![]() |
|
Bu 307 canımı sıkmaya başladı [xx(] |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
selçuk senin mantığın kabul ediyormu hiç yağ ömürlük diye bir cümleyi. sorun olmadıkca değiştirilmez nedemek ya bukadar mı cahil bu insanlar yada amaçları arıza yapsında para kazanalım mantığındalarmı? peki bu arıza sonucu aldıkları paranın hepsini helal mi sanıyorlar ayıptır günahtır.
her yağın bir ömrü vardır ve belli bir km yada zaman sonra özelliğini kaybeder ve aşınma olmaya başlar. yağları zamanında değiştirelim, o kendilerine usta diyen çakallara fırsat bırakmayalım.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
06ef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
||
hmm sadece kütleme vardı yani, teşekkürler...
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
sana yazmadım ayrıca dediklerimi kendi üzerine alınma. senin gibi fikri olan arkadaşlar da okuyor sadece bilgilerim doğrultusunda insanlara yardım etmeye çalışıyorum, münakaşa gibi algılanmasın amacımız yardım etmek.
sorununa üzüldüm istanbulda olsan çok iyi ustam var sorunu çözerdi. adam işini severek yapıyor zaten tanışınca anlarsın. benim spor modda vites geçişlerim 6500 devire kadar çıkıyor maşallah sorun yok seninkide en kısa zamanda çözülür inşallah.
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
selçukcivelek ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selçukcivelek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
hayır yazılı bir uyarı yoktu
|
|||
Peugeot 307 Sw Premıum...
|
|||
![]() |
|||
06ef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
||
automatic gear fault yazıyomuydu peki
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
selçukcivelek ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selçukcivelek
||
Konun dışına çıkmıyım ama bir soru sormak istiyorum size aynı sorun bendede vardı kütleme servise yağdanmıdır dediğimden arza yapmadıkça yağdeiştirilmez demişti ve motor kulakçığı parçalndı bir ay sonra deiştrdim ve ses kesildi sorunum şanzıman deilmiş kulakçıkmış motor oynuyomuş. yanlışmı bilgi verildi acaba merak etdim.
|
|||
Peugeot 307 Sw Premıum...
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
2003-04 model herhangı bır golf bulun getırın bakalım ne sorunları çıkacak hepımız gorelım ?
|
|||
![]() |
|||
||
sanırım bana yazmamışsın cunku benim tuketimle sorunum yok, giden arabaya helal olsun yaksın 4 liraya inat, şanzıman yağını bende ustasını bulup değiştirttim fakat hızlı kalkıp 6000 devire gelice fault verio hala neyse, ama benzin pompam değşti araba hala çalışmıyo oda senin dediğin gibi ustanın hatası bence, ilk kez servis dışında byere gittim ankaradaki kazık servisler yuzunden pompa için, böyle oldu
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
||
otomatik şanzımanın bir sorunu yok zaten o senin ve işi bilmeyen ustaların karamsarlığı. benim geçişlerde vurma oluyordu yağ özelliğini kaybettiği için vites geçişlerindeki basınç gerçekleşemiyor ve vuruyordu.
birkaç şanzımancıya gittim komple revizyon olcak dediler 2500 tl masraf çıkarttılar lanet ettim, ama bide bostancı sanayide avni ustayı buldum adam şanzımanda çok iyi ve sadece işini yapıyor. şanzımanın yağını değiştirdi ve neden yaptığını açıklayarak anlattı. 4 aydır şanzıman saat gibi.
mazot pompası kendini depodan gelen mazot ile soğutur eğer depoda az kalmışsa ısınıp yanmış olabilir. başka sebeplerden dolayı yanmışsada adam gibi bir ustaya yaptırmadıysan randıman vermez başın ağrır.
yakıt konusuna gelince. 307 otomatiklerinin yakıt tüketimi şehir içi fabrika verilerine göre 10,9 LT/100 km dir. kış aylarında her aracın yakıtı arttığı gibi 307 nin de artınca ortalama 12,5 LT/100 km yi geçmezki bu gayet normaldir. senin 15LT /100 km tüketimin kullanımından kaynaklanıyor.
bu kullanıma bağlı olarak da hararet artıyor ve şanzıman yağı da ısındığı için yağ özelliğini kaybediyor, geçişlerdeki istediği basıncı (en çok 1 den 2 ye geçerken gerekir) elde edemiyor ve vitesler vuruyor. sonra şanzımanın adı sorunlu oluyor (:
tabi bu sitemleri etmemek için aracı almadan önce araştırma yapman gerekiyordu. aldıkdan sonra kötülemen de tamamen senin sorumluluk sahibi olmamandan kaynaklanıyor.
umarım aydınlatabilmişimdir. saygılarımla.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
yukarıda yazdığımı anlayamadın galiba kardeş lekeleyen yok, 5 bin masraflada rahat rahat uzun süre binilemiyeceği kanaatindeyim, benm diğer modellere lafım yok, bilmem bilmeden de konuşmam ama 307 yi 8 senedr biliorum ve ona göre konuşuyorum...
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
||
alman arabasıyla 307'i zaten aynı kefene koyman yanlış. çünkü maliyetleri faklı doğal olarak da kaliteleri farklı. fiyatına göre çıkan arızaların oluşması normal çünkü düşük maliyetle alman malı araçlara göre daha az kaliteli malzemeler kullanılıyor
anlayacağın bindiğin arabanın konforu fiyatına göre çok çok iyi bence. çokda istersen emrahın dediğin gibi 5 binlira fazla verirsin alman malına binersin 307 yi lekelemene gerek yok.
ayrıca zaten alman malına 5 bin fazla vereceğine o masrafı 307 ye yapıp sorunsuz da binebilirsin karar senin (:
|
|||
|||
![]() |
|||
||
güzel kardeşim doğru soluosunda, bende ilk sahibiyim fakat müzik sisteminden tut da şanzımana kdr, sinyal koluna kadr haftada bir biyerden patlak verince insan geriliyor ister istemez... yoksa kendi bindiğimiz arabayı kotulemek değil amaç yanlış anlaşıldı...
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
||
bende 110 hp dızel kullanıyorum 6-7 lt
![]() |
|||
![]() |
|||
pug307_26 ![]() 2. Vites ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pug307_26
||
mazot pompasıyla kalsa gene bi nebze otomatik şanzımanının bitmek bilmez sorunları iç mekandan gelen anlamsız tıkırtılar sesler ardından takip eden birsürü kronik sorun nitekim bilinen bir durum segmentine göre konforlu fakat sıkıntılı bi araç az yada çok bu böyle en azından 15 lt şehir içi tüketime bu kadar pasif kalan 110 hp bi motor bi araç bu kadar yakar mı ya ? mükemmel yakıt tüketiminden dolayı peugeotu tekrardan saygılarımla anıyorum
![]() Düzenleyen pug307_26 - 31 Ocak 2011 Saat 15:54 |
|||
![]() |
|||
||
biz sorun paylaşıyoruz ayrıca satcaz diyoruz zaten, 7 yaşında alman arabasının bi yerinden ses gelsinde görelim hadi
|
|||
E35
|
|||
![]() |
|||
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
||
İşte yenisini alıpda tekrar sorun yasamamak ıcın serviste taktırmayı oneriyorum.Yada arkadasın dedıgı gibide işi daha önce tecrübe etmıs bırıne yaptırın ama mutlaka deneyın.
|
|||
![]() |
|||
||
benimde öyle sinyal takılıyor, kronikdir.
vaktinde peugeot bütün 307 leri toplamış geri bunları değiştirmiş. ama gitmeyenlerde olmuş tabiki. bence yenisinide alsan aynı sorun oluyor duyduğuma göre.
ama kolun içini açıp yapanlar var ozaman sorun düzelir.
|
|||
|||
![]() |
|||
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
||
Hem fiziki hemde kendi ic yapısında problem olabiliyor.Sizinki fiziki.Degistirlmesini öneririm ancak fiatını unuttum 300 küsür tl olabilir.Birde sıfır alırsanızkı sıfır fıyatı buydu serviste taktırın.Parca garantisine girsin.Cıkma alacaksanızda cıkmacıya gidin tek tek çalışanı bulun takın herseyiyle.
Düzenleyen EyupD - 31 Ocak 2011 Saat 14:04 |
|||
![]() |
|||
||
bu kadar sorunlu bır arabaysa satın arabayı kullanmayın ve burda lekelemeyın .. 7 yasında arabadan mazot pompasında sorun olmus bumu bıktıracak sorun. gıdın sahın alın o zaman
|
|||
![]() |
|||
307P ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
||
Bende de şöyle bi kronik sorun var sağ a sinyal verip döndükten sonra bazen kendisi sola da sinyal veriyor dediğiniz parçanın mı değişmesi lazım? |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |