![]() |
|
307 asr yardım.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mart 2011 Saat 10:34 |
|
merhaba arkadaşlar esp açıkken patinaj çektiğinde asr açıldığında kurrrt kurrrttt diye bi ses çıkıyor bu normalmidir??
sizlerde de bu ses varmı?? fikirlerinizi bekliyorum saygılar.
|
||
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
asr sıstemının nasıl calıstıgını tam olarak bılemıyorum. tahmınımce bunun 2 yolu olabılır.
1. dıferansıyelı belırlı oranlarda kılıtleyıp 2 tekerı benzer turlarda cevırttırıyor olabılır
2. patınaj ceken tekerlek tarafından fren uygulanarak olabılır dıye dusunuyorum
ama frenleme ıle bu ısı yapması daha kolaymıs gıbıme gelıyor. pekı o kurrtt kurtt dedıgın ses abs pompasının sesı olabılır mı? cunku tekerlek donuslerı devamlı olculdugunden dolayı abs pompası ıle bunu yapabılır belkı dıye dusundum.
veya her patınaj cekıldıgınde aynı ses gelıyormu ?
|
||
![]() |
||
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
o ses cok normal kardeşim. 7 den 70 e tüm marka model otomobillerde gelir o ses.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
ASR sistemi donen tekerleklerdeki hiz farkinin hesaplanmasina dayanarak calisir. Eger sag sol tekerlginizin ikisi de ayni oranda patinaj yapiyorsa ASR calismaz. ASR ile ESP genellikle birbirine karistirilir. ASR sadece tek tarafli patinaj yapmayi onler. ESP ise biraz daha akilli bir sistemdir ve duruma gore bir veya daha fazla tekerlege otomatik fren yapar.
Bu bilgilerden sonra ben de gelen sesin normal oldugunu dusunuyorum. Düzenleyen koliva - 11 Mart 2011 Saat 11:30 |
||
![]() |
||
|
evet dedıgın cok dogru. ama asr nasıl onler onu bılıyormusun. bende anlattıgım sekılde emın degılım...
|
||
![]() |
||
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
|
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.normalde patinaj çektirmem ama malum ankara da her yer kar buz ister sitemez çekince o ses nedenki bi sorunmu var diye sizlere danışıym dedim.beni aydınlattığınız için teşekkürler.
|
||
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Kaynak : http://en.wikipedia.org/wiki/Traction_control_system OperationWhen the traction control computer (often incorporated into another control unit, like the anti-lock braking system module) detects one or more drive wheels spinning significantly faster than another, it will use the ABS to apply brake friction to the wheels that are spinning too fast. This braking action on the slipping wheel(s) will cause power to be transferred to the wheels that are not due to the mechanical action within a differential. all-wheel drive vehicles also often have an electronically controlled coupling system in the transfer case or transaxle that is engaged (in an active part time AWD), or locked up tighter (in a true full-time set up that drives all the wheels with some power all the time) to supply the non-slipping wheels with (more) torque. This often occurs in conjunction with the powertrain computer reducing available engine torque by electronically limiting throttle application and/or fuel delivery, retarding ignition spark, completely shutting down engine cylinders, and a number of other methods, depending on the vehicle and how much technology is used to control the engine and transmission. Calisma Prensibi: Cekis kontrol unitesi (genellikle ABS ile birlikte calisir) bir veya birden fazla tekerlek birbirinden farkli sekilde spin yaptigini anladigi zaman, ABS fren sistemini kullanarak fazla spin yapan tekerlege fren uygular. Alttaki paragrafta da bahsedildigi uzere aracina gore motor torkunu elektronik olarak gaz pedal basincini azaltarak ya da motora gelen yakiti keserek veya bujilerin ateslemesini geciktirerek ya da tamamen motor silindirlerinin calismasini durdurmak suretiyle ASR sistemi calisir. Bunun gibi pekcok baska yontem de siralanabilir. Tabi bunlar aracina ve aracta ne kadar teknoloji kullanildigina gore degisir. Düzenleyen koliva - 11 Mart 2011 Saat 12:04 |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
filozof maşallah (:
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
evet demekkı bılgım dogruymus :)) emın olmus olduk :))
metın kardesım selamlar...
|
||
![]() |
||
|
bilgilendirmeleriniz için tşk ler
![]() |
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |