Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

306 ufaktan bakım+lpg bujisi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14099
Tarih: 13 Eylül 2025 Saat 03:16
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 306 ufaktan bakım+lpg bujisi
Mesajı Yazan: tugrahan
Konu: 306 ufaktan bakım+lpg bujisi
Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 21:34
merhabalar
bugün ufaktan bakım yapayım dedim

trw  arka fren diski     takım              54 tl
trw arka balata          takım              41 tl
bosch platin lpg bujisi   tanesi          14 tl
elfren teli  sağ sol takım                   40  tl
bosch yağ filtresi                              12  tl
bosch  benzin filtresi                         15  tl
fuji  hava filtresi                                10 tl
castrol magnatech 10/40 yağ  4.5 lt         60 tl

ustaya verdiğim montaj  parası        90 tl

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 22:02
90 lira iscilik hicbisey bunlar icin. Guzelim ulkem. Gule gule eskitin sn. tugrahan.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 22:41
hayırlısı olsun gule gule kullan. trw dısk ve balata takımı adına fıkrını onumuzdekı zamanda buradan paylasırsan bılgımız olsun. cunku bazıları trw den memnun kalmıyor bazısı orjınalden farksız dıyor...

bırde el fren tellerını neden degıstırdın??? koptu mu yoksa baska bır problem mı???

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 23:47
kışın soğukta fren çekili kalmıştı
hatta burdada paylaştım
tel sünmüş arasıra sağ tekeri hafiften sıkıyormuş
işte balataları yaktık
değişmişken komple disk balata tel hallettik
ustam çok iyidir 3 saatte yavaş yavaş konuşa konuşa taktık
hakkıdır o para

cecoli senin önerdiğin motor yağını bulamadım  mobili
ustada elf varmış  içime sinmedi tekrar castrol aldım
birde motor temizleyici katkıyı kullanmamı istemedi
orayı temizlerken başka yerlere problem çıkarır dedi nano katkıda koydurmadı

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 00:13

ustamıza saygılar sunuyorum :))

motor ıc yıkama zaten oyle cok gereklı bırsey degıl. ılla kullanılacak dıye bırsey yok. yag olarakta 10-40 magnatec kotu bır yag degıl zaten. ama daha ıyısını kullanabılırdın tabı. neyse gule gule kullan. ılerıde fren konusunu paylasmayı unutmazsın olur mu :))

bırde kısın el frenının cekılı kalması balataların donmus olmasından olabılır mı acaba? cunku kısın sogukta el frenı cok asırı cekılırse balatalar donup kalabılıyor. bu sefer el frenını ındırsenızde salmıyor. acaba boyle bır durum mu geldı basına.???

yalnız ne hıkmetse benım aracında sag tarafı bazen hafıf sıkıyor. bende tellerı kontrol etmeyı dusunuyorum. bunu resmen farkedıyorum cunku cok hafıfce akması gereken yerde bazen akmıyor. sankı el frenı 1 dıs cekılı kalmıs gıbı...

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 01:09
kışın çok soğuk bir havada akşam işten gelince el freni çekili bırakmıştım
alışkanlık işte  sabah ta o elfrenini indirip işe gittim  iş yerim 4 km
yol üzerinde bir eğim var sonundada kasis genellikle orta hızda vitesi boşa çıkarıp
kasiste yavaşlarım öncekiler gibi araç akmadı ağır ağır indi  işte orda hissettim
otoparka geldiğimde ağırbir koku ve ısınan kaliper ve balatanın cızırtısı  ama sadece sağ tekerde
diğeri bırakmış   işte ordan kalma tel sünmüş ve formunu kaybetmiş ufak ufak tutuyormuş
birgün yine o koku geldi sağ teker kitlenmiş  ustaya gittim sağın elfiren telini kurtarınca teker
normale döndü  tabi teli buralarda bulmak imkansız internette araştırdım  en son  forum
sponsorumuz şahin peugeot ta uygun bir fiyata tedarik ettim sağolsun
diski aslında ben  bosch yada valeo alacaktım  ustam özellikle trw istedi aracın üzerinden çıkan balatalarda  trw imiş   keşke ön diskide alsaydım  üzerinden çıkan diskten kat kat kaliteli bir disk
ayrıca otostart.com dan aldım   nisan ayı boyunca  50 tl ve üzeri alışverişte  %20 indirim  ve kargo bedava kampanyası var  parça alacaklar bir göz atsın bence fiyatlar çok uygun

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 09:15

uzerınden cıkan ne markaydı acaba? trw kat kat kalıtelı dedıgıne gore :)) veya neye gore kalıtelı oldugunu dusunuyorsun?? bırde servıste kullanılan bazı orjınal malzemelerınde trw cıktıgını duydum mesela... acaba bu trw servıs malzemesı ıcın daha kalıtelı uretıyorda pıyasaya daha alt kalıte bır mal mı verıyor?

bırde trw balatalar ıcın bıraz sert derler. sen ıyıcene test edıp paylasırsın. gercı ustunden cıkanda trw ımıs... :))

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 13:24
Orjinal balatanın markası ne? Ben geçen debriyaj baskı balatı sordum, VALEO al dediler. Daha önce de marş dinamosunuotomatiğini valeo marka almıştım. Yoksa bu da mı VALEO?

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 13:36
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Orjinal balatanın markası ne? Ben geçen debriyaj baskı balatı sordum, VALEO al dediler. Daha önce de marş dinamosunuotomatiğini valeo marka almıştım. Yoksa bu da mı VALEO?

orjınalı bellı olmuyor. cunku peugeot o esnada kımle anlasırsa o markayı alıp takıyor.

valeo, lucas, bosch, bendıx, trw falan olabılıyor... dıyelım aracın ustunden lucas cıktı. sonra servıse gıdıp orjınal alsanız valeo olabılır :)))

valeo debrıyajlarında degısık kalıtelerı var dıye bılıyorum. yerlı valeo da var. ıthal valeo da var... degıskenlık gosterıyormus dıye bılıyorum...

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 15:05
şu lpg bujileri ile bir tanışamadık be abi (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 15:09
tanısırsın yakında :))

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 16:22
cem abi düşük devirde çekiş çok iyi demiştin peki yakıtı hesaplayabildin mi?

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: Serhun
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 16:55
Çok güzel bir bakım olmuş güle güle kullanın.

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 19:03
lpg bujilerini 10 tl yazmıssın ben 56 tl verdım :S

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 19:08
Orjinalini yazan: 60de106 60de106 Yazdı:

arkadas yukarıda 14 tl yazmıs yanı 56 lıra edıyor zaten :))

nerede 10 tl yazmıskı ???

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 23:31
Orjinalini yazan: Serhun Serhun Yazdı:

Çok güzel bir bakım olmuş güle güle kullanın.

teşekürler arkadaşım

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 23:54
Orjinalini yazan: 60de106 60de106 Yazdı:

ben internette sepete 1 gün önce eklemiştim  o zaman 13 tl idi
birgün sonra satın alırken  %20 indirim ve kargo bedava yapmışlar
ama sadece bujiyi  16. küsür yapmışlar işte %20 indirimle  13 küsür ediyor

bu günde lpg ayarını hallettik
manifoldun nozul takılan yerden hava alıyormuş bunu da motor ustam buldu
bakım bitince teste çıkmıştık  lpg de yüksek devirde aracın iyi gaz yemediğini
fark etti bayağı zorladı ve araç benzine geçiş yaptı  rolantide  manifolda su döktü
ve 2. lpg borusunun girişinde motor değişik bir ses çıkardı
lpg servisine gittim  nozul sökülüp bir madde sürüp tekrar taktılar biraz kurumasını bekledik
tekrar hava alıp almadığı kontrol edildi  sonrada test sürüşüne çıktık araç bilgisayara bağlı
şekilde yol testini de yaptılar ve denemem için beni direksiyona geçirdiler  ani gaz tepkilerinde vuruntu oluyordu  o gitmiş yüksek devire çıkmakta zorlanıyordu  ve çok zorlarsan benzine atıyordu
o da gitmiş  araç çok stabil çalışıyor ve eskisine nazaran daha hevesli

rolanti sensörü de almıştım ama onu takmadım lpg bujisinin etkisini görmek istedim
rolanti dalgalanması gittigini gördüm   bu da demek oluyorki lpg bujisi  ataşlame bobininden daha az  voltaj çekiyor  bir sitede  benzin bujisinden  %20 daha az elektrik kullandığını okumuştum
galiba bu gerçek
alt devirleride denedim  mesela benim aracın rolanti motor sıcakken 900 - 800 devir
3. viteste düz yolda 1000 devirde gaz veriyorum araç çok zorlanmadan yada vuruntu yapmadan
hızlanmaya çalışıyor  yine 3. viteste 2500 devirde  4. vitese atıp 1000 devire kadar düşüyorum
1000 devirde gaz veriyorum   yine aynı   haaa mucizeler beklemeyin ama faydası var

yakıta çok etki edeceğini sanmıyorum   çünkü motorun içine giren  yakıt miktarı aynı   sadece  önceden yani stok buji ile  silindirin içine giren yakıtın %80 yanıp %20 si yanmadan atılıyorsa
bu biji ile %95 yanıyor gibi birşey herhalde

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 23:59
bu montaj yuzunden senı ne ugrastırdılar yaaaa... yanlıs anlamada ıste montaj kalıtesı derken ben hep bunlardan bahsedıyordum. neysekı basıt seyler olmus yıne. ınsallah sorun cıkmaz. daha fazla...

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 00:20
diyorsun kardeş diyorsun da buralarda  öyle montaj yapan birini bulsaydım elini öperdim varya

bunların derdine biliyormusun
öğrenme
sorma
al gazını
bas gaza git
inan 1 aydır her izin günümde sanayideyim  bağzen  çalıştığım günlerde bile bu işle uğraştım
ama inat ettim  brc üst yönetimine bile şikayet ettim    bana önerdiğiniz servis bumuydu dedim
montaj resimlerini koydum siteye seninkinide koydum alın bakın beğenmediğiniz atiker montajı
gördünüzmü dedim  bu da 2a yetkili servisi montajı  bir fark görüyormusunuz dedim  tabii bu lafı duyan brc yöneticileri  servise dönüyor  allah ne verdiyse  servise bir gidiyorum  aman hoşgeldin falan  aman abi bir sorunun olursa bize söyle  yukarının haberi olmasın     biraz taşları yerinden oynatmak lazım  insanların hak ettiği hizmeti alabilmesi için  ne dersin

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 01:05
acı ama gercek olarak bazı esnaflarımızın ne kadar lakayıt, ısguzar ve cakal oldukları meydana cıkıyor...

yazıklar olsun bu mılletımın ınsanlarına. boyle seylerı gorup duydukca cınlerım tepeme cıkıyor. kımse ısını ıyı yapmak ıstemıyor. kımse emek sarfetmek ıstemıyor. "ver yıyeyım ört uyuyayım" hesabı bedava yasamak ıstıyor... ısta bız bu mantıkla hıcbır yere varamayız...

Ah Atam kalkta gor bır zamanlar "Turk mılletı calıskandır, zekıdır" dedıgın mıllet bak sımdı ne halde :(((

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 01:09
Handshake

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 10:08
Tuğrahan hayırlı olsun. Güzel güzel binersin İnşallah. Cem malesef kısa yoldan zengin olmak istiyoruz ya. Bütün emek hırsızlığımız o yüzden galiba.

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 10:15
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Tuğrahan hayırlı olsun. Güzel güzel binersin İnşallah. Cem malesef kısa yoldan zengin olmak istiyoruz ya. Bütün emek hırsızlığımız o yüzden galiba.

cok haklısın abıcım...

bedavacılık, kolaycılık almıs basını yurumus. herkes bu dunya ıcın yasar hale gelmıss. ahıretı dusunen yok. Rabbım bu denlı ınsanlara gonul zengınlıgı versın...

Zengınlık gonuldedır parayla malla mulkle olculmez...

Mesajı Yazan: Serhun
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 10:31
LPG sisteminin de düzene girmesi güzel, biraz yormuş ama olsun şimdi herşey yoluna girmiş.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net