köpük koyarak baskı oluşturabilirsin. aynı uygulamayı yaptım süper oldu taş gibi..
|
|
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
![]() |
|
volkan_uysal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı volkan_uysal
Bende ilk alınca bir iki denememden sonra tanıdık bir ustaya gittim, bana karşıdan ... marka çift traflı bant al dedi (markayı hatırllamıyorum), sonra güzelce temizleyip plakanın arkasını full yapıştırdk, bombeli olmasına karşın hiç atmadı... maşallah...
|
|
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307 |
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Benim aracın plakası silikonlu idi yetkili servise aracım girdi ve çıktığında ön ve arka tamponda 3'er adet toplam 6 vida ile tutturulmuş olduğunu gördüm çok sonra gördüm inanın içim acıdı en sevmediğim konu gereksiz yere başka çare varken araçta delikler açıp aracı kalbura çevirmek sadece silikon gayet iyi oluyo ama içimiz rahat etsin diyenler çift taraflı bantlarlada destekleye bilirler gayette sağlam olur.
Bazı yetkili sevislerin plakalıklarla ilgili bi sıkıntısı var araca bakmadan plakalıkları değiştiriyolar yok böyle bişey |
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
ben full silikon ile yaptım çokta güzel tutuyor yani sadece geçen ufak kaza geçirdik ndekini söküp temizleyip yeniden yapıştıracağım
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
sırf altındaki reklamı çıkarıp kendi reklamlarını koymak için perçinli plakayı bile söktüklerini gördüm.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
eren8er ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
ben vidaladım 2 taraftan tmmdır.. görüntüyü bozuyo diyolarda pek önemsemiyorum o kadarını..
|
|
![]() |
|
plakanın siyah çerçevesinin köşelerinden siyah renkli küçük vida ile yaparsan belli olmaz sırıtmaz da. eğer çerçeveyide beyaz yapacak olursan vidalarıda boyarsın küçük olduğu için yine sırıtmaz.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |