![]() |
|
307 hararet |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||
Sönmez ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Haziran - 1989 Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 220 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 Saat 17:23 |
|||
Dur kalkta 90 derece normal
|
||||
'2o6 Xs 1.6 2oo3
Seytan ^ Kirmizisi |
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
peki madem öyle diyorsun usta dediyse öyledir (: |
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ustaya sordum düşer dedi soğuk havada peugeot yetkili servis motor ustası :D
|
||||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
yav zaten amacımız bilgi paylaşmak. ben sana hararet düşmez demiyorum ki illaki düşer ama termostat eğer arızalı olmasa 90 dan aşağı inmez diyorum.
şimdi şöyle iza edeyim umarım kafamdakileri cümleye dökebilirim (:
motoru ilk çalıştırdığımızda motor ısınmaya başlar. bu esnada motorun hızlı bir şekilde ısınması için termostat radyatörden gelen soğuk suyun önünü kapatır. motorda kendi içinde daha çabuk ısınır. motor 90 derece ısıya ulaşıncaya kadar radyatördeki soğuk suyu termostat vermez motora.
daha sonra motorun ısısı 90 dereceyide aştığında radyatördeki soğuk suyun önünü yavaş yavaş açarak ısıyı yeniden 90 dereceye indirir, ve suyun önünü yeniden kapatır.
böyle aç kapa yaparak sıcaklığı hep 90 da tutar. hava eksi 10 derece bile olsa radyatörden gelen soğuk su motora giremediği için motorun harareti 90 derecenin altına inmez.
senin 70 derece dediğin olay termostatın radyatörden gelen soğuk suyun önünü kesmemesi (açık kalması) yüzünden motorun soğumasındandır. tani termostatın erken açıyor, arızalı.
|
||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|||
|
||||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
senın aracın ıcın normal ama 307 ıcın degıl abı :) her aracın aynı degıl. bırbırlerınden farklılıkları oluyor. o acıdan arac farklılıklarını gozeterek cevap yazalım.
306 ıle akalalı termostat konusunda yenı bır bılgı paylastım. benımde harahetım dusuyordu. degısık bır termostat kullanıp hararetı yukselttım. sımdı cok daha ıyı...
|
||||
![]() |
||||
Emre Ekrem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emre Ekrem
|||
normal
|
||||
![]() |
||||
|||
bu noktada metıne katılıyorum. 80 ın altınada dusmemesı lazım. termostat bıraz arızalanmaya baslamıs olabılır. zamanında kapatmayıp acık kalıyordur...
|
||||
![]() |
||||
|||
hem 80 in altına düşüyor diyorsun hemde bozuk değil diyorsun (: termostat çalışıyor olsa 90 a çakılı kalması lazım. soğuk motor çok yakıt harcar, termostat da sıcaklığını sabit tutar.
cem abi = 100-105i tam bilmediğim için misalen söyledim (: öğrendim teşekkürler (:
|
||||
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|||
önceki gün 1.4 arkadaşın araç bilgisayarda bağladık 86 derecede çalışıyodu nasıl düşmezmiş 80 altına bal gibi düşer bilgisayarda motor sıcaklığını kontrol ettik dakikalarca baktık 86 da çalıştı sabit hızda giderken soğuktan 6 dereceden fazla düşüş yapar bilgisayar verisini baz alarak söylüyorum tabi bunu. termostatta bozukluk yok allah korusun :) Düzenleyen tigerland - 13 Nisan 2011 Saat 13:22 |
||||
206 RG 2000
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|||
2 ay önce hava buz gibiydi o süratte şehir dışı bastım yolda 80 dereceyi gördüm yalan yok:) |
||||
206 RG 2000
||||
![]() |
||||
|||
metınım soyledıklerının genelı dogru ama bır yanlısın var. termostat senın soyledıgın gıbı 100-105 derecelerı beklemez. termostatların derecelerı vardır.
mısal 83 85 89 C gıbı... bu derecelerde acılırlar ve suyun radyatorden donmesını saglarlar. radyatore gıden su soguyarak gerı doner. termostat bu ısı aralıgında motoru tutar. yanı genelde 85-90C cıvarında...
ama dur kalk vs gıbı sebeplerden motor dahada ısınırsa fanlar calısır ıste...
termostatında erken acması ıyı degıldır. genel olarak motorun 80-85C den asagı dusmemesı gerekır. daha asagı duserse bu sefer kalorıferın ısıtma verımıde dusmeye baslar...
|
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Aracinizin harareti dusuk diye bu iyi biseydir zannetmeyin. Soguk motor daha cok yakit yakmaya neden olur ve ayrica motorun sagligi icin de iyi degildir.Herseyin bir karari var
![]() Düzenleyen koliva - 13 Nisan 2011 Saat 12:39 |
||||
![]() |
||||
|||
mümkün değil. termostat araç 90 dereceye gelene kadar radyatörden gelen suyun önünü keser. yani motor 90 a gelinceye kadar devirdaim kapalıdır. 100-105 gibi olduğu zaman devirdaimi açar yeinden 90 a düşürür bidaha keser.
170-180 le giderken 80-85 belki ama 70 dereceyi hiç sanmıyorum. önden nekadar rüzgar gelirse gelsin termostat suyun yolunu açmadığı sürece sıcaklık düşmez.
senin de termostatın arızalı ozaman (:
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
soyledıgın ılk cumle yanlıs kardesım. ama gerısı dogru...
cunku termostat ıle fanın alakası yok. termostat acsada acmasada fan calısır. cunku fan musuru ısıyı sılındır kapagından olcer. daha dogrusu termostatın hemen onunden olcer. fan sıstemın de herhangı bır sorun yoksa sıcaklık arttıgında fanlar calısır ama termostat acmadıgı ıcın suyu radyatore bırakmaz ve motor sogumaz hararet yapar.
fanın calısmamasının nedenı fan sıstemındekı arızalardır. mesela;
fan musuru arızası
fan motoru bozulması
fan beynının bozulması
fan rolesının bozulması
tesısatta veya soketlerde arıza vs vs
|
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|||
|
||||
206 RG 2000
||||
![]() |
||||
|||
benimde hararet yüksek iken ara sıra kalkışlarda 1. vitesten 2. vitese sarsıntılı geçmeye başladı da. o yüzden sordum o adama gitmiyim diye (:
selenoidleri değiştirecem ama merak ediyorum ya sorun oradan değilse boşuna 450 tl vermeyelim.
|
||||
||||
![]() |
||||
ramtas ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 157 |
|||
maslakta özel servis ama adını boşver |
||||
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul
|
||||
![]() |
||||
|||
nerde yaptırdın?
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
hava eksi 10 bile olsa 90 derecenin altına inmez, zaten inerse termostat arızalı demekdir, ayrıca 90 altında olduğu zaman yakıtı artar.
|
||||
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |