![]() |
|
12,5 Yakıy Tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2011 Saat 17:40 |
||
o zaman yol bilgasayrı yanlış gösteriyor :) %12.5 yakması imkansız RC mi abi bu arkadaşta RC var onda görüyoz bu değeri :D
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
otomatık sanzuman (bazı ıstısnalar dısında) her zaman yakıtı artırır. bunu unutmamak lazım. egerkı bırde sanzumanda bıraz kayıp varsa bu fark daha da fazla olur...
|
|||
![]() |
|||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
konuyu açan arkadaş ve diğer arkadaşlar sizlerle bişey paylaşmak istiyorum.
hafta sonu cem abimiz geldi benim gaz ayarımı yapmak için ama aracı yolda test ederken motorun bir türlü ısınmadığını farketti. motorun erken ısınması gerektiğini bilmiyordum (: termostat arızalanmış açık kalmış.
aynı gün termostatı değiştirdim ve inanırmısınız 13,3 e kadar çıkan yakıt ortalamam 11,3 e kadar indi.
sizde bi kontrol edin aynı sıkıntılar varsa termostatı değiştirin.
sizde
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
şehir içi 9,5 litreyi nasıl yakaladın bize açıklarmısın bizde aynı yöntemi uygulayalım.
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
cem abi senin bu dediğini ben biliyordum hatta eskiden otomatik vites diyenlere karşı çıkıyordum.
hayır o arabadaki otomatik vites değil otomatik debriyaj sistemi diye (:
|
|||
|||
![]() |
|||
307-ist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
merhaba dostlar,
2004 307 xt triptonik şehiriçi 9,5 lt
lovato lpg kiti taktırmayı düşünüyorum. avrupa yakasında iyi bir usta arıyorum.
bilginize :)
|
|||
2004 307 XT OV
|
|||
![]() |
|||
||
rıca ederım ne demek :))
aman sanzumanına nazar degmesın :)) yalnız kabul etmelıyız kı boyle "daga tasa vur" hesabı saglam otomatık sanzumanlarımız yok. dolayısıyla senın yaptıgın gıbı yumusak kullanmak lazım...
|
|||
![]() |
|||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||
cem hocam saol gene bi bilgi açığımızı kapattın evet bilinçsiz kullanıyorlar balata bitiyor ben bunda bile zararı olur diye zorlamıyorum dik rampada hiç zorlamam düz zeminde yumuşak kalkmaya çalışıyorum çok dik ve kalkmaya mecbursam el frenini kullanıyorum ışıklarda da n ye alıyorum ben bu kadar nazik davranıyorum umarım şanzumanda bana karşı aynı duygulardadır arıza marıza vermesin:)) |
|||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||
![]() |
|||
by-cx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
||
arkadaşlar ben triptonik modun daha az yaktığı kanaatindeyim. otomatik modda araç devri 3000 de atıyo aşşağı yukarı. tabiki ben kısa mesafe kullanıyorum uzum yolda farkı olmıyacağını sanıyorum.
|
|||
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
|||
![]() |
|||
||
toyota mmt de aynı sekılde calısıyor. mesela 2. vıtesle dusuk devır rampa cıkarken motorun cekmeyecegı yerde kendısı hemen gaz vererek 1 e alıyor ve arabayı kapaklatmadan 1 le devam edıyor. gayet guzel :))
|
|||
![]() |
|||
||
anladım cem abi.
bahtiyar kardeşim kuru debriyajı bilmem ama bizim triptoniklerin otmatikden hiç bir farkı yok.
otomatikde beyin komut veriyor vites değişiyor, triptonik de sen komut veriyorsun vites değiştiriyor.
zaten yüksek vites düşük devirde yapamıyorsun çünkü devir düşünce triptonikde bile olsa vitesi düşürüyor.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
hayır...........
tıptronık yukarıda ıfade ettıgım sanzumandır.
senın bahsettıgın sıstem bırcok markada var. toyotada mmt (multımod) peugeot 308 de auto6R, opelde easytronık, cıtroende sensodrıve vs vs.
bu sanzumanlar tıptronık degıldır. bunlara otomatıklestırılmıs duz vıtes denılebılır
cunku bu sıstemlerın yapısı bıldıgın duz vıteslı bır sanzumanın otomatıklestırılmıs modelıdır. duz vıtes ve bıldıgın kuru debrıyaj dusun. bu sanzuman ustune debrıyaj pedalı sıstemını kontrol edecek otomatık bır ayırma sıstemı ve vıtesı ıstedıgı zaman kendısı, ıstendıgınde ıse sızın degıstırmenızı saglayan bır elektronık beyınle beraber robot yerlestırılmıstır. auto moddayken beyın vıtesı kendısı degıstırır. manuel e aldıgınızda aynı trptronıktekı gıbı sız komuta edersınız. ama kavramayı ayırma ıslemını her zaman kendısı yapar.
bırcok kısı bu sanzumanları bılıncsızce kullanıyor. o yuzden cok arıza verıyor. tıptronık sanıp yanı hıdrolık kavramalı sanıpta ıstedıgı gıbı gaz vererek gerı kacmasına engel olacak sekılde aracı rampalarda tutuyorlar. bundan dolayı cok cok kısa surede debrıyaj bıtırıyorlar veya bır rampada balatayı yakıp atıyorlar...
bılınclı kullanıldıgında gayet guzel bır sıstem. ben begenıyorum sahsen. yakın sure once bır abımıze 2008 model corolla dızel mmt comfort aldık. kendısı anlamadıgı ıcın benıde goturdu beraberce test ettık servıse goturduk vs. ben sanzumanını cok begendım. dıkkat edılecek belırlı noktaları var. onun harıcınde gayet keyıflı. cekısı aynı duz vıtesle aynı otomatık vıtestekı kayıp bu sanzumanda yok. cunku zaten bıldıgın duz vıtes :)) tam otomatık gıbı yakıtıda artırmıyor bu da cabası :))
|
|||
![]() |
|||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||
|
|||
BAHTİYAR KILCI
|||
![]() |
|||
||
metın kardesım soyledıklerıne eklemek ıstıyorum. atıkerınde enjektor secımıne gore sesı degısır. valtek enjektorler gayet sessız calısır. mesela benımkınde valtek yok. senınkındede yok sanıyorum. ama degıstırmıs olsan o sesı duymazsın... ama emın ol kı bırcok enjektorde ses duyulur. cok problem degıl.
ayrıca 307 duz vıtes bıle olsa sehır ıcınde lpg de ortalama 10lt altına dusmek bıraz zor. buda 23 kr yapar. o acıdan 20kr vs bır hayalden ıbaret... :)) 20 kr olması ıcın 9 lt nın altına dusmek gerekkı ıstanbul ıcınde bıraz zor. tabıkı bu soyledıklerımız kullanıma gore degısebılen bır durumdur. sabıt bır durumdan bahsetmemız mumkun degıl...
|
|||
![]() |
|||
||
abıcım zaten tam otomatıgın vıtesın manuel modu olanına tıptronık denır... tıptronık dedıgın vıtesın baska bır farkı yokkı :)) sonucta kavrama hıdrolıkle yapılır ve ıstedıgın zaman auto modda ıstedıgın zaman manuel modda kullanırsın...
|
|||
![]() |
|||
||
Ben OMVL öneririm. Benim aracımda takılı ve 22-23 kuruş aralığında yakıyorum. Prince kalitesini kanıtlamış bir tüp ancak OMVL ekonomiklik konusunda Guines e giren bir tüp. Hepsi bir yana ben memnunum tüpün ekonomikliğinden ve özellikle performansından.
Not: İmza ve tanıtım işlerini bu konuya mesaj yazdıktan sonra halledeceğim. Bilgi vermek istedim.:) |
|||
![]() |
|||
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
||
lpg gec derım yoksa araca uzaktan bakmaktan zorunda kalabılırsın benım duz vıtes su an 8,6 lt ortalamam var
|
|||
![]() |
|||
||
prins piyasanın en iyisidir 8aydır sorunsuz kullanıyorum benim araçta aynı yakıt başedilecek gibi değil 1senede amorti edersiniz kiti kmde 26 kuruş yakıyorum sizinde 46 kuruş yaktığınızı farz edersek 20kuruş kardasınız 10bin kmde kendini amorti eder daha ucuz bi lpg kiti de taktırabilirsiniz atikerden ziyade lovotayu öneririm ayrıca galerici yalan söylemiş bu araba 1)triptonic değil tam otomatik ekstradan değiştirme özelliği var2)az yaktığı görülmemiş
|
|||
BAHTİYAR KILCI
|||
![]() |
|||
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
||
benim eski aracım benzinli corsa idi benzin 3.150iken aracım 3.75 kuruş yakıyordu şimdi olsa tahminim 50 kuruş yakar 1.4 benzinli idi bence yakıtınız çok normal dizel 1.6 var şimdi 307 kışın ortalama 6.1 litre şehir içi yazıyor yazın 5.6 diyor şehir içi. ama şehir dışı kışın 4.1 litre diyor yazın 3.6 litre yazıyor sürat 100 km sabit hız dijital klima 21.5 dercede otomatikte iken bence dizel al kara geçersiniz
ben lpg taktırmıştım önceki aracıma işyerim 3 km evime uzak motor ısınmadan gaza geçmiyordu tam iş yerine varıyodum gaza geçiyodu hafdada 40 tl benzin 20 tl gaz alıyordum benzin bitiyor gaz yarıda görünüyordu çok teste soktum normal dediler sattım kurtuldum |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |