![]() |
|
306 ufaktan bakım+lpg bujisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 21:34 |
merhabalar
bugün ufaktan bakım yapayım dedim trw arka fren diski takım 54 tl trw arka balata takım 41 tl bosch platin lpg bujisi tanesi 14 tl elfren teli sağ sol takım 40 tl bosch yağ filtresi 12 tl bosch benzin filtresi 15 tl fuji hava filtresi 10 tl castrol magnatech 10/40 yağ 4.5 lt 60 tl ustaya verdiğim montaj parası 90 tl ![]() ![]() |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
90 lira iscilik hicbisey bunlar icin. Guzelim ulkem. Gule gule eskitin sn. tugrahan.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
hayırlısı olsun gule gule kullan. trw dısk ve balata takımı adına fıkrını onumuzdekı zamanda buradan paylasırsan bılgımız olsun. cunku bazıları trw den memnun kalmıyor bazısı orjınalden farksız dıyor...
bırde el fren tellerını neden degıstırdın??? koptu mu yoksa baska bır problem mı???
|
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
kışın soğukta fren çekili kalmıştı
hatta burdada paylaştım tel sünmüş arasıra sağ tekeri hafiften sıkıyormuş işte balataları yaktık değişmişken komple disk balata tel hallettik ustam çok iyidir 3 saatte yavaş yavaş konuşa konuşa taktık hakkıdır o para cecoli senin önerdiğin motor yağını bulamadım mobili ustada elf varmış içime sinmedi tekrar castrol aldım birde motor temizleyici katkıyı kullanmamı istemedi orayı temizlerken başka yerlere problem çıkarır dedi nano katkıda koydurmadı |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
ustamıza saygılar sunuyorum :))
motor ıc yıkama zaten oyle cok gereklı bırsey degıl. ılla kullanılacak dıye bırsey yok. yag olarakta 10-40 magnatec kotu bır yag degıl zaten. ama daha ıyısını kullanabılırdın tabı. neyse gule gule kullan. ılerıde fren konusunu paylasmayı unutmazsın olur mu :))
bırde kısın el frenının cekılı kalması balataların donmus olmasından olabılır mı acaba? cunku kısın sogukta el frenı cok asırı cekılırse balatalar donup kalabılıyor. bu sefer el frenını ındırsenızde salmıyor. acaba boyle bır durum mu geldı basına.???
yalnız ne hıkmetse benım aracında sag tarafı bazen hafıf sıkıyor. bende tellerı kontrol etmeyı dusunuyorum. bunu resmen farkedıyorum cunku cok hafıfce akması gereken yerde bazen akmıyor. sankı el frenı 1 dıs cekılı kalmıs gıbı...
|
|
![]() |
|
kışın çok soğuk bir havada akşam işten gelince el freni çekili bırakmıştım
alışkanlık işte sabah ta o elfrenini indirip işe gittim iş yerim 4 km yol üzerinde bir eğim var sonundada kasis genellikle orta hızda vitesi boşa çıkarıp kasiste yavaşlarım öncekiler gibi araç akmadı ağır ağır indi işte orda hissettim otoparka geldiğimde ağırbir koku ve ısınan kaliper ve balatanın cızırtısı ama sadece sağ tekerde diğeri bırakmış işte ordan kalma tel sünmüş ve formunu kaybetmiş ufak ufak tutuyormuş birgün yine o koku geldi sağ teker kitlenmiş ustaya gittim sağın elfiren telini kurtarınca teker normale döndü tabi teli buralarda bulmak imkansız internette araştırdım en son forum sponsorumuz şahin peugeot ta uygun bir fiyata tedarik ettim sağolsun diski aslında ben bosch yada valeo alacaktım ustam özellikle trw istedi aracın üzerinden çıkan balatalarda trw imiş keşke ön diskide alsaydım üzerinden çıkan diskten kat kat kaliteli bir disk ayrıca otostart.com dan aldım nisan ayı boyunca 50 tl ve üzeri alışverişte %20 indirim ve kargo bedava kampanyası var parça alacaklar bir göz atsın bence fiyatlar çok uygun |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
uzerınden cıkan ne markaydı acaba? trw kat kat kalıtelı dedıgıne gore :)) veya neye gore kalıtelı oldugunu dusunuyorsun?? bırde servıste kullanılan bazı orjınal malzemelerınde trw cıktıgını duydum mesela... acaba bu trw servıs malzemesı ıcın daha kalıtelı uretıyorda pıyasaya daha alt kalıte bır mal mı verıyor? bırde trw balatalar ıcın bıraz sert derler. sen ıyıcene test edıp paylasırsın. gercı ustunden cıkanda trw ımıs... :))Düzenleyen cecoli - 13 Nisan 2011 Saat 09:19 |
|
![]() |
|
Orjinal balatanın markası ne? Ben geçen debriyaj baskı balatı sordum, VALEO al dediler. Daha önce de marş dinamosunuotomatiğini valeo marka almıştım. Yoksa bu da mı VALEO?
|
|
![]() |
|
orjınalı bellı olmuyor. cunku peugeot o esnada kımle anlasırsa o markayı alıp takıyor.
valeo, lucas, bosch, bendıx, trw falan olabılıyor... dıyelım aracın ustunden lucas cıktı. sonra servıse gıdıp orjınal alsanız valeo olabılır :)))
valeo debrıyajlarında degısık kalıtelerı var dıye bılıyorum. yerlı valeo da var. ıthal valeo da var... degıskenlık gosterıyormus dıye bılıyorum...
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
şu lpg bujileri ile bir tanışamadık be abi (:
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
tanısırsın yakında :))
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
cem abi düşük devirde çekiş çok iyi demiştin peki yakıtı hesaplayabildin mi?
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Çok güzel bir bakım olmuş güle güle kullanın.
|
|
![]() |
|
lpg bujilerini 10 tl yazmıssın ben 56 tl verdım :S
|
|
![]() |
|
arkadas yukarıda 14 tl yazmıs yanı 56 lıra edıyor zaten :))
nerede 10 tl yazmıskı ???
|
|
![]() |
|
teşekürler arkadaşım |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
ben internette sepete 1 gün önce eklemiştim o zaman 13 tl idi birgün sonra satın alırken %20 indirim ve kargo bedava yapmışlar ama sadece bujiyi 16. küsür yapmışlar işte %20 indirimle 13 küsür ediyor bu günde lpg ayarını hallettik manifoldun nozul takılan yerden hava alıyormuş bunu da motor ustam buldu bakım bitince teste çıkmıştık lpg de yüksek devirde aracın iyi gaz yemediğini fark etti bayağı zorladı ve araç benzine geçiş yaptı rolantide manifolda su döktü ve 2. lpg borusunun girişinde motor değişik bir ses çıkardı lpg servisine gittim nozul sökülüp bir madde sürüp tekrar taktılar biraz kurumasını bekledik tekrar hava alıp almadığı kontrol edildi sonrada test sürüşüne çıktık araç bilgisayara bağlı şekilde yol testini de yaptılar ve denemem için beni direksiyona geçirdiler ani gaz tepkilerinde vuruntu oluyordu o gitmiş yüksek devire çıkmakta zorlanıyordu ve çok zorlarsan benzine atıyordu o da gitmiş araç çok stabil çalışıyor ve eskisine nazaran daha hevesli rolanti sensörü de almıştım ama onu takmadım lpg bujisinin etkisini görmek istedim rolanti dalgalanması gittigini gördüm bu da demek oluyorki lpg bujisi ataşlame bobininden daha az voltaj çekiyor bir sitede benzin bujisinden %20 daha az elektrik kullandığını okumuştum galiba bu gerçek alt devirleride denedim mesela benim aracın rolanti motor sıcakken 900 - 800 devir 3. viteste düz yolda 1000 devirde gaz veriyorum araç çok zorlanmadan yada vuruntu yapmadan hızlanmaya çalışıyor yine 3. viteste 2500 devirde 4. vitese atıp 1000 devire kadar düşüyorum 1000 devirde gaz veriyorum yine aynı haaa mucizeler beklemeyin ama faydası var yakıta çok etki edeceğini sanmıyorum çünkü motorun içine giren yakıt miktarı aynı sadece önceden yani stok buji ile silindirin içine giren yakıtın %80 yanıp %20 si yanmadan atılıyorsa bu biji ile %95 yanıyor gibi birşey herhalde |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
bu montaj yuzunden senı ne ugrastırdılar yaaaa... yanlıs anlamada ıste montaj kalıtesı derken ben hep bunlardan bahsedıyordum. neysekı basıt seyler olmus yıne. ınsallah sorun cıkmaz. daha fazla...
|
|
![]() |
|
diyorsun kardeş diyorsun da buralarda öyle montaj yapan birini bulsaydım elini öperdim varya
bunların derdine biliyormusun öğrenme sorma al gazını bas gaza git inan 1 aydır her izin günümde sanayideyim bağzen çalıştığım günlerde bile bu işle uğraştım ama inat ettim brc üst yönetimine bile şikayet ettim bana önerdiğiniz servis bumuydu dedim montaj resimlerini koydum siteye seninkinide koydum alın bakın beğenmediğiniz atiker montajı gördünüzmü dedim bu da 2a yetkili servisi montajı bir fark görüyormusunuz dedim tabii bu lafı duyan brc yöneticileri servise dönüyor allah ne verdiyse servise bir gidiyorum aman hoşgeldin falan aman abi bir sorunun olursa bize söyle yukarının haberi olmasın biraz taşları yerinden oynatmak lazım insanların hak ettiği hizmeti alabilmesi için ne dersin |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
acı ama gercek olarak bazı esnaflarımızın ne kadar lakayıt, ısguzar ve cakal oldukları meydana cıkıyor...
yazıklar olsun bu mılletımın ınsanlarına. boyle seylerı gorup duydukca cınlerım tepeme cıkıyor. kımse ısını ıyı yapmak ıstemıyor. kımse emek sarfetmek ıstemıyor. "ver yıyeyım ört uyuyayım" hesabı bedava yasamak ıstıyor... ısta bız bu mantıkla hıcbır yere varamayız...
Ah Atam kalkta gor bır zamanlar "Turk mılletı calıskandır, zekıdır" dedıgın mıllet bak sımdı ne halde :(((
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |