![]() |
|
Açık Hava Filtresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 Saat 19:44 |
|
Arkadaşlar merhaba..
Bu günlerde aracıma açık hava filtresi ya da komple filtre kiti alacağım.. Araştırmalarım resimlerin ötesine gidemedi çünkü sesleri hakkında hiçbir fikrim yok.. Bu yüzden tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.. Bana en mantıklı gelen cold air intake sistem aşağıya resmini eklediğim simota aero form filtre kiti oldu. Yağmurlu havalarda kullanımı daha güvenli geldi çünkü kaputun altında kalıyor içine su alması zor gibi görünüyor ancak bu filtreler diğerlerinden çok daha küçük sesi nasıldır bilemiyorum? SİMOTA AERO FORM ![]() bu da bildiğimiz form:) ![]() tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..
|
||
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
||
![]() |
||
ceronimo1978 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ceronimo1978
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ben simota carbon charger kullanıyorum aracim 307 benzin + lpg. Ses performanms 10 numara . Yakıtıtta sıkıntı yok lpg'li demiştim:)
|
||
![]() |
||
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
alttaki olsa gerek çok teşekkürler..
başka kullanan yokmu arkadaşlar ya forumumuzda??
|
||
|
||
![]() |
||
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
|
yakıt sarfıyatı cok artıyor dostum
|
||
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
selam,
simota karbon kullanıyorum. simota alabilirsin. hava filtresi her ne kadar herkese önemsiz gelsede motor için en önemli parçalardan biri yakıt sarfiyatında artmaz aksine azalır. sesi alınca 4000/dd aşarsan evet yakıtın artar tabiki :)
standart filtrede %50 hava geçirgenliği varken açık hava filtresinin %99 hava geçirgenliği vardır.
Ben simota diyorum.. Yada K&N, Pipercross alabilirsin bütçene göre..
Düzenleyen tigerland - 13 Mart 2011 Saat 10:02 |
||
![]() |
||
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
|
ben K&N kullandım ses gayet güzel ama yakıt sarfiyatı artıyo. |
||
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
|
||
![]() |
||
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
|
![]() |
||
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
ya bide abart egzoz olmayınca dahada tatlı geliyor ses normal devrinde kullanmıyosun :))
|
||
![]() |
||
axi206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Mart 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 172 |
|
ben orjınal fıltreyı soktum kutunun ıcıne acık hava fıltresını salladım. ses olarak tatmın etmıyor benı ama eskıye gore daha guzel ses.
bana kalırsa kıt al.soguk hava alır araba. ayrıca yakıt artıyor bencede |
||
![]() |
||
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
|
gerek yok bu turkıyede yakıt fıyatları yeterınce anormalın uzerınde bırde bu ses ıcın bence cebını yakmaya degmez kişisel fikrim
|
||
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
||
![]() |
||
|
Yorumlar için çok teşekkürler arkadaşlar.. simotanın bi filtresi var aşağıya resmini ekliyorum fiyatı da uygun 80 lira civarında.. soğuk hava alabilirmiyim bu filtreyle bilemiyorum ama fiyatı oldukça cazip.. siz kit mi kullandınız acaba?
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
SİMOTANIN KİTİNİ Mİ KULLANDINIZ HOCAM SİZ YOKSA FİLTRE Mİ SADECE?
|
||
|
||
![]() |
||
|
bu filtrenin sesi nasıl acaba?
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
eklediğin resimdeki filtreden kullanıyorum bende.. Düzenleyen tigerland - 14 Mart 2011 Saat 09:42 |
||
![]() |
||
|
Yandın o zaman sorular geliyor:) orijinal kutunun içine mi koydun hocam bunu? Sesi nasıl? Son olarak ta sıcak havadan korunabiliyor mu gerçekten yani karbon kutu işe yarıyor mu?
Düzenleyen erdal - 14 Mart 2011 Saat 11:00 |
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
ilk başta eve kutunun içine gömmüştüm ama randıman alamadığımı gördüm. hepsiburada'da esnek hortum aldım 1 metreye kadar uzuyor ve istedğiniz şekli alabiliyor yani motordan uzak soğuk hava emebilecek istediğiniz yere monte edebilirsiniz. hortum olayı bitirdi zaten 20cm bişey boyutu ama 1m kadar uzuyor :)
şu an mis gibi soğuk hava alıyor motor. bide filtrenin yağı var, gözenekler tıkanmayacak şekilde yağlıyoruz tozda almıyor.
tüm soruların cevabını verdim sanırım :)
|
||
![]() |
||
|
:) evet tüm sorularımın cevabını aldım çok teşekkürler alakan için.. İlgilenen herkese teşekkürler arkadaşlar sevgiler..
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
BUYUR SANA VİDEODA EKLEDİM BEN BU ŞEKİLDE KULLANIYORUM. SESİNİ DİNLEMDM KAMERADAN DAHA :)
BUDA BENİİM YAPTIĞIMIN BİR GELİŞMİŞİ BUDA İYİ OLMUŞ AMA MALİYETİ FAZLA
Düzenleyen tigerland - 14 Mart 2011 Saat 19:31 |
||
![]() |
||
|
çok teşekkürler kardeşim :))
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |