Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lastik seçimi hakk.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Jant Lastik Seçimi
Forum Tanımlaması: modifiyeli peugeotlar icin jant lastik şikayet ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12886
Tarih: 06 Nisan 2025 Saat 22:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Lastik seçimi hakk.
Mesajı Yazan: fahrikem
Konu: Lastik seçimi hakk.
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 10:20
pejo 206 xr 1.4 otomatik vites araçımda ornijal michelin energee 175x65x14 lastik mevcut aracı 1, 2 sene içinde satmayı düşünüyorum fakat lastikler yanaklardan çatlamaya ve dişlerin bazı bölümlerde dökülmeler başladı lastik istiyor yani.Bu araça hangi marka lastik alsam 1, 2 sene için işimi görür malumunuz michelin kalitesi çok iyi ama fiyatı oldukça yüksek geldi bana.Ayrıca 175x65x14 lastik virajlarda bazen savurma yapıyor bu durumda jant değiştirmeden yere basan yüzeyi fazla olan hangi lastik ve marka işimi görür teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 10:46
ısını gorecek bırsey ıstıyorsan fıyatına bakıp alacaksın. zaten senın olcun cok pahalı degıl. mıchelın bıle alsan 120 lıra yı gecmez sanıyorum. markasına gore 70 lıraya kadar lastık bulabılecegını tahmın edıyorum. ama cok dandık lastık almanı tavsıye etmem. gun gelır tutunmaya ıhtıyacın olur o gun dersın kı tuh keske ıyı lastık alsaymısım dıye. bırde dandık lastıklerde balans tutmama gıbı sıkıntılarda oluyor. bence ısın ucuzuna kacma. yol ıle baglantını lastık saglar... benden soylemesı yanı...

kendı aracımda brıdgestone B330 var ve lastıkler tam 5 senelık. bıraz seslı ama dayanıklı oldugunu dusunuyorum. her turlu tutunmasından memnunum. dıslerı yarıda olmasına ragmen fren ve vıraj performansı ıslak veya kuru zemınde gayet ıyı.

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 11:16
Sanırım yumşak lastikler sessiz oluyor bu bağlamda yumşak lastiklerden hangi markaları tercih etmeliyim

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 11:20
petlası öneririm çoğu taksici kullanıyor memnun olduklarını söylüyorlar hem yerli üretim hemde ucuz

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 13:51
nokian H modelini tavsiye ederim.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 13:57
Orjinalini yazan: fahrikem fahrikem Yazdı:

Sanırım yumşak lastikler sessiz oluyor bu bağlamda yumşak lastiklerden hangi markaları tercih etmeliyim

soyledıgın gıbı yumusak lastık sessız oluyor ama bu sefer tutunum zayıflıyor ve daha cabuk erıyor...

bunun dengesını ıyı kurmus bır lastık bakman lazım.

Mesajı Yazan: arsgok
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 14:05

bende nokian öneriyorum gerçekten çok sessiz ve yumuşak daha önce michelin ve dunlop kullandım ama bu gerçekten çok güzel memnun kalırsın h biraz serttir malum amartisörlerimiz biraz sert ben i3 aldım arkadaşlarımın tavsiyesiyle beklediğimden çok çok iyi denemelisin

-------------
307 HDİ 110BG

Mesajı Yazan: arsgok
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 14:09
yada ucuz bir şey istiyorum diyorsan barum (continetal yan ürünü)çek malı veya hankook ta düşünebilirsin

-------------
307 HDİ 110BG

Mesajı Yazan: klemann
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 14:22
Kleber i tavsiye ederim. michelin in yan urunu. yumusak ve cok dayanikli. fiyatida cok uygun. 185/55/14 al derim ama teneke janta hic yakismaz

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 14:34
Orjinalini yazan: klemann klemann Yazdı:

Kleber i tavsiye ederim. michelin in yan urunu. yumusak ve cok dayanikli. fiyatida cok uygun. 185/55/14 al derim ama teneke janta hic yakismaz

arkadasım yanlıs yonlendırme yapmayalım lutfen...

marka konusunda soyledıgıne sozum yok ama 175-65-14 lastıgın yerıne 185-55-14 asla olmaz.
bu olcu orjınal olcuye gore %4.1 daha kucuk oluyor. ayrıca soyledıgın olcu 106 gtı ın orjınal olcusudur.

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 15:30
Benim araçta pejo 206'da 14inç jant kendi orjinal jantı ve lastikte 175x65x14 ben 14 inclik janta 185x65x14 veya 195x65x14 kullanabilirmiyim orjinal jantta araçın yere daha iyi basmasını istiyorum.

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 15:59

Benim araçta pejo 206'da 14inç jant kendi orjinal jantı ve lastikte 175x65x14 ben 14 inclik janta 185x65x14 veya 195x65x14 kullanabilirmiyim orjinal jantta araçın yere daha iyi basmasını istiyorum.

lastık olcusunu kafana gore degıstıremezsın. dıkkat etmen gereken nokta lastık capıdır. yanagı degıstırmeden 185 veya 195 yaparsan lastık capı buyur. o acıdan yanak yukseklıgınıde dusurmek gerekır. kendı lastıgın yerıne 185 60 14 takarsan %0.9 kucuk olur. 195 60 14 takarsan %1.1 buyuk olur. burada tercıh sana kalmıstır...

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 16:06
Peki bu bahsettiğin 2 durumda herhangi bir sakınca ortaya çıkar mı? sn.cecoli hangi durumda araç yere daha sağlam basar

Mesajı Yazan: by-cx
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 16:13
yani arkadaşlar 14 janta ince yanak lastik olmazmı?

-------------
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 16:14
Nokian, Yokohama, Hankook, Toyo, Kumho yumuşaktır. 

Fiyat/performans olarak bakarsak bence Hankook en iyisidir..

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 16:17

Peki bu bahsettiğin 2 durumda herhangi bir sakınca ortaya çıkar mı? sn.cecoli hangi durumda araç yere daha sağlam basar

elbettekı 195 daha genıs oldugundan daha ıyı tutunum saglar... ama fıyatada etkı eder :))

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 16:19
Orjinalini yazan: by-cx by-cx Yazdı:

yani arkadaşlar 14 janta ince yanak lastik olmazmı?

amac yanagı ınceltmekse lastıgın toplam capını degıstırmemek ıcın tek sart jantı buyutmek olur... jant buyutmeden yanak ınceltemezsınız...

yukarıda bahsı gecen arac ve olcu ıcın jantı buyutmeden ınce yanak lastık takamazsınız. zaten yanak 65 ten 60 a dustu anca bu kadar olur. ama daha asagı dusemezsınız...

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 16:21
Orjinalini yazan: berkaygr berkaygr Yazdı:

Nokian, Yokohama, Hankook, Toyo, Kumho yumuşaktır. 

Fiyat/performans olarak bakarsak bence Hankook en iyisidir..

pahalı oldugu ıcın soylemedım ama sen soyleyınce destekleyeyım dedım.

bende 185 60 14 olcu ıle yokohama C.drıve kullandım gercekten cok memnun kaldım. hala ladamın ustunde suanda bırader kullanıyor. 80.000 km ve 4 yıl oldu ama performansı halen cok guzel...

Mesajı Yazan: by-cx
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 19:30
cem kardeşim  benim şuan aracımda 206  1,4 otm. ne ölçü hem görsel açıdan hemde performans açısından iyi olur Ouch

-------------
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 19:37
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

marka konusunda soyledıgıne sozum yok ama 175-65-14 lastıgın yerıne 185-55-14 asla olmaz.
bu olcu orjınal olcuye gore %4.1 daha kucuk oluyor. ayrıca soyledıgın olcu 106 gtı ın orjınal olcusudur.

hocam siz kendinizi onno usta saniyorsunuz galiba ;) 185/55/14 istedigi kadar kucuk olsun yinede orijinal lastikten yere iyi basar. bulmuşunuz bir tabla nereden bakiyorsunuz bilmiyorum ama onun doğru olduguna emin olsun sonra yorum yapin.

-------------
206 van hard style

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 20:24
''klemann'' arkadasım ;
''cecoli'' 185/55/14 ebat  yere daha iyi tutunmaz yAda tutunur demiyorki dikkatli okumalısın:)
o ebatın olması gereken ebattan ufak kalacagından bahsediyor.
AYRICA O TABELA DOGRU:) ülkemizde pek yaygın değil fakat dış ülkelerde insanlar jant lastik ebatı değiştirmek istediklerine o tabelaya bakarak seçim yapıyorlar  ki!!  o tabela evrensel :)

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 20:53
iyide Asla olmaz diye birsey varmi. asla olmayacak olsa adamlar uretmezdi. uretseler 106 gti, saxo vts corsa gsi gibi hizli arabalarda orijinal olcu olarak kullanmazlardi ;)

-------------
206 van hard style

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2011 Saat 21:08
işte o bahsettiğin araçlar;
 orjinal lastik ve jantı söktüklerinde, jantı büyütürken, lastik yanagını yakın oranda daraltıyorlar. yada jantı küçültürkende lastik yanağını yakın oranda büyütüyorlar.
senin dediğin gibi orjinal ebatı 175/65/14 olan lastigi kalkıp 185/55/14 yapmıyorlar :)))))) yapanda yok. soruyorum burdan 175/65/14 olupta kaç kişi 185/55/14 yapmış aracını :)) mantıga aykırı
'Yanlış yoldan gitmenin birden çok yolu vardır... Ama doğruyu yapmanın tek bir yolu vardır..

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2011 Saat 14:34
175x65x14 yerine 185x60x14 taksam yakıtta ne kadar fark ettirir arkadaşlar

Mesajı Yazan: aldehit
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2011 Saat 15:03

Dediğin ebatta Bridgestone B330 yerine ER300 kullanırsan hem güvenlik hem konfor hem de sessizlik dengesini kurmuş olursun. Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2011 Saat 15:44

hocam siz kendinizi onno usta saniyorsunuz galiba ;) 185/55/14 istedigi kadar kucuk olsun yinede orijinal lastikten yere iyi basar. bulmuşunuz bir tabla nereden bakiyorsunuz bilmiyorum ama onun doğru olduguna emin olsun sonra yorum yapin.

arkadasım oncelıkle senı sevgıyle selamlıyorum...

kendımı onno usta sanmıyorum ve kımseyle bır yarısımda yok. ben alcak gonullu bır ınsanım. benı bılen bılıyor burada. bılgımı kımseye ıspat etmek zorunda degılım. zaten bu ısın egıtımını verıyorum. kalbını kırdıysam sımdıden ozur dılerım.

fakat sunu bılkı ben emın olmadıgım bır noktada bu denlı kesın konusmam.

anladıgım kadarıyla eksık bır bılgın varkı bu noktada sana acıklama yapmak geregı duyuyorum.

fabrıkasyon olarak arac uzerındekı lastıgın bır capı vardır. jant lastık degısımlerı yapılacagı zaman bu olcuye sadık kalmak gerekır. cunku normalınden buyuk yada kucuk caplı lastık takmanın farklı etkılerı vardır. ama bu takılmaz anlamına gelmez. yalnız fazla detaya gırmeyecegım...

amac oncelıkle yere ıyı basma durumu olmayıp "capı denk" olan farklı bır olcuyu aramaktır. bunun devamında yazacaklarımı konu olarak yukarıda acıkladım.

bu arada cok merak ettıysen sana bır tablo ornegı vereyımde sende ogrenmıs olursun :))))
asagıda lınktekı tabloyu acıp sol tarafa eskı olcuyu sag tarafa yenı olcuyu ve mm olcusunu secersen aradakı farkı goreceksın. emınımkı cok guzel anlayacaksın

http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap - http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2011 Saat 15:49

175x65x14 yerine 185x60x14 taksam yakıtta ne kadar fark ettirir arkadaşlar

orjınal lastıgınden %0.9 kadar kucuktur. capı standart lastıgıne gore toplamda 5.5 mm kucuk oldugundan aracını 2.75mm alcaltır. yakıtın degısmez.

Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2011 Saat 16:02

iyide Asla olmaz diye birsey varmi. asla olmayacak olsa adamlar uretmezdi. uretseler 106 gti, saxo vts corsa gsi gibi hizli arabalarda orijinal olcu olarak kullanmazlardi ;)

kardesım bak ben capından dolayı olmaz dedım... uretılen bırcok lastık capı var. eger cap farketmıyorsa nıye bazı arabaların lastıklerı kucuk ve bazılarınınkı buyuk. demek kı bır fark varmıs degılmı?

sımdı sana bır soru : pug cuyuz yıne pugtan gıdelım. sırasıyla 106 gtı, 206 gti, 306 gti, 307cc lastık caplarını bır dusunurmusun... bu aracların hepsı cok ıyı yol tutan araclar. ama hepsının lastık capları farklı degıl mı??? demekkı lastık capları onemlıymıs...

senın ayagın kac numaraysa sen o numara ayakkabı alırsın degıl mı????????????

41 ayagı olup 43 numara veya 39 numara ayakkabı alınmaz degıl mı???

Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2011 Saat 16:04
Orjinalini yazan: by-cx by-cx Yazdı:

cem kardeşim  benim şuan aracımda 206  1,4 otm. ne ölçü hem görsel açıdan hemde performans açısından iyi olur Ouch

senın aracında muhabbete konu aracla aynı lastıge sahıp oldugundan konu aynen senın ıcınde gecerlıdır... okumadın galıba :)))))))))

Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2011 Saat 16:06
Orjinalini yazan: aldehit aldehit Yazdı:

Dediğin ebatta Bridgestone B330 yerine ER300 kullanırsan hem güvenlik hem konfor hem de sessizlik dengesini kurmuş olursun. Thumbs Up

soyledıgın cok dogru kabul edıyorum. ama ER300, B330a gore daha ıyı oldugu kadar daha da pahalıdır. tabı burada fıyatta tercıh kısmında cıddı rol oynadıgı ıcın goz onunde bulundurmak lazım. yoksa herturlu ER300 turanza tabıkı :))

Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2011 Saat 19:32
cecoli nickli kardeşime;

hocam ben ezbere konuşmuyorum. herhangi bir tabloya bakarakta konuşmuyorum. bilmediğim konu hakkında da yorum yapıp insanları yanlış yonlendirdiğimede inanmiyorum. 2003 senesinde sıfır partner vardı bende.  175-65-14 c serisi lastikleri vardi, ben onlari soktum. 14 inch dj marka jant aldim ve 185/55/14 lastik aldim taktim. hemde C sinifi laasstigi olan bi araca taktim, hicte bi zararini goremedim. birde neden asla olmazmis onuda anlamiyorum. ayrica 206 hdi van var bende. onceki jantlar da 185/55/14 idi ama hosuma gitmedi. orijinali 175/65/14 oldugu halde 195/45/16 jant ve lastik aldim. yine bi zararini gormedim. şimdi sizden ricam, elinizdeki tabloyu bi kenara birakip eger deneyiminiz varsa ona dayanarak, eğer yok ise mantiga dayanarak bu 'asla' olmaz sozunuzu bana aciklarmisiniz. neresi asla olmuyormus ;) ben 14 inch janta 16 lastik tak demedim arkadasa ;). bende sizi sevgiyle selamliyorum ayrica.

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2011 Saat 10:47
3 lastik arasında kalfım, nokian H, Lassa  impetus revo, goodyear vektor 4 sezon ve bridgestone turanza er300 hala seçimi yapamadım.Bu arada yaşadığım yerde asfaltlar çok bozuk ve stabilize yollar var.

Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2011 Saat 13:06

cecoli nickli kardeşime;

hocam ben ezbere konuşmuyorum. herhangi bir tabloya bakarakta konuşmuyorum. bilmediğim konu hakkında da yorum yapıp insanları yanlış yonlendirdiğimede inanmiyorum. 2003 senesinde sıfır partner vardı bende.  175-65-14 c serisi lastikleri vardi, ben onlari soktum. 14 inch dj marka jant aldim ve 185/55/14 lastik aldim taktim. hemde C sinifi laasstigi olan bi araca taktim, hicte bi zararini goremedim. birde neden asla olmazmis onuda anlamiyorum. ayrica 206 hdi van var bende. onceki jantlar da 185/55/14 idi ama hosuma gitmedi. orijinali 175/65/14 oldugu halde 195/45/16 jant ve lastik aldim. yine bi zararini gormedim. şimdi sizden ricam, elinizdeki tabloyu bi kenara birakip eger deneyiminiz varsa ona dayanarak, eğer yok ise mantiga dayanarak bu 'asla' olmaz sozunuzu bana aciklarmisiniz. neresi asla olmuyormus ;) ben 14 inch janta 16 lastik tak demedim arkadasa ;). bende sizi sevgiyle selamliyorum ayrica.

ben gereklı acıklamayı yaptıgımı dusunuyorum. onemlı olan lastık capıdır...
araca cap olarak orjınalınden buyuk yada kucuk lastık takmanın degısık etkılerı oldugunu daha once de soyledım. sız soyledıgınız uzere 175 65 14 lastıgı sokup yerıne 185 55 14 lastık takmıssınız. bu lastıgın capı orjınal lastıkten %4.1 daha kucuk oldugunu soylemekten bıktım yanı...

tekrar edıyorum orjınalden kucuk veya buyuk lastık takmanın degısık etkılerı vardır. bunları yazmayacagım sız zaten bılırsınız...

bırseylerı bılmek ıcın denemıs olmak gerekmıyor. oncelıkle bılgı lazım... bılgı olursa denemeye gerek kalmaz. lastık ısı olcu ısıdır. sız nasıl tabloyu bır kenara bırakırsınız. lastık fabrıkaları urettıklerı lastıklerın teknık olculerını tablo olarak yayınlıyorlar. neden acaba bır dusunun bakalım...

bu kadar acıklamama ragmen hala soru soruyorsan sozum yok yanı :))

Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2011 Saat 15:45

cecoli nickli kardeşime;

ben gereklı acıklamayı yaptıgımı dusunuyorum. onemlı olan lastık capıdır...
araca cap olarak orjınalınden buyuk yada kucuk lastık takmanın degısık etkılerı oldugunu daha once de soyledım. sız soyledıgınız uzere 175 65 14 lastıgı sokup yerıne 185 55 14 lastık takmıssınız. bu lastıgın capı orjınal lastıkten %4.1 daha kucuk oldugunu soylemekten bıktım yanı...

tekrar edıyorum orjınalden kucuk veya buyuk lastık takmanın degısık etkılerı vardır. bunları yazmayacagım sız zaten bılırsınız...

bırseylerı bılmek ıcın denemıs olmak gerekmıyor. oncelıkle bılgı lazım... bılgı olursa denemeye gerek kalmaz. lastık ısı olcu ısıdır. sız nasıl tabloyu bır kenara bırakırsınız. lastık fabrıkaları urettıklerı lastıklerın teknık olculerını tablo olarak yayınlıyorlar. neden acaba bır dusunun bakalım...

bu kadar acıklamama ragmen hala soru soruyorsan sozum yok yanı :))

hocam cevabinizi okuyunca uzunca bi sure guldum. dediğim gibi, ben tabloyla iş yapmıyorum. denedim gördüm zararı olmadı. olsa zaten onermem, kimseye bi dusmanligim felan yok yani.

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2011 Saat 16:09
ıyısımı bız bu muhabbetı keselım. sen gulmeye devam et, bende ısıme devam edeyım :))
ben senı cok ıyı anlıyorum ama sen benı anlamıyorsun...
teknık adam teknık olculerle ıs yapar. teknık teknolojı ve egıtım bunun ıcın var. deneme yanılma metodu bılgının teknolojının olmadıgı yerde calısır...

bu konuda "the end" Gülme

Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2011 Saat 16:23
aynen

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2011 Saat 16:39

3 lastik arasında kalfım, nokian H, Lassa  impetus revo, goodyear vektor 4 sezon ve bridgestone turanza er300 hala seçimi yapamadım.Bu arada yaşadığım yerde asfaltlar çok bozuk ve stabilize yollar var.

bence nokıan yada er300 turanza arasında secım yapmalısın

Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2011 Saat 11:30
lassa atracta aldım satıcı tanıdık uygun fiyata bıraktı ölçüleri değiştirmedim 175*65*14 aldım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net