Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 SW LPG Dönüşümü Başladı...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 SW LPG Dönüşümü Başladı...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 23456 8>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oguz6578 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1988

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguz6578 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 18:04
SELAM revolutionary26 kardes  haklısın  ama enazından yaktıgı lıtre bellı hesaba gore 26 lıtre yapkmıs hesap meydanda elbette senın dedıgın gıbı tam ve net rakamlar cıkar bakalım bırdakı sefere depo bosalmadan yanı arac gaz bırıp benzıne gecmeden doldurmayım ozaman daha ıyı anlasılır heralde.

selam hantsome28 Açılır Kutu Gör kardes bencede gaz takdır yoksa bu araclara benzın yetısmıyor:-)
resımlerı cekmek nasıp olmadı babamın arkadası geldı arabayı aldı gazı taktı ve getırdı sımıt tankt bencede ıyı oldu ama yedek lastık sorun olacak onuda goz onune alman lazım kardes:-)

Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack
Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :)
Nokian Z G2
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 18:07
Orjinalini yazan: revolutionary26 revolutionary26 Yazdı:

dostum bir yanlışın var. tank bittikten sonra fullemen ve hesap yapman lazım. bu benzin gibi değil. gaz olduğu için pompalar arası bile fark oluyor. aldığın saat dahi etkiliyor. onun için bir depo LPG ile kaç km gittiğine bakıcaksın. benzinde olsan senin söylediğin gibi hesaplamak normal. ama dediğim gibi gazın saat kaçta aldığın hava sıcaklığının kaç derece olduğu bile etkiliyor.

o kadar hassas hesaba gırersen ısın ıcınden cıkamazsın. ardı ardına aldıgın 3-5 deponun ortalamasına bakacaksın. en azından aynı pompadan alman genel olarak yeterlı.
Yukarı Dön
oguz6578 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguz6578 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2011 Saat 22:53
arkadaşlar 14-15 Mayıs bu cumartesi 5 gbi yola çıktık gaz deposunuda fulledik  karasuya gittik... Geri dönerken yani bugün 300 km de gaz bitti benzinle devam ettik. Uzun yoldaki ortalama km giderken 100-130 arası gittim hep gelirkende aynı şekilde geldim .... Ama sorun çıktı :(((((  Önce ABS fault daha sonra AirBag hatası verdi ve direksiyon sertleşti STOP yazısı cıktı uyarılar fln  kokpitim sıyırdı kafayı anlayacağınız durmak zorunda kaldım gelirken 3-4 kere durdum.. Hatta açtım kaputu akü kutup başını söktüm bekledim fln sonra taktım devam etti 80-90ı geçince tekrar aynı hataları vermeye başladı..... Hani anahtarda kilit tuşuna uzunca basında camları kapatıyordu fln şöför tarafındaki kapanmıyor .... :))))  Sanırım bu hafta da gezi vardı :)
Nokian Z G2
Yukarı Dön
sercinho Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
10 - Nisan - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sercinho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 00:39
kumanda olayını sekronıze etmen lazım kutup bası soktugun ıcın bozulmustur far sensoru varsa aynen onuda yenıden aktıf etmen lazım once camları komple kapat ve aynı anda kapatma tuslarını hepsını 5 sanıye yukarı dogru cek sonra camları ındır btutun cam dugmelerıne aynı anda basıp 5 sanıye bekle aktıf olur gecmıs olsun lpg yı takarken bazen aırbag beynının ordan gecııryorlar kabloyu dıkkat et aırbag beynıne arıza yaptırıyorlar hemen ontrol ettır derım ılerde sıkıntı cıkabılır
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
Yukarı Dön
dbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 04:16
okadar da kotu degılk değerler 30 35 kurus cıvarı yakar 307 lpg de normal yanı sıkma canını
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
Yukarı Dön
oguz6578 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguz6578 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 12:49
Orjinalini yazan: sercinho sercinho Yazdı:

kumanda olayını sekronıze etmen lazım kutup bası soktugun ıcın bozulmustur far sensoru varsa aynen onuda yenıden aktıf etmen lazım once camları komple kapat ve aynı anda kapatma tuslarını hepsını 5 sanıye yukarı dogru cek sonra camları ındır btutun cam dugmelerıne aynı anda basıp 5 sanıye bekle aktıf olur gecmıs olsun lpg yı takarken bazen aırbag beynının ordan gecııryorlar kabloyu dıkkat et aırbag beynıne arıza yaptırıyorlar hemen ontrol ettır derım ılerde sıkıntı cıkabılır

eve gidince bi deneyeyim bugün inşallah olur yardımcı olduğun içn teşekkür ederim.....
Nokian Z G2
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 13:50
Orjinalini yazan: oguz6578 oguz6578 Yazdı:

Orjinalini yazan: sercinho sercinho Yazdı:

eve gidince bi deneyeyim bugün inşallah olur yardımcı olduğun içn teşekkür ederim.....

olur olur bende kutup başını söktüğüm için kumanda dan sadece arka camlar kalkıyordu, elektrikçi samı sonuna kadar indirdikden sonra bir kaç saniye indirme konumunda basılı tuttu sonra camı tamamen kaldırıp düğmeye kaldırma konumunda basılı tuttu senkronize etti düzeldi.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 13:52
Orjinalini yazan: dbmaster dbmaster Yazdı:

okadar da kotu degılk değerler 30 35 kurus cıvarı yakar 307 lpg de normal yanı sıkma canını

abi değerler yüksek, benim bu sabah itibarı ile 50 tl lik gaz ile 187 km yaptım. yaklaşık 27 krş tekabul ediyor.

litre olarak söylemek gerekirse benzinde 10,3 LT/100 km, LPG' de 12,5 LT /100 km tekabul ediyor.
Yukarı Dön
oguz6578 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguz6578 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 14:30
metin senin hesaplarda on numara he:) Maasallahın var herseferinde hesaplama yapıyorsun... Evet değerler yüksek babam çıldırmak üzere :) Bugun konjektör sorunu için lpg taktırdığımız yere gönderildi araç hem 1000 km bakımımıdır nedir ona bakılacak hemde elektronik sorunlar yapılacak... vs.vs. tekrar hesaplama yapıldıgında yazarım buraya ne yaptık ettik..... Herkese teşekkürler....
Nokian Z G2
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 14:56

metin senin hesaplarda on numara he:) Maasallahın var herseferinde hesaplama yapıyorsun... Evet değerler yüksek babam çıldırmak üzere :) Bugun konjektör sorunu için lpg taktırdığımız yere gönderildi araç hem 1000 km bakımımıdır nedir ona bakılacak hemde elektronik sorunlar yapılacak... vs.vs. tekrar hesaplama yapıldıgında yazarım buraya ne yaptık ettik..... Herkese teşekkürler....

aracın kmsı ne kadardı? konjektorun bozulması ılgımı cektıde
Yukarı Dön
oguz6578 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguz6578 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 16:06
66500 km de aracım .... orjinal konjektörde 150-200 tl arası bişey... :((((  inşallah başka masraflar çıkarmaz...  kısa farları patlatmış bende niye yanmıyor bunlar diodum :)  gene 300 tl masraf çıktı işçilik o bu parça değiştir rot balans fln :)))....
Nokian Z G2
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 16:33

teşekkür ederim. bu dünyanın en pahalı ve en kalitesiz yakıtını kullanınca insan alışıyor bu hesapları yapmaya.

bu arada geçmiş olsun. inşallah en az maliyet ile problemi çözersiniz.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 16:41
ama bu problemın lpg sıstemıyle bır alakası olmaması lazım... bana kalırsa olacagı varmıs yanı. bazı kısıler gıbı her yasanan problemı lpg ye yormamak gerek
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 16:51
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

ama bu problemın lpg sıstemıyle bır alakası olmaması lazım... bana kalırsa olacagı varmıs yanı. bazı kısıler gıbı her yasanan problemı lpg ye yormamak gerek

cem abi gel seninle dükkan açalım.

ben kasada dururum sende "tüp" takarsın Embarrassed
Yukarı Dön
oguz6578 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguz6578 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 18:51
Zaten lpg ye yormadım ben :))) Lpg taktırdığımız yerdeki çalışan köylümüz olduğu için hemde 1000 lik bakımı geldi ona gönderdik lpg ye bişey demedik zaten cem usta :)))))  Forever LPG diorum sıfır araç bile alsam taktırırım yani o biçim....
Nokian Z G2
Yukarı Dön
betermen Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı betermen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2011 Saat 02:24

arkadaşlar 14-15 Mayıs bu cumartesi 5 gbi yola çıktık gaz deposunuda fulledik  karasuya gittik... Geri dönerken yani bugün 300 km de gaz bitti benzinle devam ettik. Uzun yoldaki ortalama km giderken 100-130 arası gittim hep gelirkende aynı şekilde geldim .... Ama sorun çıktı :(((((  Önce ABS fault daha sonra AirBag hatası verdi ve direksiyon sertleşti STOP yazısı cıktı uyarılar fln  kokpitim sıyırdı kafayı anlayacağınız durmak zorunda kaldım gelirken 3-4 kere durdum.. Hatta açtım kaputu akü kutup başını söktüm bekledim fln sonra taktım devam etti 80-90ı geçince tekrar aynı hataları vermeye başladı..... Hani anahtarda kilit tuşuna uzunca basında camları kapatıyordu fln şöför tarafındaki kapanmıyor .... :))))  Sanırım bu hafta da gezi vardı :)

hocam Ne kadar oldu aracı alalı?

Direksiyon sertleşmesi, ABS fault, Airbag hatası LPG kaynaklı olabilir mi? Ustaya filan gösterdin mi?

Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2011 Saat 02:47
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

hadı hayırlısı olsun. soyledıklerımı unutma. lambda baglantıları ve tanıtılması onemlı. fakat senın aracına super kıt takmaya gerek yok. normal kıt senın aracının ıhtıyacını karsılar...

bknz: Örnek ben (: lambda sensörünü takmamışlardı neler çektim neler ahhahh bi cem abi biliyor bide ben :D

bu arada nerde taktırıyorsun umarım benim taktırdığım yerde taktırmıyorsundur (:
cem usta bu lambda tanıtımı,oksijen sensörü hakkında biraz bilgi verebilir misin aracım ilk benzin de sürekli stop ediyor.
Yukarı Dön
oguz6578 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguz6578 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 08:55
Orjinalini yazan: betermen betermen Yazdı:

hocam Ne kadar oldu aracı alalı?

Direksiyon sertleşmesi, ABS fault, Airbag hatası LPG kaynaklı olabilir mi? Ustaya filan gösterdin mi?

LPG kaynaklı herhangi bişey yok daha öncedende arıza yapmış galiba yan sanayi konjektör varmış çıkarttıklarında.....Orjinal malzeme takıldı arabaya 150-170 arası bişey işçilik fln 200 lira fln sadece bu tuttu... Eğerki öyle bir hata olursa ve devamlı 80-90 ı geçtikten sonra yapıyorsa %95 konjektör ....:)
Nokian Z G2
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 09:13
yok abı yaa lpg dendır o Embarrassed
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 11:14

yok abı yaa lpg dendır o Embarrassed

bence hava şartlarından (:
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 23456 8>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26382 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 213 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37011 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 296763 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 87 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94125 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 874 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1034 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6248 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1111 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 319 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3619 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49376 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 532 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 346 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 606 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 92 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4392 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1887 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1059 0 Just for Justice
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
kaan206 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English