![]() |
|
106 el freni yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 14:05 |
Arkadaşlar merhaba bu hafta sonu eskişehirde slalom yarışımız var ve bir aksilik çıkmazda şu el frenini istediğim gibi ayarlıyabilirsem yarışa katılacağım. Benim sorunum el frenim çok yukarıda kilitleme yapıyor. Fren balatalarına baktım ve balataların durumu çok iyi. Fakat bana yarışta gerekecek şekil el frenini maksimum 5 cm kadar kaldırdığımda kilitlemesi. Bunu yapabilmemiz mümkün müdür? Yapılabiliyorsa nasıl yaparız benim elimden gelebilecek bir iş fakat püf noktalarına ihtiyacım var. Yani tel gerdirme gibi bir olay var mı varsa nasıl yapabilirim. Şimdiden teşekkürler.
Düzenleyen AlbayDemircan - 23 Mayıs 2011 Saat 14:32 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
106dakı yapıyı tam bılemıyorumda el frenındekı boslugu toplaman belkı ıhtıyacını gıderebılır. egerkı balatalarında kalıtelı ve kalınlıklarıda ıyıyse sıkıntı olmaz muhtemelen
|
|
![]() |
|
işte asıl sıkıntı o boşluğu nasıl toaprlıyacağım ve istediğim kilitlemeyi yapabilecek miyim. sn i,le yarışacağımız için bu el freni işi bana çok avantaj sağlayacak. 15 dk lık zevk için bütün gün frenlerle uğraşıcam :))
|
|
![]() |
|
emın olmamakla bırlıkte genel olarak benzer noktada oldugundan sana fıkır verebılırım. ya el frenının hemen arkasında yada aracın altında olabılır. ama onuda cok sıkarsan surtme yapabılır haberın olsun... bırde kampana ıcınde balatalar bosluk yapmıssa, kampanalar otomatık ayarlı degılse ayarını sıkılastırabılırsın
|
|
![]() |
|
15 dk sürtmesinde sıkıntı yok yapabilinecek maksimum sürat 80km/h o da düzlükte onun harici zaten sürttüre sürttüre gidicez :)) ama benim amacım kısa çekip bırakmalar işimi görecek ve el freniyle vakit kaybetmemem lazım adamlar el freni kullanmıyorlar arkadan çekişli araçlarla. Peugeotu'un en sevmediğim özelliği önden çekişli olması :(((
|
|
![]() |
|
oyleyse el frenınede gerek kalmayabılır. onların yanlayarak dondugu yerı sende rallıcıler gıbı sert dıreksıyon kırarak aracı savurarak donersın. tabı o esnada kucuk vıteste olacaksınkı savrulma anında gaz vererek motor gucuyle kontrol saglayacaksın :))
|
|
![]() |
|
106 ların direksiyon kutusu ne kadar hassas ve pahalı biliyormusun :)) arabayı ilk aldım ön takımı toplarken direksiyon kutusu yenilemeye kalkmıştım kalkmaz olaydım :) ostim 2 adet direksiyon kutusu ve benim direksiyon kutusu dahil 3 direksiyon kutusu ve 250 tl işçiliğe mal olmuştu :((
|
|
![]() |
|
gecmıs olsun dıleklerımı sunayım ama benım soyledıgım sekılde kı sert hareketle bırsey olmaz o kadar...
|
|
![]() |
|
gokayy ![]() 1. Vites ![]() ![]() 23 - Haziran - 1994 Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 759 |
bizim 106 xr dada öyleydi çok yukarıda kilitleniyordu.Babam ustasına götürmüştü el freni ayarları bozulmuş dediler 1-2 bişey yapıp halletmişlerdi şimdi tam kıvamında sende ustana bi göster istersen
|
|
![]() |
|
benim istediğim şey aşırı yukarıda tutmaması bana 15 dk lığına o fren 3 cm den fazla yukarı çıkmadan kilitlerse tam istediğim rahatlığı yakalıyacağım. 15 dk sonra zaten eski haline çevireceğim.
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
dostum frenciye git makinadan geçirsinler olmadı biraz daha gerginleştirirler ucuna 50 lira sıkışmış dişlerini geri çekicek bu kadar
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |