![]() |
|
bozuk termostat zararları |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2011 Saat 12:12 |
|
arkadaslar aracımın termostatı arızalı yani sürekli açık su sürekli devirdaim yapıyor
bunun zararları nelerdir
hararet 70i geçmiyor
ustaya gittim yaz geldi boşwer böyle iyi dedi
baska ustaya gittim oda aynısını dedi:)
zaten niğdede parcayı bulamadım smdılık böyle gezcem 1 hafta kadar.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yakıtın artar. motorun belli bir sıcaklığı vardır o sıcaklığa ulaşıncaya kadar daha çok yakıt tüketerek çalışır. termostat motorun gereken sıcaklığa en kısa sürede ulaşması için devirdaimi kapatır.
yani aç kapa yaparak sürekli motoru gereken sıcaklık seviyesinde tutar. hem en iyi yanma olur hemde yakıtın minimum seviyeye kadar iner.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
cok yakar ve performans kaybıda olur sanırsam _? 70i gecmıyor biraz sıkıstırırsam 80e cıkıyor cok dur kalk yaparsam 85 90 cıkıor ama anında geri düşüyor
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
kışın kalorifer ısıtmaz
|
||
![]() |
||
|
yazın pek bır sorun olusturmasada kısın cok sıkıntı yasarsın. genel olarak motor dusuk ısıyla calıstıgı ıcın arkadaslarında soyledıgı uzere yakıtında artar.
uygun bır zamanda orjınalıyle degıstırmelısın... en azından son bahara kadar suren var :))
|
||
![]() |
||
|
süreklı devr dam yaptıg için pompaya zarar verrmı
|
||
![]() |
||
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
|
geçmiş olsun kardeş kaç paraymış bu termosstat?
|
||
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
||
![]() |
||
|
internette 29 lira falan
|
||
![]() |
||
|
pekı bırsey dıyecegım termostat kapalıyken devırdaım olmuyor mu sanıyorsun???
![]() motor calısıp krank mılını dondurdugu surece, krankta trıger kayısını dondurdugu surece devırdaım pompası devamlı doner. termostat kapalıda olsa ısınan su aracın ıcınde bulunan kalorıfer petegınden sırkule eder. o acıdan termostat olsun olmasın acık yada kapalı olsun hıc farketmez...
|
||
![]() |
||
|
evet o cıvarda. orjınalını alıp takmanı tavsıye ederım. orjınalıde 89C lık olması lazım. yanı motoru 90C nın altına dusurmez. metın kardesımın aracında da acık kalıyordu. degıstırınce sımdı zımba gıbı oldu. senınkıde oyle olması lazım
bu arada senın aracın neydı ??? kardesım su arac bılgını ımzana yazsan ne olur yanı ??? Düzenleyen CeCoLi - 21 Mayıs 2011 Saat 13:26 |
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
yaz ayinda hic bir zarari olmaz kisa dogru havalar sogumya baslayinca degistirirsin
|
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
|
Ben 1.5 senedir hararet göstergesi aynı senin dedigin sekilde kullanıyorum, hiç bi sekilde zararını ya da eksi bi yanını görmedim.. Her sey tıkır tıkır calısıyo.. Yakıtım da cok az, performansımda da herhangi bi düsme yok.. Her sey normal.. Ben de ilk basta senin gibi kafaya takmıstım.. Sormadıgım adam kalmamıstı.. Hepsi kontrol etti, hiç bi sey olmaz dedi..
Düzenleyen se®k@n - 22 Mayıs 2011 Saat 01:21 |
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
kalorifer ısınmamısındada mı problem yok? o zaman senin hararet göstergen arızalı olmasın?
|
||
![]() |
||
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
|
hararet gostergesi, uzun yol gıderken 90 da durması gerekiyormu?
|
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
hava serinse tam durmaz az bi aşağda durur 80 de falan. yokuş çıkarken 100 ü bulur
|
||
![]() |
||
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
|
90 nın biraz altında duruyorda merak ediyordum. Tesekkur ederim.
|
||
![]() |
||
|
şu anda benım kalorifer sıcak üflüyor normal
|
||
![]() |
||
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
|
Dedigim gibi; her sey olması gerektigi gibi.. Hiç bi sorun yok cok sükür..
![]() |
||
![]() |
||
Melih ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
|
benim aracta 70 80 gecmez sikistirsam bile kalorifer isitiyor baktirsammi acaba
|
||
![]() |
||
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
çok ucuz bir parça değiştirmek en doğrusu motor sürekli soğuk suyla çalışacak ve uzun süre kullanımdan sonra zararları dahada belirgin olur kışın ısıtmaz ve motorun sürekli soğuk suyla çalışması bence zararlı hele uzun yolda hararek önden rüzgarı yedimiydi sıfırla gider gelirsin bence ucuz parça değiştirmek en güzeli o nasıl ustaymış bir zararı olmaz diyen ustaya götürmemek gerek aracı :)
|
||
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |