Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 306 LPG hüsranı :( sevince dönüşüyor galiba!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

306 LPG hüsranı :( sevince dönüşüyor galiba!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 Saat 13:57
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Evet biraz sarsıtılı çalışıyor. Ama niye sarsıntılı çalışır onu bilmiyorum.

abıcım soyle detaylı anlatmıyorsun kı hep soru sormak zorunda kalıyorum :)))

benzındede aynı sarsıntıyı yapıyormu pekı ???
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 08:26

Baştan alayım o zaman. Arabayı 2010 10. ayda aldım. Şubat başına kadar benzinde bindim. Herhangi bir sıkıntım yoktu. Hiç arıza lambası yanmadı. Şubat başında LPG taktırdım. araba (birazda LPG enjektörlerinden dolayı) dizel gibi çalışmaya başladı. Daha önceki arabamdan da (palio) tecrübeyle LPG de sesli çalışmasından hiç rahatsız olmadım. LPG de çalışırken benzindeki halinden daha fazla titretiyor. Şoför koltuğundan hissedebiliyorum. Bunun arızaya sebep olacağını düşünmemiştim. Motor kulakları diyeceğim değil. şu çekilen videoları izledim. Benim motorumöyle sallanmıyor. Neye alınganlık yapıyor anlamadım. Sensör arızalı diyeceğim, benzinde iye yanmıyor. Birde iki hafta önce denemiştim; LPG de arıza lambası yanınmıştı. LPG bitti. Bir müddet benzinde bindim arıza lambası kendiliğinden söndü. Öyle olunca LPG den diyorum ama hata kodları öyl demiyor.Cumartesi günü arıza lambasını söndürdürler. Pazar günü yeniden yandı. Bir de tam ne zaman yandığını göremiyorum direksiyonun göbeğinden dolayı. Ama hatırladığım zat-ı muhteremin bir tanesi sağlamaya çalışırken düşük devirde gaza çok bastım, yemedi ama lamba yaktı kanımca.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 08:42
benzınde ısık yanmıyorsa acaba lpg de cok vuruntulu mu calısıyor makıne... sıralı sıstem ne markaydı? seslı calısmasına da takılmayın. sonucta bu ses motordan gelmıyor. lpg enjektorlerı bu sesı yaptıgı ıcın sorun yok. benımkındede aynı sekılde. sogukken cok daha belırgın oluyor ama ısınınca bıraz azalıyor. onemlı bırsey degıl yanı. normalı bu :))) benzıne alınca ses kalmıyor :))

bu arıza ısıgını sondurduklerı makıne muhtemelen peugeot un kendı pp2000 makınesı degıldır. bulabılırsenız pp2000e baglatıp kontrol ettırmeyı deneyın.

az bır ıhtımal ama bırde aracın supap ayarlarına baktırmanızı tavsıye edecegım. 8V makınelerde supap ayarı zamanla bozulur ve ayar yapılır. 16v motorda supap ayarı olmaz.

motorun gereklı bakımını yapıyormusunuz. bujıler yenımı? veya bujı dogrumu? benzınde sıkıntı cıkarmayan bujı bazen lpg de sıkıntı yaratabılıyor. gecen 1.3 accent ta basıma geldı. araca tam bakım yaptım 4 tane orjınal champıon bujısınden aldım. arac lpg de kesıklık yapmaya basladı. anı gaz verırken bır an kesılıyor sonra devır alıyor... cıkma bır bujı taktım duzeldı :)) o acıdan bazen orjınal bujı lpg de ıyı calısmayabılıyor. atesleme zayıflıklarını lpg daha cok acıga cıkarabılıyor...

Düzenleyen cecoli - 23 Mart 2011 Saat 08:43
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 08:57
sistem Zavolli. Evet bağladıkları makine pp2000 değildi. Hafta sonu ona bakacağım. Subab ayarlarını da söyleyeyim ustama bi baksın nasıl bakılıyorsa. Daha önce de dedğim gibi arabaya alalı çok olmadı. Aldığımda bujiler taze demişlerdi. Bulabilirsem şu senin aldığın LPG bujilerinden alacağım. Ama şimdi değil:)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 09:02

sistem Zavolli. Evet bağladıkları makine pp2000 değildi. Hafta sonu ona bakacağım. Subab ayarlarını da söyleyeyim ustama bi baksın nasıl bakılıyorsa. Daha önce de dedğim gibi arabaya alalı çok olmadı. Aldığımda bujiler taze demişlerdi. Bulabilirsem şu senin aldığın LPG bujilerinden alacağım. Ama şimdi değil:)

1. profılıne ıl-ılce yaz
2. ımza kısmına da zavolı lpg dıye yazarsan cevap verecekler acısından daha net olur.

bırde ılla kı lpg bujısı kullanmak zorunda degılsın. orjınal bujıylede guzel calısabılır. ben bu zamana kadar orjınal bujı ıle kullandım hıc problem olmadı. hem tek tırnak hem cıft tırnak kullandım. her ıkısıde gayet ıyıydı... ama bu her aracta aynı olacak dıye bırsey yok tabıkı.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 12:48
Seni de yordum kusura bakma. Hafta sonu pp2000 bulursam iş daha da netleşecek. O zaman bujilere de baktırayım.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 12:55

Seni de yordum kusura bakma. Hafta sonu pp2000 bulursam iş daha da netleşecek. O zaman bujilere de baktırayım.

estagfurullah elımızden geldıkce yardımcı olmaya calısırız...

bence yenı bujı al. zaten 20-25 lıra cok para degıl. lpg bujısıne daha sonra bakarsın...
Yukarı Dön
cpirdal Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cpirdal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 15:33
Ya bi cevap yazamadım hata verdi durdu.. Neyse kısaca yazayım... bende de aynı sıkıntı oldu oksijen  sensörünü ve bujileri temizldim düzeldi.. şu anda hata vermiyor...
Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 16:47
Arkadaşlar ben şuna inandım ve tatbik ettim.peugeot araçlara LPG git-mi-yor git-mi-yor.Bunu serviste söyledi çoğu kullanıcıda söyledi.uzun dönemde %99 arıza veriyor.vede bu araçlarda sıkıntı çıkartıyor.size tavsiyem aracı tam kapasite ile kullanmak istiyorsanız orijinalini bozup gaz taktırmayın derim.bende bir ara düşündüm baktım araştırdım tamamen hüsran..vazgeçtim. Ouch
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 SW benzin rolesi arızası son mesaja git 95 0 yavuztugay
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 357 0 Ali060606
konu icon Titreme ve tekleme son mesaja git 140 0 egenc46
konu icon 206 enjektor sorunu son mesaja git 106 0 MkzLL
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 27201 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 581 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37253 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 297525 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 104 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94867 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 1236 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1052 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6627 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1129 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 675 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3648 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49752 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 542 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 353 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 1013 0 SerkanPinar
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English