Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 el freni yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15047
Tarih: 03 Mayıs 2025 Saat 01:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 106 el freni yardım
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 106 el freni yardım
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 14:05
Arkadaşlar merhaba bu hafta sonu eskişehirde slalom yarışımız var ve bir aksilik çıkmazda şu el frenini istediğim gibi ayarlıyabilirsem yarışa katılacağım. Benim sorunum el frenim çok yukarıda kilitleme yapıyor. Fren balatalarına baktım ve balataların durumu çok iyi. Fakat bana yarışta gerekecek şekil el frenini maksimum 5 cm kadar kaldırdığımda kilitlemesi. Bunu yapabilmemiz mümkün müdür? Yapılabiliyorsa nasıl yaparız benim elimden gelebilecek bir iş fakat püf noktalarına ihtiyacım var. Yani tel gerdirme gibi bir olay var mı varsa nasıl yapabilirim. Şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 14:18
106dakı yapıyı tam bılemıyorumda el frenındekı boslugu toplaman belkı ıhtıyacını gıderebılır. egerkı balatalarında kalıtelı ve kalınlıklarıda ıyıyse sıkıntı olmaz muhtemelen

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 14:21
işte asıl sıkıntı o boşluğu nasıl toaprlıyacağım ve istediğim kilitlemeyi yapabilecek miyim. sn i,le yarışacağımız için bu el freni işi bana çok avantaj sağlayacak. 15 dk lık zevk için bütün gün frenlerle uğraşıcam :))

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 14:37
emın olmamakla bırlıkte genel olarak benzer noktada oldugundan sana fıkır verebılırım. ya el frenının hemen arkasında yada aracın altında olabılır. ama onuda cok sıkarsan surtme yapabılır haberın olsun... bırde kampana ıcınde balatalar bosluk yapmıssa, kampanalar otomatık ayarlı degılse ayarını sıkılastırabılırsın

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 14:40
15 dk sürtmesinde sıkıntı yok yapabilinecek maksimum sürat 80km/h o da düzlükte onun harici zaten sürttüre sürttüre gidicez :)) ama benim amacım kısa çekip bırakmalar işimi görecek ve el freniyle vakit kaybetmemem lazım adamlar el freni kullanmıyorlar arkadan çekişli araçlarla. Peugeotu'un en sevmediğim özelliği önden çekişli olması :(((

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 15:08
Orjinalini yazan: ümitarmatli ümitarmatli Yazdı:

15 dk sürtmesinde sıkıntı yok yapabilinecek maksimum sürat 80km/h o da düzlükte onun harici zaten sürttüre sürttüre gidicez :)) ama benim amacım kısa çekip bırakmalar işimi görecek ve el freniyle vakit kaybetmemem lazım adamlar el freni kullanmıyorlar arkadan çekişli araçlarla. Peugeotu'un en sevmediğim özelliği önden çekişli olması :(((

oyleyse el frenınede gerek kalmayabılır. onların yanlayarak dondugu yerı sende rallıcıler gıbı sert dıreksıyon kırarak aracı savurarak donersın. tabı o esnada kucuk vıteste olacaksınkı savrulma anında gaz vererek motor gucuyle kontrol saglayacaksın :))

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 16:17
106 ların direksiyon kutusu ne kadar hassas ve pahalı biliyormusun :)) arabayı ilk aldım ön takımı toplarken direksiyon kutusu yenilemeye kalkmıştım kalkmaz olaydım :) ostim 2 adet direksiyon kutusu ve benim direksiyon kutusu dahil 3 direksiyon kutusu ve 250 tl işçiliğe mal olmuştu :((

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 16:27
Orjinalini yazan: ümitarmatli ümitarmatli Yazdı:

106 ların direksiyon kutusu ne kadar hassas ve pahalı biliyormusun :)) arabayı ilk aldım ön takımı toplarken direksiyon kutusu yenilemeye kalkmıştım kalkmaz olaydım :) ostim 2 adet direksiyon kutusu ve benim direksiyon kutusu dahil 3 direksiyon kutusu ve 250 tl işçiliğe mal olmuştu :((

gecmıs olsun dıleklerımı sunayım ama benım soyledıgım sekılde kı sert hareketle bırsey olmaz o kadar...

Mesajı Yazan: gokayy
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 17:06
bizim 106 xr dada öyleydi çok yukarıda kilitleniyordu.Babam ustasına götürmüştü el freni ayarları bozulmuş dediler 1-2 bişey yapıp halletmişlerdi şimdi tam kıvamında sende ustana bi göster istersen

-------------
Peugeot 1998 106 1.4 XR
Gökay ÜNAN
Küçükyalı / İSTANBUL
0536 298 53 70
Senin Külüstürün, Başkasının Mercedes inden İyidir...AlbaYDemircaN
[o.o]
/)__)
-"--"-

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 17:50
benim istediğim şey aşırı yukarıda tutmaması bana 15 dk lığına o fren 3 cm den fazla yukarı çıkmadan kilitlerse tam istediğim rahatlığı yakalıyacağım. 15 dk sonra zaten eski haline çevireceğim.

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 23:03
dostum frenciye git makinadan geçirsinler olmadı biraz daha gerginleştirirler ucuna 50 lira sıkışmış dişlerini geri çekicek bu kadar 

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net