![]() |
|
selenoidler değişimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
ozi033 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 20:13 |
||
307 aracımda bu selenoidleri değiştirmeye karar verdim.çünkü arıza veriyo.umarım değiştiğinde bir daha gear fault yazısını görmem ve araba çekişi yakıtı falan etkilenir düzelir..çünkü bu durumdan bıktım .hafif rampada hemen uyarı....bu değişimi dışarda yaptıracak olursak bu parçanın teminini nasıl sağlayacağız.yaptırdığımız yermi bulacak yoksa biz bi yerden sipariş verecez.daha dorussu kolay temin edilebilen parçamı bunlar..birde güncel fiyatı nedir..?teşşkrler....
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
benim öğretmen arkadaş maslak sanayide iyi bir otomatik şanzıman ustasına 4 tane seloidi 4 sene önce 500 tl ye değiştirmişti. sen ordan kendine pay biç:) |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
veya da tiptronic şekilde kullan seni rahatsız etmicekse. o zamanda benzinden yersin. arkadaş baya bir direndi bizim...tiptronic kullanıcam yaptırmıcam çok para dedi. ama en sonunda dayanamadı yaptırmak zorunda kaldı. maslakda iyi otomatik ustaları var. hemde garantili yapıyorlar.
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Sitenin sponsorlari var. Hatta bir tanesi(Sahin Peugeot) orjinal yedek parca temin edebiliyor. Ilgili topikte kendisine sorabilirsiniz. |
|||
![]() |
|||
ozi033 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
||
|
|||
![]() |
|||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||
ufak yerde aracı sanayiye hiç sokmayın bence heleki şanzuman gibi hayati bir parçada selonoidin tanesi 180 lira 2adet almanız lazım +işcilik +yağ+fitre 700e yakın tutar servisde geçedebilir bi fiyat sorun isterseniz
|
|||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||
![]() |
|||
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
||
ufak yerden kastınız antepse hiç gitmemişsiniz demektir :) çok güzel bir şehir, şehirinizde sadece otomatik şanzımanlarla ilgilenen ve yaptığı işe garanti veren bir yer varsa öncelikli tercihiniz orası olmalı bence,yetkili servislerde bile ustaların otomatik konusunda çok fazla bir bilgisi yok,valfler arızalı olabilir ama valfler ömrünümü doldurdu yoksa valfleri bozan başka bir etken mi var bu araştırılmalı,şahsen aracımda 3 defa valf değişti bir yıl içinde işlemler yetkili serviste yapıldı en son işlemden 5 ay sonra gene arıza verince bana 2.800 tl lik bir masraf çıkardılar bende sanayinin yolunu tuttum ufak bir araştırma sonucu bir usta buldum sadece otomatik vites tamiri yapıyorlar,aracı bıraktım ertesi gün bana beynd eçatlak olduğunu ve bunu değişmesi gerktiğini söyledi,toplamda yağ dahil 800 lira ya beyin,2 ana valf, ve yağ değişimi ile sorun köküden çözüldü 2 yıl tık demedi.
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
bence yanlışın var selenoid valf' ler iki adet. yağ dahil 450 ye yapıyorlar.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
ya arkadaşım kusura bakma ama ya sen yanlış anlatıyorsun yada benim bildiklerim yanlış. aracı triptonikde bile kullansan bişey değişmezki. otomatikde beyin valflere değiştir komutu veriyor triptonikde de sen selanoidlere değiştir komutu veriyorsun sonuçda aynı şekilde çalışıyor.
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
şanzıman arıza durumunda servise gidebilmek için kendini 3. vitese sabitler. triptoniğe bile alsan ekranda "D" yazar triotoniğe geçmez. arıza durumunda kar moduna al istediğin yere kadar götürür, otomatik şanzıman ustam öyle söylemişti.
|
|||
|||
![]() |
|||
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Benim 2003 model otm. vites 206 aracım var. Çalıştırınca kar ve S ışığı yanıp sönüyor. Arabanın bazen yokuşta çekişi acaip düşüyor inliyor resmen, geri vitese takınca küt diye ses veriyor. Ustaya gittim selenoid valfler değişecek dedi ve 450 tl tutacağını söyledi. Ancak bir arkadaş şanzıman yağını değişince ve valfler temizlenince sorunun çözüleceğini söyledi. Sizce ne yapmalıyım? |
|||
![]() |
|||
||
imkanın varsa valfleri değiştir, imkanın yoksa daha sonra valfleri değiştirmek üzere sadece yağı değiştir.
|
|||
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |