![]() |
|
Lastik seçimi hakk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |||
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
''klemann'' arkadasım ;
''cecoli'' 185/55/14 ebat yere daha iyi tutunmaz yAda tutunur demiyorki dikkatli okumalısın:)
o ebatın olması gereken ebattan ufak kalacagından bahsediyor.
AYRICA O TABELA DOGRU:) ülkemizde pek yaygın değil fakat dış ülkelerde insanlar jant lastik ebatı değiştirmek istediklerine o tabelaya bakarak seçim yapıyorlar ki!! o tabela evrensel :)
|
|||
![]() |
|||
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
iyide Asla olmaz diye birsey varmi. asla olmayacak olsa adamlar uretmezdi. uretseler 106 gti, saxo vts corsa gsi gibi hizli arabalarda orijinal olcu olarak kullanmazlardi ;)
|
|||
![]() |
|||
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
||
işte o bahsettiğin araçlar;
orjinal lastik ve jantı söktüklerinde, jantı büyütürken, lastik yanagını yakın oranda daraltıyorlar. yada jantı küçültürkende lastik yanağını yakın oranda büyütüyorlar.
senin dediğin gibi orjinal ebatı 175/65/14 olan lastigi kalkıp 185/55/14 yapmıyorlar :)))))) yapanda yok. soruyorum burdan 175/65/14 olupta kaç kişi 185/55/14 yapmış aracını :)) mantıga aykırı
'Yanlış yoldan gitmenin birden çok yolu vardır... Ama doğruyu yapmanın tek bir yolu vardır..
|
|||
![]() |
|||
fahrikem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2010 Konum: KÜTAHYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
||
175x65x14 yerine 185x60x14 taksam yakıtta ne kadar fark ettirir arkadaşlar
|
|||
![]() |
|||
aldehit ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
||
Dediğin ebatta Bridgestone B330 yerine ER300 kullanırsan hem güvenlik hem konfor hem de sessizlik dengesini kurmuş olursun.
![]() |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
arkadasım oncelıkle senı sevgıyle selamlıyorum...
kendımı onno usta sanmıyorum ve kımseyle bır yarısımda yok. ben alcak gonullu bır ınsanım. benı bılen bılıyor burada. bılgımı kımseye ıspat etmek zorunda degılım. zaten bu ısın egıtımını verıyorum. kalbını kırdıysam sımdıden ozur dılerım.
fakat sunu bılkı ben emın olmadıgım bır noktada bu denlı kesın konusmam.
anladıgım kadarıyla eksık bır bılgın varkı bu noktada sana acıklama yapmak geregı duyuyorum.
fabrıkasyon olarak arac uzerındekı lastıgın bır capı vardır. jant lastık degısımlerı yapılacagı zaman bu olcuye sadık kalmak gerekır. cunku normalınden buyuk yada kucuk caplı lastık takmanın farklı etkılerı vardır. ama bu takılmaz anlamına gelmez. yalnız fazla detaya gırmeyecegım...
amac oncelıkle yere ıyı basma durumu olmayıp "capı denk" olan farklı bır olcuyu aramaktır. bunun devamında yazacaklarımı konu olarak yukarıda acıkladım.
bu arada cok merak ettıysen sana bır tablo ornegı vereyımde sende ogrenmıs olursun :))))
asagıda lınktekı tabloyu acıp sol tarafa eskı olcuyu sag tarafa yenı olcuyu ve mm olcusunu secersen aradakı farkı goreceksın. emınımkı cok guzel anlayacaksın
|
|||
![]() |
|||
||
orjınal lastıgınden %0.9 kadar kucuktur. capı standart lastıgıne gore toplamda 5.5 mm kucuk oldugundan aracını 2.75mm alcaltır. yakıtın degısmez. Düzenleyen cecoli - 17 Şubat 2011 Saat 15:55 |
|||
![]() |
|||
||
kardesım bak ben capından dolayı olmaz dedım... uretılen bırcok lastık capı var. eger cap farketmıyorsa nıye bazı arabaların lastıklerı kucuk ve bazılarınınkı buyuk. demek kı bır fark varmıs degılmı?
sımdı sana bır soru : pug cuyuz yıne pugtan gıdelım. sırasıyla 106 gtı, 206 gti, 306 gti, 307cc lastık caplarını bır dusunurmusun... bu aracların hepsı cok ıyı yol tutan araclar. ama hepsının lastık capları farklı degıl mı??? demekkı lastık capları onemlıymıs...
senın ayagın kac numaraysa sen o numara ayakkabı alırsın degıl mı????????????
41 ayagı olup 43 numara veya 39 numara ayakkabı alınmaz degıl mı??? Düzenleyen cecoli - 17 Şubat 2011 Saat 16:08 |
|||
![]() |
|||
||
senın aracında muhabbete konu aracla aynı lastıge sahıp oldugundan konu aynen senın ıcınde gecerlıdır... okumadın galıba :)))))))))
|
|||
![]() |
|||
||
soyledıgın cok dogru kabul edıyorum. ama ER300, B330a gore daha ıyı oldugu kadar daha da pahalıdır. tabı burada fıyatta tercıh kısmında cıddı rol oynadıgı ıcın goz onunde bulundurmak lazım. yoksa herturlu ER300 turanza tabıkı :))
|
|||
![]() |
|||
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
cecoli nickli kardeşime;
hocam ben ezbere konuşmuyorum. herhangi bir tabloya bakarakta konuşmuyorum. bilmediğim konu hakkında da yorum yapıp insanları yanlış yonlendirdiğimede inanmiyorum. 2003 senesinde sıfır partner vardı bende. 175-65-14 c serisi lastikleri vardi, ben onlari soktum. 14 inch dj marka jant aldim ve 185/55/14 lastik aldim taktim. hemde C sinifi laasstigi olan bi araca taktim, hicte bi zararini goremedim. birde neden asla olmazmis onuda anlamiyorum. ayrica 206 hdi van var bende. onceki jantlar da 185/55/14 idi ama hosuma gitmedi. orijinali 175/65/14 oldugu halde 195/45/16 jant ve lastik aldim. yine bi zararini gormedim. şimdi sizden ricam, elinizdeki tabloyu bi kenara birakip eger deneyiminiz varsa ona dayanarak, eğer yok ise mantiga dayanarak bu 'asla' olmaz sozunuzu bana aciklarmisiniz. neresi asla olmuyormus ;) ben 14 inch janta 16 lastik tak demedim arkadasa ;). bende sizi sevgiyle selamliyorum ayrica. Düzenleyen klemann - 17 Şubat 2011 Saat 19:34 |
|||
![]() |
|||
fahrikem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2010 Konum: KÜTAHYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
||
3 lastik arasında kalfım, nokian H, Lassa impetus revo, goodyear vektor 4 sezon ve bridgestone turanza er300 hala seçimi yapamadım.Bu arada yaşadığım yerde asfaltlar çok bozuk ve stabilize yollar var.
|
|||
![]() |
|||
||
ben gereklı acıklamayı yaptıgımı dusunuyorum. onemlı olan lastık capıdır...
araca cap olarak orjınalınden buyuk yada kucuk lastık takmanın degısık etkılerı oldugunu daha once de soyledım. sız soyledıgınız uzere 175 65 14 lastıgı sokup yerıne 185 55 14 lastık takmıssınız. bu lastıgın capı orjınal lastıkten %4.1 daha kucuk oldugunu soylemekten bıktım yanı...
tekrar edıyorum orjınalden kucuk veya buyuk lastık takmanın degısık etkılerı vardır. bunları yazmayacagım sız zaten bılırsınız...
bırseylerı bılmek ıcın denemıs olmak gerekmıyor. oncelıkle bılgı lazım... bılgı olursa denemeye gerek kalmaz. lastık ısı olcu ısıdır. sız nasıl tabloyu bır kenara bırakırsınız. lastık fabrıkaları urettıklerı lastıklerın teknık olculerını tablo olarak yayınlıyorlar. neden acaba bır dusunun bakalım...
bu kadar acıklamama ragmen hala soru soruyorsan sozum yok yanı :)) Düzenleyen cecoli - 18 Şubat 2011 Saat 13:09 |
|||
![]() |
|||
||
hocam cevabinizi okuyunca uzunca bi sure guldum. dediğim gibi, ben tabloyla iş yapmıyorum. denedim gördüm zararı olmadı. olsa zaten onermem, kimseye bi dusmanligim felan yok yani. |
|||
![]() |
|||
||
ıyısımı bız bu muhabbetı keselım. sen gulmeye devam et, bende ısıme devam edeyım :))
ben senı cok ıyı anlıyorum ama sen benı anlamıyorsun...
teknık adam teknık olculerle ıs yapar. teknık teknolojı ve egıtım bunun ıcın var. deneme yanılma metodu bılgının teknolojının olmadıgı yerde calısır...
bu konuda "the end"
![]() |
|||
![]() |
|||
||
aynen
|
|||
![]() |
|||
||
bence nokıan yada er300 turanza arasında secım yapmalısın
|
|||
![]() |
|||
||
lassa atracta aldım satıcı tanıdık uygun fiyata bıraktı ölçüleri değiştirmedim 175*65*14 aldım.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |