![]() |
|
15-50 motor yağı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | |
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tam sentetikte yakıt düşer ses düşer yağlama daha düzgün olur.
2007 vectramda 10-40 yağ kullanırken 10 lt ortalama tüketimim 5-30 tam sentetikte 9.6 kadar düştü...
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Benim araçtada sürekli 10w40 yağ konulmuş, geçenlerde 5w40 mobil tam sentetik yağ koydum. İlk izlenimlerim motor sanki daha rahat çalışıyor ve perfonmansı arttı diyebilirim.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
arkadaşım bilmeden konuya balıklama dalma istersen.
yağın orjinalı olmaz 10-40 koy git diyen ustalar yüzünden araçlarımız yağ eksiltiyor. 5-30 mükemmel bir yağdır tam sentetik ve akışkanlığı en iyi yağlardan biridir. sadece araçta daha önce dangalak ustalar tarafından koyulan 10-40'dan sonra araçta eksiltme yapıp yapmayacağı korkusu var...
|
|
![]() |
|
denizci33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizci33
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaş git hemen orjinalini koy.. bir araçta en önemli şey yağdır, yağda risk alınmaz..
|
|
![]() |
|
arkadaşlar yeni konu açmadım.
5-30 tam sentetik yağ koydum 99 1.6 8v xt aracıma. motor sesi acayip azaldı ama illaki eksiltecek bundan sonra 0-40 mı kullansam. inşallah eksiltmezde 5-30'la devam ederim. 10-40 yağı kullanmayı düşünmüyorum yarı sentetik motorda sesli çalışmaya sebep veriyor.
|
|
![]() |
|
onur1980 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1980 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: -1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
evet bendeki göster de bu sekılde aynı. hatta nette videolara baktım 206 xs lerde bu şekilde kadran. resim en kısa sürede çekerim.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=8265&title=peugeot-206-gsterge-paneli-tablosu
gostergeye bakarsanız sag tarafta yag ısısı gostergesı var. gtı da ve rc de vardır. alt versıyonlarda olmasını beklemem... onun yerınde hararet gostergesı oluyor. cunku performans modelınde yag sıcaklıgı bılgısı okunur ve yıne yag sogutması yapılabılır... Düzenleyen cecoli - 09 Nisan 2011 Saat 12:24 |
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
bencede ne yağ ısı göstergesi nede yağ basınç göstergesi olmaması lazım. acaba biz mi yanılıyoruz.
|
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
![]() |
|
bende zaten emın olmadıgım ıcın kesın bırsey dıyemedım. evet resım cekte bır gorelım. bızımde bılgımız olsun
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bi resim cekiver, gorelim. |
|
![]() |
|
onur1980 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1980 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: -1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
valla pek tanımıyorum aracı yag sıcaklıgını gosterıyor diye bılıyordum yanlısta bılıyor olabılırım. belkide basıncı gosterıyordur olabılır. aracı gosterdıgım usta yag sıcaklıgını gosterdıgını soylmıstı.
|
|
![]() |
|
arkadas sana yag hakkında gereklı bılgıyı vermıs zaten.
fakat senın aracında yag sıcaklıgı gostergesı olmasını tahmın etmıyorum. cunku gtı gıbı makınelerde oluyor. senın aracın performans makınesı degıl. o soyledıgın motoru ılk calıstıgında 10-15sn kadar calısıp sonra devreden cıkan yag sevıye gostergesı olmasın? cunku soyledıgım gosterge benım 1.8 motordada var ama yag ısısı gostermıyor. fakat 306 gtı da karterde yag ısı musuru var, gostergede yag ısısını gorebılıyorsun ve yag fıltresının orada su sırkulasyonu var. yanı yag sogutmasıda yapılıyor. cunku performans aracı :)
|
|
![]() |
|
sıcaklık gostergesi 90 ın uzerıne cıkıyor hata bır usttekı cızgıye yaklasıyor cok yavasladıgım zmanlarda dusuyor yagdanmı oluyor acaba
|
|
![]() |
|
Arabanı hiç çalıştırmıyorsan bile yağ sicakliği sabit değildir ki çalışan arabada nasıl yağ sıcaklığı sabit olsun. Genelde 90 derece civarında seyreder. Üstüne çıktıkça fan çalışır. 90-60 arasına düşürür.
|
|
![]() |
|
yani anladıgım kadarıyla yazın kullanabılırım bu yagı. fakat gercekten zararı olucaksa dgıseyım. bide bu yag sıcaklıgını gosteren sagdaki gösterge kacta durmalı yani sabit bi sıcaklıgı varmı degısırmı.
|
|
![]() |
|
neyse saygılarımı sunuyorum... :)
|
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
SAE sınıflandırmasında derece W harfi ile ayrılan iki rakamdan oluşur.
W, winter yani kış anlamındadır ve yağın düşük sıcaklıktaki
viskozitesini gösterir. Örneğin 10W-40 daki 10W gibi. Bu, aynı zamanda
yağın baz viskozitesidir, yani polimer eklenmeden önceki asıl
viskozitesi. Bu rakam ne kadar düşük olursa yağ o kadar ince
olacağından, bu bize aynı zamanda yağın düşük ısılarda ne kadar akıcı
olacağını ve motorun ne kadar kolaylıkla çalışacağını da gösterir.İkinci
rakam yağın yüksek ısı viskozitesini verir. 10W-40daki 40 gibi. Bu
rakam ne kadar yüksekse, yağ sıcakken o kadar viskoziteli, yani kalın
demektir.
"Ülkemiz iklimi" derken istanbulda -40 C yi göremessin yada 45 C yi Ama Erzurumda -40 ı Çukurovada 45 C görebilirsin arkadaşımızın yağı bence uygundur önümüz yaz. |
|
|
![]() |
|
yagı sadece ıklıme gore degıl motora gorede secmek gerekır. tofas kullanıyor olsanız sorun olmaz. ozellıkle bu yag kısın cok daha gec sırkulasyona gececek ve yazında geregınden fazla kalın kalacak. aracın hareretınıde artırabılır...
|
|
![]() |
|
şimdi bakdım da evet 50 C ye kadar çalışma özelliği var. Yaşadığın şehir yazları sıcak oluyorsa güzel olur bence.
|
|
|
![]() |
|
bence bir problem olmaz. bu yağ yüksek ısıda çalışan motorlar için üretilmiş. yağların sınıflandırmasına bir göz atarsan 15w 50 yağ kodunun açılımını bulabilirsin. yanılmıyorsam 15w lerin -40 C ila 50 C a kadar çalışma sağlayan özelliği var.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |