|
Önden gelen sürtme sesi |
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Yazar | |
SAVAŞ
2. Vites 15 - Mart - 1980 Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben yıllardır kullandığım araçları hep Bostancı sanayiye götürürdüm. Senin yaşadığın sıkıntılar gibi bir arızayı bulana kadar 3-5 parça değiştirdiğim çok oldu. Hatta bir keresinde fiat aracımda debriyaj bilyasından ses geliyormuş -tabi ustam sesin kaynağını bulamadı ama- şu an bir ses yok sen devam et dedi. sonrasında bağdat caddesinde debriyaj bilyası dağıttı aracı çekiciyle sanayiye çektirmiştim. Yani diyeceğim elbetteki para önemli değil, bu servisi pug aldıktan sonra tesadüfen keşfettim. Herhangi bir tanışıklığım, akrabalığım falan yok ama adamların yaklaşımları iyi, kazıklamaya çalışmıyorlar uyanık ustalar gibi, temiz insanlar, arızaları rahatlıkla buluyorlar. Tabi benim aracımda böyleydi, gidersen inşallah seninkinide çözerler. Tamamen memnun kaldığım için tavsiye ediyorum sanada ve herkese. En azından bir baktırırsın. Saygılar
Düzenleyen SAVAŞ - 24 Nisan 2011 Saat 00:57 |
|
teknikerrr
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
üsküdar da dediğin yeri anladım.orayada bir gösterceğim banada yakın zaten.
hafta içi çalışıyorum ancak hafta sonu olur.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
Kemanyak
1. Vites 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşım sorunun şanzuman usta doğru söylemiş debriyaja bastığında ve boştayken ses gelmemesini en iyi açıklayan budur
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
aracımda baskı balata 5-6 bin km oldu değişeli.
zaten bu set değişiminden 1000-2000 km sonra başladı bu mevzu
lastik,jant,ön diskler,sağ aks içerideki bilya,triger seti hepsi değişti.ama hala bi çözüm yok.
titreme vs yok vites geçişleri orjinalinden biraz sert özellikle araç soğukken.hatta araç 2 gün yatsın aracı çalıştırmadan vitesi 1 den boşa alamıyorum.ancak debriyaja basıp aracı çalıştırp alabiliyorum.araç ısınınca normale dönüyor.
Akıl akıldan üstündür.paylaşmak çözüme ulaşmanın en basit yoludur.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
peki baskı balata ile ilgili olabilir mi?
bu memlekette ne kadar işten anlamaz usta diye dolanan var.o kadar da para veriyoruz.
adamlar ilk bu sorun başladığında birkaç ustaya gittim sağ aks bilyası dediler hepsi de böyle deyince kafama uyan bir tanesine değiştirttim ama sorun çözülmedi.Bilya sorununun bu kadar bariz ayırt edilebildiğini bende yeni öğrendim.burada paylaşılanları arşıv yapsak bi tamirci açmaya yetecek kadar bilgi toplanır herhalde
yemin ederim şu sorundan dolayı peugeot ustası gibi oldum
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
g
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
önümüzdeki hafta içi baskı balatayı değiştirdiğim ustaya götürecem.baskı balatayı kontrol edecekler. |
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
harun usta eski peugeot ustasıdır sorun şanzımanda diyorsa benim ona güvenim doğrultusunda ona katılıyorum. hiç değilse başka bir şanzımancıya göster bakalım ne diyecekler.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
harun usta bence halleder senin işini.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
mesela 307P arkadaşımızın abs ışığı sorununu konuştuk bugün. onunda aküsüna bakmışlar aküden değil demişler ama sorun akü değişimi ile hallolmuş. bu yüzden ustanın bundan değildir dediğini başka bir ustayada göster.
|
|
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
baskı balatayı garantili olduğu için önce değiştirdiğim yere götüreyim diyorum.onlar bi baksınlar eğer onlarda şanzuman derlerse yaptıracağım yer gene harun usta olacak. Eğer direk harun ustanın eline verirsek aracı baskı balatadan sorun çıkarsa diğer taraftaki servis haliyle bununla oynanmış kardeşim deme hakkına sahip olur ve bizim garanti yalan olur :D böyle bir duruma düşmemek lazım. |
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
şanzumanın çalışmasında 1-2-3-4. viteste gaza yüklenince kazıma -sürtme sesi yapacak ne var ki?
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
bu ses için oldukça fazla araştırma yaptım ama elle tutulur bir sonuç çıkmadı. Opel in insignia modelinde de bazı kullanıcılar bu tarif ettiğim sorundan muzdarip ama hiçbirine servis dahil kimse bir cevap verememiş.neden kaynaklandığı hala belli değilmiş. ben biraz araştırınca baskı balata ve prizidek milinden kaynaklanabileceğinden bahsedenler oldu. Harun usta 1 ve 2 vites dişlisinden kaynaklandığını 3 de ses olmadığını söyledi(onunla testi sanyi içinde yaptık trafik olduğundan E5 e çıkamadık.) Ben bu sesi 3 de hatta 4 de de duyuyorum tabi 1 ve 2 deki kadar çok değil.şanzuman açılınca görürüz dedi. bakalım hayırlısı.Her ustanın ayrı birşey söylemesi ise ayrı bir komedi zaten. |
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
Arkadaşlar tekrar merhaba; Geçen hafta içi baskı balatayı değiştiren ustaya gittim Onlarda test sürüşüne çıktılar ve önceki ustaların çoğunun dediğini dediler Aksin üstüne geçen eksen bilyası dediler o bilyayı 2 kere değiştirdim dedim o zaman yuvası bozulmuştur dediler Ok yapın dedim. parçanın çıkmasını bulup taktılar.şanzuman yağını temiz olduğu halde tekrar değiştirdiler.ben teste çıktım yaklaşık 4-5 km kullandım zorladım da hiçbir ses yok içim rahatladı. takii aracı kartaldan eve üsküdara getirinceye kadar.üsküdara girdim ses gene başladı.Eski haline döndü gene Daha sonra hafta sonu tekrar gittim tabiki gene lifte aldılar baktılar falan şanzuman dediler. şimdi mantıken düşününce bu ses bu yuvanın değişmesiyle bir müddette olsa kesiliyorsa şanzumanla ne alakası var???? |
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
güncel
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Biz de meraklardayiz sn. teknikerrr.
|
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
Selam arkadaşlar
En sonunda sorunu çözdük
Aracı en son yazdığım işlemden sonra peugeot parçacısı arkadaşımın tavsiyesi üzerine Kartal Oto sanayii nde Ali ustaya götürdüm.
O da bi kontrol etti aks bilya vs.bir sorun yok dedi.Şanzuman dedi ok dedim yapalım.
Şanzumanın ön ve arka kapağını açmış ama bilyalarında herhangibir sorun yok dedi.
daha sonra çıkma bir aks takıp denedi.Ses kesildi
daha sonra kendi aksinin biryerlerine dolgu yapıp tornacıya düzelttirdiğini söyledi.birde bilya ile yüzük denilen bir parçayı değiştirdi.yaklaşık 100-150 km yaptım şimdilik ses kesildi.insallah kesin çözüme kavuşmuştur.
Hala arabaya bindiğimde teybi kapatıp ses dinliyorum.Her gelecekmiş gibi geliyo o ses.
O kadar ustayı dolaştıktan sonra o kadar para döktükden sonra işim
165 tl ye halloldu.(40 TL Bilya ve yüzük+30 TL şanzuman yağı+45 TL tornacıya+50 TL işçilik )
Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
göktuğ
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
toplamda ne kadar harcadın? baya uğraştın...
|
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|
eren8er
1. Vites 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bendede bi sorun var..anlattığınızın aynısı sanırım.. boşta ses yok..araba çalışırkende ses yok..ne zamanki yürüyeyim..(2bin devir civarında sanırım) 2 metal parçanın birbirine sürtmesi gibi bi cırıltı sesi geliyor.. eski bisikletlerin zır zır zilleri vardırya..ona benziyo. |
|
eren8er
1. Vites 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
baskı balatadan olmadığına eminim çünkü baskı balatayı yeniledim ama ses aynı devam..
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |