Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

selenoidler değişimi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13964
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 20:46
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: selenoidler değişimi
Mesajı Yazan: ozi033
Konu: selenoidler değişimi
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2011 Saat 20:13
307 aracımda bu selenoidleri değiştirmeye karar verdim.çünkü arıza veriyo.umarım değiştiğinde bir daha gear fault yazısını görmem ve araba çekişi yakıtı falan etkilenir  düzelir..çünkü bu durumdan bıktım .hafif rampada hemen uyarı....bu değişimi dışarda yaptıracak olursak bu parçanın teminini nasıl sağlayacağız.yaptırdığımız yermi bulacak yoksa biz bi yerden  sipariş verecez.daha dorussu kolay temin edilebilen parçamı bunlar..birde güncel fiyatı nedir..?teşşkrler....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2011 Saat 20:30

benim öğretmen arkadaş maslak sanayide iyi bir otomatik şanzıman ustasına 4 tane seloidi 4 sene önce 500 tl ye değiştirmişti. sen ordan kendine pay biç:)

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2011 Saat 20:35
Orjinalini yazan: maverick sbd maverick sbd Yazdı:

benim öğretmen arkadaş maslak sanayide iyi bir otomatik şanzıman ustasına 4 tane seloidi 4 sene önce 500 tl ye değiştirmişti. sen ordan kendine pay biç:)

veya da tiptronic şekilde kullan seni rahatsız etmicekse. o zamanda benzinden yersin. arkadaş baya bir direndi bizim...tiptronic kullanıcam yaptırmıcam çok para dedi. ama en sonunda dayanamadı yaptırmak zorunda kaldı. maslakda iyi otomatik ustaları var. hemde garantili yapıyorlar.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2011 Saat 20:47

Sitenin sponsorlari var. Hatta bir tanesi(Sahin Peugeot) orjinal yedek parca temin edebiliyor. Ilgili topikte kendisine sorabilirsiniz.

Mesajı Yazan: ozi033
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2011 Saat 20:50

veya da tiptronic şekilde kullan seni rahatsız etmicekse. o zamanda benzinden yersin. arkadaş baya bir direndi bizim...tiptronic kullanıcam yaptırmıcam çok para dedi. ama en sonunda dayanamadı yaptırmak zorunda kaldı. maslakda iyi otomatik ustaları var. hemde garantili yapıyorlar.
triptonic kullanamıyorumki..manuelden zaten otomatiğe çeviriyo.ve 3.viteste takılı kalıyo.hemde çekmiyo.nrdeyse rampada kalacak araba.bu arada ben istanbulda değilim.antep

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2011 Saat 20:55
ufak yerde aracı sanayiye hiç sokmayın bence heleki şanzuman gibi hayati bir parçada selonoidin tanesi 180 lira 2adet almanız lazım +işcilik +yağ+fitre 700e yakın tutar servisde geçedebilir bi fiyat sorun isterseniz

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2011 Saat 21:14
ufak yerden kastınız antepse hiç gitmemişsiniz demektir :) çok güzel bir şehir, şehirinizde sadece otomatik şanzımanlarla ilgilenen ve yaptığı işe garanti veren bir yer varsa öncelikli tercihiniz orası olmalı bence,yetkili servislerde bile ustaların otomatik konusunda çok fazla bir bilgisi yok,valfler arızalı olabilir ama valfler ömrünümü doldurdu  yoksa valfleri bozan başka bir etken mi var bu araştırılmalı,şahsen aracımda 3 defa valf değişti bir yıl içinde işlemler yetkili serviste yapıldı en son işlemden 5 ay sonra gene arıza verince bana 2.800 tl lik bir masraf çıkardılar bende sanayinin yolunu tuttum ufak bir araştırma sonucu bir usta buldum sadece otomatik vites tamiri yapıyorlar,aracı bıraktım ertesi gün bana beynd eçatlak olduğunu ve bunu değişmesi gerktiğini söyledi,toplamda yağ dahil 800 lira ya beyin,2 ana valf, ve yağ değişimi ile sorun köküden çözüldü 2 yıl tık demedi.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2011 Saat 22:16

bence yanlışın var selenoid valf' ler iki adet. yağ dahil 450 ye yapıyorlar.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2011 Saat 22:18

ya arkadaşım kusura bakma ama ya sen yanlış anlatıyorsun yada benim bildiklerim yanlış. aracı triptonikde bile kullansan bişey değişmezki. otomatikde beyin valflere değiştir komutu veriyor triptonikde de sen selanoidlere değiştir komutu veriyorsun sonuçda aynı şekilde çalışıyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2011 Saat 22:21
Orjinalini yazan: ozi033 ozi033 Yazdı:

triptonic kullanamıyorumki..manuelden zaten otomatiğe çeviriyo.ve 3.viteste takılı kalıyo.hemde çekmiyo.nrdeyse rampada kalacak araba.bu arada ben istanbulda değilim.antep

şanzıman arıza durumunda servise gidebilmek için kendini 3. vitese sabitler. triptoniğe bile alsan ekranda "D" yazar triotoniğe geçmez. arıza durumunda kar moduna al istediğin yere kadar götürür, otomatik şanzıman ustam öyle söylemişti.

-------------

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 10:41

Benim 2003 model otm. vites 206 aracım var. Çalıştırınca kar ve S ışığı yanıp sönüyor. Arabanın bazen yokuşta çekişi acaip düşüyor inliyor resmen, geri vitese takınca küt diye ses veriyor. Ustaya gittim selenoid valfler değişecek dedi ve 450 tl tutacağını söyledi. Ancak bir arkadaş şanzıman yağını değişince ve valfler temizlenince sorunun çözüleceğini söyledi. Sizce ne yapmalıyım?

Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 12:02
Orjinalini yazan: ekinoks44 ekinoks44 Yazdı:

Benim 2003 model otm. vites 206 aracım var. Çalıştırınca kar ve S ışığı yanıp sönüyor. Arabanın bazen yokuşta çekişi acaip düşüyor inliyor resmen, geri vitese takınca küt diye ses veriyor. Ustaya gittim selenoid valfler değişecek dedi ve 450 tl tutacağını söyledi. Ancak bir arkadaş şanzıman yağını değişince ve valfler temizlenince sorunun çözüleceğini söyledi. Sizce ne yapmalıyım?

imkanın varsa valfleri değiştir, imkanın yoksa daha sonra valfleri değiştirmek üzere sadece yağı değiştir.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net