Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Plaka Nasıl Sabitlenir? Yardım Lütfen..

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15123
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 14:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Plaka Nasıl Sabitlenir? Yardım Lütfen..
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Plaka Nasıl Sabitlenir? Yardım Lütfen..
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 19:36
Herkese merhaba. 2 ay kadar önce siyah plakalıkları çıkardım, plakaların siyah yerlerini de tinerle silip, silikon ve çift taraflı bantla yapıştırdım. Gel gelelim yapıştırdıktan 1 ay sonra pıt pıt uçlardan atmaya başladı.
Atan yerleri yine yapıştırdım ama nafile. Sadece ortadan tutuyor. Millet nasıl yapıştırıyor ya. Nedir püf noktası?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 19:39

berkay ben siliyon ve çift taraflı bantla yapıştırdım çok sağlam oldu haftaya görürsün buluşmada 3,5 yıldır hiç birşey olmadı....

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 19:43
Orjinalini yazan: mtfpkr mtfpkr Yazdı:

berkay ben siliyon ve çift taraflı bantla yapıştırdım çok sağlam oldu haftaya görürsün buluşmada 3,5 yıldır hiç birşey olmadı....

307'lerin tamponun altında ya plaka yerleri, o yüzden düz. Bizimkilerde bombeli direk. Gerçi yapan yapıyor yine ama. Gülme

Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 19:49

cift taraflı band harflerın numaraların ve cercevının bombeli yerlerıne silikon sık sonra onu kurayana kadar kolı bandı ıle ıle tampona sabitle. ben boyle yaptım yagmur camur sıkıntı yok. hatta okadar saglam oldukı ön tamponu altını kaldırıma surttum plaka egıldı acma dahi yapmadı. ama sonra sökmek istersen nasıl sökersin bilmem  =)

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesajı Yazan: azdek
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 19:49
Kardeşim yapıştırıcılarla hiç uğraşma sürekli çıkar 2 tane ufak vidayla işlem tamamdır.

-------------
Soner Hoca

2005 307 1.4 Benzin 16V 5K,

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 19:51
bende broadvay vardı ozaman bir yapıştırdım 5 sene tık demedi o şekilde sattık geçenlerde.

geçen günde 307' me usta çift taraflı bantı ısıtp yapıştırmışdı 1 hafta dayandı düştü bende silikonladım şimdi çekince tampon geliyor.

silikonlama kosununda bazıpüf noktaları vardır.

bence tinerle silme yada tinerle temizledikden sonra tineride bulaşık sabunu vs ile temizle kuru tozsuz olsun.

daha sonra plakayı silikonlamadan önce koyacağın yere hizalayarak kenarlarına işaret koy ki silikonladıkdan sonra ortalamaya çalışırken kenarlardan taşmasın.

eğer tamponun plaka yeri düz değilde kavisli ise silikonlamadan önce üzerinde oturacak şekilde kenarlarını esneterek şekil ver ki yapıştırınca kenarları kalkar yoksa.

son olarak da en önemli nokta. silikonu "=======" şeklinde yatay değil de "IIIIIIIIIIII" şeklinde aralarında boşluk bırakarak dik konumda silikonlamalısın yukaran giren su aşağıdan rahat çıksın silikonu sökmesin diye.

silikonlama ve yapıştırma bittikden sonra kaportacıların kullandığı kağıt bant ile plakayı tuttur.24 saat silikonlar iyice kuruyana kadar kalsın sonra bantı alırsın.

kolay gelsin (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: azdek
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 20:06
Aracımı delmeyim illa silikon olsun diyorsan Metin in dediklerini uygula işe yarar

-------------
Soner Hoca

2005 307 1.4 Benzin 16V 5K,

Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 20:09
Sonunda şu plakalıklardan aldım ama güzel olmaz diye takmadım.. Gülme

-

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 20:20
bende eski aracımda uygulama yapmıştım kaliteli bir silikon aldım ve çift taraflı bant alırken ıonun üzerinde dayanabileceği kg yüksek olan çift taraflı bant aldım taş gibi olmuştu

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesajı Yazan: forewer_fb
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 20:55
plakaları çok hafif eğmen gerekiyor,yapıştırmadan kontrol ettiğinde uçları tampona temas etmesi gerekiyor,, sadece silikon basman yeterli ve 1 gün boyunca kağıt maskeleme bandı ile sabitlemen gerekiyor.hatta tampon ve bant arasına köpük koyarak baskı oluşturabilirsin. aynı uygulamayı yaptım süper oldu taş gibi..

-------------
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2011 Saat 21:22
Bende ilk alınca bir iki denememden sonra tanıdık bir ustaya gittim, bana karşıdan ... marka çift traflı bant al dedi (markayı hatırllamıyorum), sonra güzelce temizleyip plakanın arkasını full yapıştırdk, bombeli olmasına karşın hiç atmadı... maşallah...

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 00:33
Benim aracın plakası silikonlu idi yetkili servise aracım girdi ve çıktığında ön ve arka tamponda 3'er adet toplam 6 vida ile tutturulmuş olduğunu gördüm çok sonra gördüm inanın içim acıdı en sevmediğim konu gereksiz yere başka çare varken araçta delikler açıp aracı kalbura çevirmek  sadece silikon gayet iyi oluyo ama içimiz rahat etsin diyenler çift taraflı bantlarlada destekleye bilirler gayette sağlam olur.
Bazı yetkili sevislerin plakalıklarla ilgili bi sıkıntısı var araca bakmadan plakalıkları değiştiriyolar yok böyle bişey

-------------
2004 1.4 hdi 307 xr

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 07:17
ben full silikon ile yaptım çokta güzel tutuyor yani sadece geçen ufak kaza geçirdik ndekini söküp temizleyip yeniden yapıştıracağım

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 09:01
Orjinalini yazan: badcombatant badcombatant Yazdı:

Benim aracın plakası silikonlu idi yetkili servise aracım girdi ve çıktığında ön ve arka tamponda 3'er adet toplam 6 vida ile tutturulmuş olduğunu gördüm çok sonra gördüm inanın içim acıdı en sevmediğim konu gereksiz yere başka çare varken araçta delikler açıp aracı kalbura çevirmek  sadece silikon gayet iyi oluyo ama içimiz rahat etsin diyenler çift taraflı bantlarlada destekleye bilirler gayette sağlam olur.
Bazı yetkili sevislerin plakalıklarla ilgili bi sıkıntısı var araca bakmadan plakalıkları değiştiriyolar yok böyle bişey

sırf altındaki reklamı çıkarıp kendi reklamlarını koymak için perçinli plakayı bile söktüklerini gördüm.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 12:04
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

bende broadvay vardı ozaman bir yapıştırdım 5 sene tık demedi o şekilde sattık geçenlerde.

geçen günde 307' me usta çift taraflı bantı ısıtp yapıştırmışdı 1 hafta dayandı düştü bende silikonladım şimdi çekince tampon geliyor.

silikonlama kosununda bazıpüf noktaları vardır.

bence tinerle silme yada tinerle temizledikden sonra tineride bulaşık sabunu vs ile temizle kuru tozsuz olsun.

daha sonra plakayı silikonlamadan önce koyacağın yere hizalayarak kenarlarına işaret koy ki silikonladıkdan sonra ortalamaya çalışırken kenarlardan taşmasın.

eğer tamponun plaka yeri düz değilde kavisli ise silikonlamadan önce üzerinde oturacak şekilde kenarlarını esneterek şekil ver ki yapıştırınca kenarları kalkar yoksa.

son olarak da en önemli nokta. silikonu "=======" şeklinde yatay değil de "IIIIIIIIIIII" şeklinde aralarında boşluk bırakarak dik konumda silikonlamalısın yukaran giren su aşağıdan rahat çıksın silikonu sökmesin diye.

silikonlama ve yapıştırma bittikden sonra kaportacıların kullandığı kağıt bant ile plakayı tuttur.24 saat silikonlar iyice kuruyana kadar kalsın sonra bantı alırsın.

kolay gelsin (:
Sırıtmayeni plakaları yaptırınca bu bilgiler çok işime yarayacak.teşekkürler..

Mesajı Yazan: eren8er
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 12:06
ben vidaladım 2 taraftan tmmdır.. görüntüyü bozuyo diyolarda pek önemsemiyorum o kadarını..

-------------
Honda Civic hb 1996 1.4

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 13:23
Orjinalini yazan: eren8er eren8er Yazdı:

ben vidaladım 2 taraftan tmmdır.. görüntüyü bozuyo diyolarda pek önemsemiyorum o kadarını..

plakanın siyah çerçevesinin köşelerinden siyah renkli küçük vida ile yaparsan belli olmaz sırıtmaz da. eğer çerçeveyide beyaz yapacak olursan vidalarıda boyarsın küçük olduğu için yine sırıtmaz.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net