Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Peugeot Jant Lastik Seçimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lastik seçimi hakk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Lastik seçimi hakk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 Saat 20:24
''klemann'' arkadasım ;
''cecoli'' 185/55/14 ebat  yere daha iyi tutunmaz yAda tutunur demiyorki dikkatli okumalısın:)
o ebatın olması gereken ebattan ufak kalacagından bahsediyor.
AYRICA O TABELA DOGRU:) ülkemizde pek yaygın değil fakat dış ülkelerde insanlar jant lastik ebatı değiştirmek istediklerine o tabelaya bakarak seçim yapıyorlar  ki!!  o tabela evrensel :)

Yukarı Dön
klemann Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı klemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 Saat 20:53
iyide Asla olmaz diye birsey varmi. asla olmayacak olsa adamlar uretmezdi. uretseler 106 gti, saxo vts corsa gsi gibi hizli arabalarda orijinal olcu olarak kullanmazlardi ;)
Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 Saat 21:08
işte o bahsettiğin araçlar;
 orjinal lastik ve jantı söktüklerinde, jantı büyütürken, lastik yanagını yakın oranda daraltıyorlar. yada jantı küçültürkende lastik yanağını yakın oranda büyütüyorlar.
senin dediğin gibi orjinal ebatı 175/65/14 olan lastigi kalkıp 185/55/14 yapmıyorlar :)))))) yapanda yok. soruyorum burdan 175/65/14 olupta kaç kişi 185/55/14 yapmış aracını :)) mantıga aykırı
'Yanlış yoldan gitmenin birden çok yolu vardır... Ama doğruyu yapmanın tek bir yolu vardır..
Yukarı Dön
fahrikem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fahrikem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 Saat 14:34
175x65x14 yerine 185x60x14 taksam yakıtta ne kadar fark ettirir arkadaşlar
Yukarı Dön
aldehit Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aldehit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 15:03

Dediğin ebatta Bridgestone B330 yerine ER300 kullanırsan hem güvenlik hem konfor hem de sessizlik dengesini kurmuş olursun. Thumbs Up
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 15:44
Orjinalini yazan: klemann klemann Yazdı:

Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Kleber i tavsiye ederim. michelin in yan urunu. yumusak ve cok dayanikli. fiyatida cok uygun. 185/55/14 al derim ama teneke janta hic yakismaz

arkadasım yanlıs yonlendırme yapmayalım lutfen...

marka konusunda soyledıgıne sozum yok ama 175-65-14 lastıgın yerıne 185-55-14 asla olmaz.
bu olcu orjınal olcuye gore %4.1 daha kucuk oluyor. ayrıca soyledıgın olcu 106 gtı ın orjınal olcusudur.

hocam siz kendinizi onno usta saniyorsunuz galiba ;) 185/55/14 istedigi kadar kucuk olsun yinede orijinal lastikten yere iyi basar. bulmuşunuz bir tabla nereden bakiyorsunuz bilmiyorum ama onun doğru olduguna emin olsun sonra yorum yapin.

arkadasım oncelıkle senı sevgıyle selamlıyorum...

kendımı onno usta sanmıyorum ve kımseyle bır yarısımda yok. ben alcak gonullu bır ınsanım. benı bılen bılıyor burada. bılgımı kımseye ıspat etmek zorunda degılım. zaten bu ısın egıtımını verıyorum. kalbını kırdıysam sımdıden ozur dılerım.

fakat sunu bılkı ben emın olmadıgım bır noktada bu denlı kesın konusmam.

anladıgım kadarıyla eksık bır bılgın varkı bu noktada sana acıklama yapmak geregı duyuyorum.

fabrıkasyon olarak arac uzerındekı lastıgın bır capı vardır. jant lastık degısımlerı yapılacagı zaman bu olcuye sadık kalmak gerekır. cunku normalınden buyuk yada kucuk caplı lastık takmanın farklı etkılerı vardır. ama bu takılmaz anlamına gelmez. yalnız fazla detaya gırmeyecegım...

amac oncelıkle yere ıyı basma durumu olmayıp "capı denk" olan farklı bır olcuyu aramaktır. bunun devamında yazacaklarımı konu olarak yukarıda acıkladım.

bu arada cok merak ettıysen sana bır tablo ornegı vereyımde sende ogrenmıs olursun :))))
asagıda lınktekı tabloyu acıp sol tarafa eskı olcuyu sag tarafa yenı olcuyu ve mm olcusunu secersen aradakı farkı goreceksın. emınımkı cok guzel anlayacaksın

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 15:49
Orjinalini yazan: fahrikem fahrikem Yazdı:

175x65x14 yerine 185x60x14 taksam yakıtta ne kadar fark ettirir arkadaşlar

orjınal lastıgınden %0.9 kadar kucuktur. capı standart lastıgıne gore toplamda 5.5 mm kucuk oldugundan aracını 2.75mm alcaltır. yakıtın degısmez.

Düzenleyen cecoli - 17 Şubat 2011 Saat 15:55
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 16:02

iyide Asla olmaz diye birsey varmi. asla olmayacak olsa adamlar uretmezdi. uretseler 106 gti, saxo vts corsa gsi gibi hizli arabalarda orijinal olcu olarak kullanmazlardi ;)

kardesım bak ben capından dolayı olmaz dedım... uretılen bırcok lastık capı var. eger cap farketmıyorsa nıye bazı arabaların lastıklerı kucuk ve bazılarınınkı buyuk. demek kı bır fark varmıs degılmı?

sımdı sana bır soru : pug cuyuz yıne pugtan gıdelım. sırasıyla 106 gtı, 206 gti, 306 gti, 307cc lastık caplarını bır dusunurmusun... bu aracların hepsı cok ıyı yol tutan araclar. ama hepsının lastık capları farklı degıl mı??? demekkı lastık capları onemlıymıs...

senın ayagın kac numaraysa sen o numara ayakkabı alırsın degıl mı????????????

41 ayagı olup 43 numara veya 39 numara ayakkabı alınmaz degıl mı???

Düzenleyen cecoli - 17 Şubat 2011 Saat 16:08
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 16:04
Orjinalini yazan: by-cx by-cx Yazdı:

cem kardeşim  benim şuan aracımda 206  1,4 otm. ne ölçü hem görsel açıdan hemde performans açısından iyi olur Ouch

senın aracında muhabbete konu aracla aynı lastıge sahıp oldugundan konu aynen senın ıcınde gecerlıdır... okumadın galıba :)))))))))
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 16:06
Orjinalini yazan: aldehit aldehit Yazdı:

Dediğin ebatta Bridgestone B330 yerine ER300 kullanırsan hem güvenlik hem konfor hem de sessizlik dengesini kurmuş olursun. Thumbs Up

soyledıgın cok dogru kabul edıyorum. ama ER300, B330a gore daha ıyı oldugu kadar daha da pahalıdır. tabı burada fıyatta tercıh kısmında cıddı rol oynadıgı ıcın goz onunde bulundurmak lazım. yoksa herturlu ER300 turanza tabıkı :))
Yukarı Dön
klemann Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı klemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 19:32
cecoli nickli kardeşime;

hocam ben ezbere konuşmuyorum. herhangi bir tabloya bakarakta konuşmuyorum. bilmediğim konu hakkında da yorum yapıp insanları yanlış yonlendirdiğimede inanmiyorum. 2003 senesinde sıfır partner vardı bende.  175-65-14 c serisi lastikleri vardi, ben onlari soktum. 14 inch dj marka jant aldim ve 185/55/14 lastik aldim taktim. hemde C sinifi laasstigi olan bi araca taktim, hicte bi zararini goremedim. birde neden asla olmazmis onuda anlamiyorum. ayrica 206 hdi van var bende. onceki jantlar da 185/55/14 idi ama hosuma gitmedi. orijinali 175/65/14 oldugu halde 195/45/16 jant ve lastik aldim. yine bi zararini gormedim. şimdi sizden ricam, elinizdeki tabloyu bi kenara birakip eger deneyiminiz varsa ona dayanarak, eğer yok ise mantiga dayanarak bu 'asla' olmaz sozunuzu bana aciklarmisiniz. neresi asla olmuyormus ;) ben 14 inch janta 16 lastik tak demedim arkadasa ;). bende sizi sevgiyle selamliyorum ayrica.

Düzenleyen klemann - 17 Şubat 2011 Saat 19:34
Yukarı Dön
fahrikem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fahrikem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 Saat 10:47
3 lastik arasında kalfım, nokian H, Lassa  impetus revo, goodyear vektor 4 sezon ve bridgestone turanza er300 hala seçimi yapamadım.Bu arada yaşadığım yerde asfaltlar çok bozuk ve stabilize yollar var.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 Saat 13:06

cecoli nickli kardeşime;

hocam ben ezbere konuşmuyorum. herhangi bir tabloya bakarakta konuşmuyorum. bilmediğim konu hakkında da yorum yapıp insanları yanlış yonlendirdiğimede inanmiyorum. 2003 senesinde sıfır partner vardı bende.  175-65-14 c serisi lastikleri vardi, ben onlari soktum. 14 inch dj marka jant aldim ve 185/55/14 lastik aldim taktim. hemde C sinifi laasstigi olan bi araca taktim, hicte bi zararini goremedim. birde neden asla olmazmis onuda anlamiyorum. ayrica 206 hdi van var bende. onceki jantlar da 185/55/14 idi ama hosuma gitmedi. orijinali 175/65/14 oldugu halde 195/45/16 jant ve lastik aldim. yine bi zararini gormedim. şimdi sizden ricam, elinizdeki tabloyu bi kenara birakip eger deneyiminiz varsa ona dayanarak, eğer yok ise mantiga dayanarak bu 'asla' olmaz sozunuzu bana aciklarmisiniz. neresi asla olmuyormus ;) ben 14 inch janta 16 lastik tak demedim arkadasa ;). bende sizi sevgiyle selamliyorum ayrica.

ben gereklı acıklamayı yaptıgımı dusunuyorum. onemlı olan lastık capıdır...
araca cap olarak orjınalınden buyuk yada kucuk lastık takmanın degısık etkılerı oldugunu daha once de soyledım. sız soyledıgınız uzere 175 65 14 lastıgı sokup yerıne 185 55 14 lastık takmıssınız. bu lastıgın capı orjınal lastıkten %4.1 daha kucuk oldugunu soylemekten bıktım yanı...

tekrar edıyorum orjınalden kucuk veya buyuk lastık takmanın degısık etkılerı vardır. bunları yazmayacagım sız zaten bılırsınız...

bırseylerı bılmek ıcın denemıs olmak gerekmıyor. oncelıkle bılgı lazım... bılgı olursa denemeye gerek kalmaz. lastık ısı olcu ısıdır. sız nasıl tabloyu bır kenara bırakırsınız. lastık fabrıkaları urettıklerı lastıklerın teknık olculerını tablo olarak yayınlıyorlar. neden acaba bır dusunun bakalım...

bu kadar acıklamama ragmen hala soru soruyorsan sozum yok yanı :))

Düzenleyen cecoli - 18 Şubat 2011 Saat 13:09
Yukarı Dön
klemann Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı klemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 Saat 15:45
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

cecoli nickli kardeşime;

ben gereklı acıklamayı yaptıgımı dusunuyorum. onemlı olan lastık capıdır...
araca cap olarak orjınalınden buyuk yada kucuk lastık takmanın degısık etkılerı oldugunu daha once de soyledım. sız soyledıgınız uzere 175 65 14 lastıgı sokup yerıne 185 55 14 lastık takmıssınız. bu lastıgın capı orjınal lastıkten %4.1 daha kucuk oldugunu soylemekten bıktım yanı...

tekrar edıyorum orjınalden kucuk veya buyuk lastık takmanın degısık etkılerı vardır. bunları yazmayacagım sız zaten bılırsınız...

bırseylerı bılmek ıcın denemıs olmak gerekmıyor. oncelıkle bılgı lazım... bılgı olursa denemeye gerek kalmaz. lastık ısı olcu ısıdır. sız nasıl tabloyu bır kenara bırakırsınız. lastık fabrıkaları urettıklerı lastıklerın teknık olculerını tablo olarak yayınlıyorlar. neden acaba bır dusunun bakalım...

bu kadar acıklamama ragmen hala soru soruyorsan sozum yok yanı :))

hocam cevabinizi okuyunca uzunca bi sure guldum. dediğim gibi, ben tabloyla iş yapmıyorum. denedim gördüm zararı olmadı. olsa zaten onermem, kimseye bi dusmanligim felan yok yani.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 Saat 16:09
ıyısımı bız bu muhabbetı keselım. sen gulmeye devam et, bende ısıme devam edeyım :))
ben senı cok ıyı anlıyorum ama sen benı anlamıyorsun...
teknık adam teknık olculerle ıs yapar. teknık teknolojı ve egıtım bunun ıcın var. deneme yanılma metodu bılgının teknolojının olmadıgı yerde calısır...

bu konuda "the end" Gülme
Yukarı Dön
klemann Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı klemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 Saat 16:23
aynen
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 Saat 16:39
Orjinalini yazan: fahrikem fahrikem Yazdı:

3 lastik arasında kalfım, nokian H, Lassa  impetus revo, goodyear vektor 4 sezon ve bridgestone turanza er300 hala seçimi yapamadım.Bu arada yaşadığım yerde asfaltlar çok bozuk ve stabilize yollar var.

bence nokıan yada er300 turanza arasında secım yapmalısın
Yukarı Dön
fahrikem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fahrikem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2011 Saat 11:30
lassa atracta aldım satıcı tanıdık uygun fiyata bıraktı ölçüleri değiştirmedim 175*65*14 aldım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 52 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15058 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 298 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 344 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 298 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16821 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 202 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 229 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3810 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 639 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3128 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34493 27 Muhammed1983
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 205 0 heavyburak26
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 448 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 586 3 Serdar102
konu icon Fen disk ve balatalari Garanti kapsamı hakkında. son mesaja git 320 0 Ceyhun29
konu icon 206 Teyp Değişiminden Sonra Araç Çalışmaması son mesaja git 489 2 Elkadarbiroglan
konu icon Far Soketi Sökümü son mesaja git 509 0 fearlyzed
konu icon Takviyeli Direksiyon Arızası (direksiyon dönmüyor) son mesaja git 29453 13 Aykutylmz
konu icon 2021 model peugeot 2008 hakkında son mesaja git 416 0 otoban1607
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
serdarcan34 3
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English