![]() |
|
Bu 307 canımı sıkmaya başladı [xx(] |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
otomatik şanzımanın bir sorunu yok zaten o senin ve işi bilmeyen ustaların karamsarlığı. benim geçişlerde vurma oluyordu yağ özelliğini kaybettiği için vites geçişlerindeki basınç gerçekleşemiyor ve vuruyordu.
birkaç şanzımancıya gittim komple revizyon olcak dediler 2500 tl masraf çıkarttılar lanet ettim, ama bide bostancı sanayide avni ustayı buldum adam şanzımanda çok iyi ve sadece işini yapıyor. şanzımanın yağını değiştirdi ve neden yaptığını açıklayarak anlattı. 4 aydır şanzıman saat gibi.
mazot pompası kendini depodan gelen mazot ile soğutur eğer depoda az kalmışsa ısınıp yanmış olabilir. başka sebeplerden dolayı yanmışsada adam gibi bir ustaya yaptırmadıysan randıman vermez başın ağrır.
yakıt konusuna gelince. 307 otomatiklerinin yakıt tüketimi şehir içi fabrika verilerine göre 10,9 LT/100 km dir. kış aylarında her aracın yakıtı arttığı gibi 307 nin de artınca ortalama 12,5 LT/100 km yi geçmezki bu gayet normaldir. senin 15LT /100 km tüketimin kullanımından kaynaklanıyor.
bu kullanıma bağlı olarak da hararet artıyor ve şanzıman yağı da ısındığı için yağ özelliğini kaybediyor, geçişlerdeki istediği basıncı (en çok 1 den 2 ye geçerken gerekir) elde edemiyor ve vitesler vuruyor. sonra şanzımanın adı sorunlu oluyor (:
tabi bu sitemleri etmemek için aracı almadan önce araştırma yapman gerekiyordu. aldıkdan sonra kötülemen de tamamen senin sorumluluk sahibi olmamandan kaynaklanıyor.
umarım aydınlatabilmişimdir. saygılarımla.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
06ef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
||
sanırım bana yazmamışsın cunku benim tuketimle sorunum yok, giden arabaya helal olsun yaksın 4 liraya inat, şanzıman yağını bende ustasını bulup değiştirttim fakat hızlı kalkıp 6000 devire gelice fault verio hala neyse, ama benzin pompam değşti araba hala çalışmıyo oda senin dediğin gibi ustanın hatası bence, ilk kez servis dışında byere gittim ankaradaki kazık servisler yuzunden pompa için, böyle oldu
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
2003-04 model herhangı bır golf bulun getırın bakalım ne sorunları çıkacak hepımız gorelım ?
|
|||
![]() |
|||
selçukcivelek ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selçukcivelek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Konun dışına çıkmıyım ama bir soru sormak istiyorum size aynı sorun bendede vardı kütleme servise yağdanmıdır dediğimden arza yapmadıkça yağdeiştirilmez demişti ve motor kulakçığı parçalndı bir ay sonra deiştrdim ve ses kesildi sorunum şanzıman deilmiş kulakçıkmış motor oynuyomuş. yanlışmı bilgi verildi acaba merak etdim.
|
|||
Peugeot 307 Sw Premıum...
|
|||
![]() |
|||
06ef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
||
automatic gear fault yazıyomuydu peki
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
selçukcivelek ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selçukcivelek
||
hayır yazılı bir uyarı yoktu
|
|||
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
sana yazmadım ayrıca dediklerimi kendi üzerine alınma. senin gibi fikri olan arkadaşlar da okuyor sadece bilgilerim doğrultusunda insanlara yardım etmeye çalışıyorum, münakaşa gibi algılanmasın amacımız yardım etmek.
sorununa üzüldüm istanbulda olsan çok iyi ustam var sorunu çözerdi. adam işini severek yapıyor zaten tanışınca anlarsın. benim spor modda vites geçişlerim 6500 devire kadar çıkıyor maşallah sorun yok seninkide en kısa zamanda çözülür inşallah.
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
hmm sadece kütleme vardı yani, teşekkürler...
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
||
selçuk senin mantığın kabul ediyormu hiç yağ ömürlük diye bir cümleyi. sorun olmadıkca değiştirilmez nedemek ya bukadar mı cahil bu insanlar yada amaçları arıza yapsında para kazanalım mantığındalarmı? peki bu arıza sonucu aldıkları paranın hepsini helal mi sanıyorlar ayıptır günahtır.
her yağın bir ömrü vardır ve belli bir km yada zaman sonra özelliğini kaybeder ve aşınma olmaya başlar. yağları zamanında değiştirelim, o kendilerine usta diyen çakallara fırsat bırakmayalım.
|
|||
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selçukcivelek
||
eet sadece kütleme vardı tabi kalkışlarda yada hafif hareket halindeyken hızlanımlarda yapıyodu sürekli değil ama arada yapıyodu
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
bu periyodik bakımlarda servis şanzıman yağına bakamıyor mu, yada km ye göre değiştiriyor mu?
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selçukcivelek
||
Eet söylediklerinde haklısn tabi şöylebir konu var ben ikici sahibiyim arcım 2006 model ve bende önceki sahibide olmak üzere aynı servise gidiyor.yani km sini aracın durumunu herşeyini biliyor.oyüzde rahatım bukadar
|
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selçukcivelek
||
bir bilgim yok araç 7 aydır bende.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
evet.
servis otomatik şanzıman yağı için ömürlükdür değişmesine gerek yok diyor. anca ısrar edersen değiştiriyor. ben aracımı 68.000 de aldım hiç değişmemiş. halbuki 25.000 bilemedin 30.000 km de bir değişmesi gerekiyor.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
çok ilginç, tonla para alıp böyle çok önemli şeyleri yapmamalarına anlam veremiyorum. Gerçi anlam veremiycek birşey yok şanzımanın cortlaması onların işine gelir :D
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selçukcivelek
||
neyse konuyu deiştirmiyim ben.fikirleriniz için teşekür ederim.Herşeye rağmen yaşasın peugeot
![]() asıl soruyada dönmek gerekirse sen onu adam gibi bi servise götr makinaya bağlat.bu arabaların ustaları makinalar artık eski ustalar dinler yapar servisler makinaya sokar yapar.benim babam bu makinalar yüzünden.ustalığı bıraktı.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
||
dostum biz o p turbo contasını değiştirdikten sonra cok daha kronik arızalarını yaptırdık zaten, oda vardı doğru. arkadaş 7 şaındaki alman arabası yapsında görelim demiş bence cok haklı. 7 yaş bence çok az |
|||
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|||
![]() |
|||
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
||
Neyse arkadaşlar.Herkez peugeotun kalitesini biliyor zaten.
Benim sorunda bugün çözüldü,bakalım ilerleyen günlerde nelerle karşılaşacağız. bu arada benim gibi arabasına bakan giresunda parmakla gösterilir.zevk için 6000km.de kim yağ değiştiriyor acaba.? ş.içinde 3.vitesin rolanti hızına cıktığımı kim görmüş,araba yıpranmasın diye.bunlar bi kaç örneği. en başta dediğim gibi,arızalar okadar üst üste geliyorki artık araç arıza cıkarmasın diye(aracı satana kadar) cok az kullanır oldum. böyle bi mantık varmı ya![B][/B] [<:o)] |
|||
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|||
![]() |
|||
only_younus ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
||
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
hemserım gıresunun neresınden ?
bu arada alayına 307 hdi 110hp ıtına ıle arac tokatlanır
![]() |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |