Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Açık Hava Filtresi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13413
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 01:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Açık Hava Filtresi
Mesajı Yazan: erdal
Konu: Açık Hava Filtresi
Mesaj Tarihi: 12 Mart 2011 Saat 19:44
Arkadaşlar merhaba..
Bu günlerde aracıma açık hava filtresi ya da komple filtre kiti alacağım.. Araştırmalarım resimlerin ötesine gidemedi çünkü sesleri hakkında hiçbir fikrim yok.. Bu yüzden tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica ediyorum..

Bana en mantıklı gelen cold air intake sistem aşağıya resmini eklediğim  simota aero form filtre kiti oldu. Yağmurlu havalarda kullanımı daha güvenli geldi çünkü kaputun altında kalıyor içine su alması zor gibi görünüyor ancak bu filtreler diğerlerinden çok daha küçük sesi nasıldır bilemiyorum?

SİMOTA AERO FORM

bu da bildiğimiz form:)

tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..

-------------
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ceronimo1978
Mesaj Tarihi: 12 Mart 2011 Saat 23:11
ben simota carbon charger kullanıyorum aracim 307 benzin + lpg. Ses performanms 10 numara . Yakıtıtta sıkıntı yok lpg'li demiştim:)

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 01:47
alttaki olsa gerek çok teşekkürler..

başka kullanan yokmu arkadaşlar ya forumumuzda??

-------------

Mesajı Yazan: dbmaster
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 03:22
yakıt sarfıyatı cok artıyor dostum

-------------
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 09:55
selam,

simota karbon kullanıyorum. simota alabilirsin. hava filtresi her ne kadar herkese önemsiz gelsede motor için en önemli parçalardan biri yakıt sarfiyatında artmaz aksine azalır. sesi alınca 4000/dd aşarsan evet yakıtın artar tabiki :)
standart filtrede %50 hava geçirgenliği varken açık hava filtresinin %99 hava geçirgenliği vardır.
Ben simota diyorum.. Yada K&N, Pipercross alabilirsin bütçene göre..
http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4340&k_id=1842&kn=UN%DDVERSAL+INTAKE+KIT" rel="nofollow - http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4340&k_id=1842&kn=UN%DDVERSAL+INTAKE+KIT

Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 10:04

ben K&N kullandım ses gayet güzel ama yakıt sarfiyatı artıyo.

-------------
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 10:08
Orjinalini yazan: deniz_206 deniz_206 Yazdı:

sesi duymak ve dinlemek için 4000 dd yaptığında artar benim bildiğim stnadart kullanıldığında artmaz diye bliyorum. Tabi o sesi arada insan duymak istiyor :) doğaldır sarfiyatın artması :))

Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 10:12
Orjinalini yazan: tigerland tigerland Yazdı:

sesi duymak ve dinlemek için 4000 dd yaptığında artar benim bildiğim stnadart kullanıldığında artmaz diye bliyorum. Tabi o sesi arada insan duymak istiyor :) doğaldır sarfiyatın artması :))
evet yüksek devir yapınca o sese paha biçilemez zaten ışıklarda özellikle kalkışta süper oluyo otobüs duraklarından nasılda bakıyo insanlar Embarrassed

-------------
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 10:56
ya bide abart egzoz olmayınca dahada tatlı geliyor ses normal devrinde kullanmıyosun :))

Mesajı Yazan: axi206
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 20:12
ben orjınal fıltreyı soktum kutunun ıcıne acık hava fıltresını salladım. ses olarak tatmın etmıyor benı ama eskıye gore daha guzel ses.

bana kalırsa kıt al.soguk hava alır araba. ayrıca yakıt artıyor bencede

Mesajı Yazan: dbmaster
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 20:52
gerek yok bu turkıyede yakıt fıyatları yeterınce anormalın uzerınde bırde bu ses ıcın bence cebını yakmaya degmez kişisel fikrim

-------------
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 22:45
Yorumlar için çok teşekkürler arkadaşlar.. simotanın bi filtresi var aşağıya resmini ekliyorum fiyatı da uygun 80 lira civarında.. soğuk hava alabilirmiyim bu filtreyle bilemiyorum ama fiyatı oldukça cazip.. siz kit mi kullandınız acaba?

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2011 Saat 22:47

selam,

simota karbon kullanıyorum. simota alabilirsin. hava filtresi her ne kadar herkese önemsiz gelsede motor için en önemli parçalardan biri yakıt sarfiyatında artmaz aksine azalır. sesi alınca 4000/dd aşarsan evet yakıtın artar tabiki :)
standart filtrede %50 hava geçirgenliği varken açık hava filtresinin %99 hava geçirgenliği vardır.
Ben simota diyorum.. Yada K&N, Pipercross alabilirsin bütçene göre..
http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4340&k_id=1842&kn=UN%DDVERSAL+INTAKE+KIT" rel="nofollow - http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4340&k_id=1842&kn=UN%DDVERSAL+INTAKE+KIT

SİMOTANIN KİTİNİ Mİ KULLANDINIZ HOCAM SİZ YOKSA FİLTRE Mİ SADECE?

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 09:13
bu filtrenin sesi nasıl acaba?

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 09:41

eklediğin resimdeki filtreden kullanıyorum bende..

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 10:54

eklediğin resimdeki filtreden kullanıyorum bende..

Yandın o zaman sorular geliyor:)
orijinal kutunun içine mi koydun hocam bunu? Sesi nasıl? Son olarak ta sıcak havadan korunabiliyor mu gerçekten yani karbon kutu işe yarıyor mu?

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 11:32
ilk başta eve kutunun içine gömmüştüm ama randıman alamadığımı gördüm. hepsiburada'da esnek hortum aldım 1 metreye kadar uzuyor ve istedğiniz şekli alabiliyor yani motordan uzak soğuk hava emebilecek istediğiniz yere monte edebilirsiniz. hortum olayı bitirdi zaten 20cm bişey boyutu ama 1m kadar uzuyor :)
şu an mis gibi soğuk hava alıyor motor. bide filtrenin yağı var, gözenekler tıkanmayacak şekilde yağlıyoruz tozda almıyor.
tüm soruların cevabını verdim sanırım :)

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 13:41

ilk başta eve kutunun içine gömmüştüm ama randıman alamadığımı gördüm. hepsiburada'da esnek hortum aldım 1 metreye kadar uzuyor ve istedğiniz şekli alabiliyor yani motordan uzak soğuk hava emebilecek istediğiniz yere monte edebilirsiniz. hortum olayı bitirdi zaten 20cm bişey boyutu ama 1m kadar uzuyor :)
şu an mis gibi soğuk hava alıyor motor. bide filtrenin yağı var, gözenekler tıkanmayacak şekilde yağlıyoruz tozda almıyor.
tüm soruların cevabını verdim sanırım :)

:) evet tüm sorularımın cevabını aldım çok teşekkürler alakan için.. İlgilenen herkese teşekkürler arkadaşlar sevgiler..

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mart 2011 Saat 17:01
BUYUR SANA VİDEODA EKLEDİM BEN BU ŞEKİLDE KULLANIYORUM. SESİNİ DİNLEMDM KAMERADAN DAHA :)

BUDA BENİİM YAPTIĞIMIN BİR GELİŞMİŞİ BUDA İYİ OLMUŞ AMA MALİYETİ FAZLA

Mesaj Tarihi: 15 Mart 2011 Saat 13:55
çok teşekkürler kardeşim :)) 

-------------

Mesajı Yazan: xdesign
Mesaj Tarihi: 15 Mart 2011 Saat 14:16
Hııııhhhh bunları konuşalım burda yaaaa :))))

-------------
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!

Mesaj Tarihi: 15 Mart 2011 Saat 15:05
:)) katıldım..

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Mart 2011 Saat 15:43
neyi konuşalım ben anlamdım :D

Mesajı Yazan: xdesign
Mesaj Tarihi: 15 Mart 2011 Saat 15:53
Filtre egzos ecu body kit kısaca modifikeyşın :D

-------------
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!

Mesaj Tarihi: 15 Mart 2011 Saat 16:05
aynen katılıyorum sana :))

Mesajı Yazan: Ego_Ist
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 11:54

arkadaşlar anladığım kadarıyla hava filtresi belli bir deviri (4000 gibi) aşmadıktan sonra yakıtta fazla bir sarfiyata neden olmuyor..peki bu hava filtresi motoru sıkıştırınca performans sağlar mı?? bende düşünüyorum takmayı ses yönünden güzel fakat ufakta olsa performans alırmıyım diye merak ediyorum?

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 12:02
motorun sıcaklığını almayacak, soğuk hava alabileceği yere monte edersen faydasını görürsün

Mesajı Yazan: Ego_Ist
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 12:57

Motor gücü ve hava filtresi performans etkisi.. Spor hava filtreleri motoru güçlendirir mi, fazladan beygir gücü sağlar mı? Hava filtresi aracın en mühim parçalarından biridir. Görevi, motora girecek olan havayı temizlemektir. Hava filtresi performans konusunda önemlidir.

< ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" =text/> < ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/r20110315/r20110321-2/show_ads_impl.js"> google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);

Çünkü her arabanın filtresi belirli kilometrelerde değiştirilmelidir ve değiştirilmediği takdirde tıkanan filtre yüzünden motora giren hava tam temizlenemeyerek hem performansı düşürür hem de yakıt tüketimini artırır.

Hava filtresini orjinali ile değiştirirseniz araç filtre bakımından fabrika çıkış performansına geri dönecektir. Satıcıların farklı filtre ile daha yüksek performans sağlama vaadlerine aldanmayın, bunların aslı yoktur. Çünkü aracın tasarımcıları zaten o otomobil için en uygun hava filtresini hesaplayıp geliştiriyorlar. Yani, orjinal hava filtresi kullanmak her zaman arabanızın motor performansı açısından en ideal olanıdır.

Ancak, arabanıza egzoz modifiyesi, egzantrik modifiyesi gibi tuning işlemi yaparsanız o zaman hava filtrenizi de spor hava filtresi ile değiştirmeniz fazladan beygir gücü ve performans sağlayacaktır. Yoksa hiçbir motor, egzoz modifiyesi yapmadan sadece spor hava filtresi modifiyesi yaparak motor gücünü çoğaltamazsınız. Bu tip tuningler yapmayacaksanız kesinlikle arabanızın orjinal hava filtresini kullanmanız gereklidir.

Mesajı Yazan: axi206
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 08:08

evet yüksek devir yapınca o sese paha biçilemez zaten ışıklarda özellikle kalkışta süper oluyo otobüs duraklarından nasılda bakıyo insanlar Embarrassed

ben daha oncede yazdım bunu. 2 kere ızmır aydın arası gıttım ılk gıdısımde acık hava fıltresı vardı 110-120 km hızla sabıt gıttım. 103 km de 35 tl benzın aldı aracım.

2. gıdısımde yıne 110-120 km hız ıle gıttım 28 tl benzın aldı arabam 103 km de. o gunden sonrada bır daha takmadım acık havafıltresını

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net