![]() |
|
benzin filtresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2010 Saat 17:39 |
arkadaşlar kimimiz unuturuz kimimiz umursamayız bende umursamayanlardandım aracı life kaldırdık.bi baktım filtre kendinden geçmiş aldığım arkadaşta 80 binde değiştirildiğini söylüyor araç 145 binde..neyse söküldü yenisi takıldı.ancak sökülen filtrenin içinden siyah tam siyah denilecek bişey aktı tamirci bunun aracın çekişini düşürdüğünü sarsıntılı çalışmaya zorladığını söyledi.yola çıktım çekişinde az fark vardı ancak yakıtıda etkilemesi güzel oldu siz siz olun filtreyi mutlaka 10 binde bir değiştirin arkadaşlar...
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benimki dizel ben iki bakımda bir kesin değiştirririm ve çok önemli. zaten benzinli araçlar için çok bişey değil değişmeli bencede
|
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
teşekkürler iyi oldu bu hatırlatma..
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Degistirmesine degistirilir de bazi peugeotlarda (benimki de dahil) benzin filtresi, benzin pompasinin icerisinde ve komple degisiliyor. Haliyle yuksek bir meblag ortaya cikiyor ve kaldi ki normal benzin filtreleri kadar sik degistirilmiyor. Ben aldigimdan beri degistirmedim yaklasik 30 bin km oldu oyle bekliyorum.
Düzenleyen koliva - 28 Aralık 2010 Saat 20:51 |
|
![]() |
|
qEccE ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
hocam bu 2000 model 206 araçlardada acaba benzin pompasıyla beraber mi değişir ? masraf ne kadar olur ?
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bende 2005 model 206 var bu hafta değişti 19 liraya
|
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
yolum düşerse bende bi değişeyim o zaman bu hafta..
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
![]() |
|
![]() |
|
ARKADAŞLAR 106 DA NASILDIR BU FİLİTRE? BENDE ARACI YENİ ALDIM TAM BAKIM YAPTIRDIM AMA BENZİN FİLİTRESİ ELLENMEDİ BANADA YARDIMCI OLURSANIZ SEWİNİRİM..... |
|
![]() |
|
gecen bır arkadasımda aracının genel bakımlarını yapmam ıcın bana bırakmıstı. araca bındım kullanıyorum ama cok ınce tız bır ses var aracta. calısırken dısarıdan sıddetlı duyuluyor. ıcerıden daha az farkedılıyor. motoru stop edınce kesılıyor. megersem benzın pompası otuyormus. kontagı acıyorum basıncı tamamlayıncaya kadar otuyor yıne aynen...
neyse benzın fıltresını cıkardık. daha omru hayatında hıc degısmemıs... benzın neredeyse gıdemıyor ıcınden. pompa zorlandıgı ıcın asırı otuyormus. fıltreyı degıstırdık pompanın sesı normale geldı... aklınızda bulunsun...
benzınle kullananlar 10.000 km bır
lpg ıle kullananlarda 20.000 km bır degıstırebılırler
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Peki hocam bu pompanin icinde olan filtreler icin uygulama nedir? Kac binde degisilir. Ben aldim alali degistirmedim arabayi, benden oncekinin de degistirdigini sanmiyorum. Bir de filtrenin pompanin icinde oldugu durumda, filtrenin omrunu doldurup doldurmadigini nasil anlayabilirim?
|
|
![]() |
|
omrunu doldurup doldurmadıgını anlaman zor. cunku anlayabılecek bırsey degıl. sıkıntı yaratması ıcın cok tıkanması lazım. o da cok zaman alır. bırde bu fıltrenın tıkanma durumu kısıden kısıye degısır. cunku kullanılan benzıne gore farklılık olacagından degısıklık gosterır. bence senın yapacagın sey aracın servıs kıtabını acıp ordan bakmak. cunku revızyonların ıcerısınde neyın ne zaman degısmesı gerektıgı yazıyor yanı... sen kımsenın lafına bakma orda denılenı uygula...
|
|
![]() |
|
adilpeugeot ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: yedek parça Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı adilpeugeot
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
çoğu kimse bilmez benzin filtresini ve çoğu usta zor bir yerde olduğu içinde değiştirmez.aslında her filtre gibi çok önemlidir tıkanınca hem araç çekişten düşer hem fazla yakmaya başlar ayrıca enjektörlerede zarar verme olasılığı var.12.50 tl orijinal benzin filtresi.307 lerde 2003 ve 2004 modellerin kiminde oluyor 206 larda ise 2006 modele kadar tüm modellerde vardır..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |