Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

benzin filtresi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11926
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 06:17
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: benzin filtresi
Mesajı Yazan: GiTaRRa
Konu: benzin filtresi
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2010 Saat 17:39
arkadaşlar kimimiz unuturuz kimimiz umursamayız bende umursamayanlardandım aracı life kaldırdık.bi baktım filtre kendinden geçmiş aldığım arkadaşta 80 binde değiştirildiğini söylüyor araç 145 binde..neyse söküldü yenisi takıldı.ancak sökülen filtrenin içinden siyah tam siyah denilecek bişey aktı tamirci bunun aracın çekişini düşürdüğünü sarsıntılı çalışmaya zorladığını söyledi.yola çıktım çekişinde az fark vardı ancak yakıtıda etkilemesi güzel oldu siz siz olun filtreyi mutlaka 10 binde bir değiştirin  arkadaşlar...

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2010 Saat 19:35
benimki dizel ben iki bakımda bir kesin değiştirririm ve çok önemli. zaten benzinli araçlar için çok bişey değil değişmeli bencede

Mesajı Yazan: erdal
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2010 Saat 20:04
teşekkürler iyi oldu bu hatırlatma..

-------------
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2010 Saat 20:51
Degistirmesine degistirilir de bazi peugeotlarda (benimki de dahil) benzin filtresi, benzin pompasinin icerisinde ve komple degisiliyor. Haliyle yuksek bir meblag ortaya cikiyor ve kaldi ki normal benzin filtreleri kadar sik degistirilmiyor. Ben aldigimdan beri degistirmedim yaklasik 30 bin km oldu oyle bekliyorum.

Mesajı Yazan: qEccE
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2010 Saat 22:25
hocam bu 2000 model 206 araçlardada acaba benzin pompasıyla beraber mi değişir ? masraf ne kadar olur ?

-------------
|qEccE|

'00 206 XS 1.6cc

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2010 Saat 21:13
bende 2005 model 206 var bu hafta değişti 19 liraya

Mesajı Yazan: erdal
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2010 Saat 22:16
yolum düşerse bende bi değişeyim o zaman bu hafta..

-------------
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md

Mesajı Yazan: se®k@n
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 02:32
Orjinalini yazan: qEccE qEccE Yazdı:

hocam bu 2000 model 206 araçlardada acaba benzin pompasıyla beraber mi değişir ? masraf ne kadar olur ?
Pompadan bagımsız, aracın altında.. Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 08:07

ARKADAŞLAR 106 DA NASILDIR BU FİLİTRE? BENDE ARACI YENİ ALDIM TAM BAKIM YAPTIRDIM AMA BENZİN FİLİTRESİ ELLENMEDİ BANADA YARDIMCI OLURSANIZ  SEWİNİRİM.....

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 09:01
gecen bır arkadasımda aracının genel bakımlarını yapmam ıcın bana bırakmıstı. araca bındım kullanıyorum ama cok ınce tız bır ses var aracta. calısırken dısarıdan sıddetlı duyuluyor. ıcerıden daha az farkedılıyor. motoru stop edınce kesılıyor. megersem benzın pompası otuyormus. kontagı acıyorum basıncı tamamlayıncaya kadar otuyor yıne aynen...
neyse benzın fıltresını cıkardık. daha omru hayatında hıc degısmemıs... benzın neredeyse gıdemıyor ıcınden. pompa zorlandıgı ıcın asırı otuyormus. fıltreyı degıstırdık pompanın sesı normale geldı... aklınızda bulunsun...

benzınle kullananlar 10.000 km bır
lpg ıle kullananlarda 20.000 km bır degıstırebılırler

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 09:23
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

gecen bır arkadasımda aracının genel bakımlarını yapmam ıcın bana bırakmıstı. araca bındım kullanıyorum ama cok ınce tız bır ses var aracta. calısırken dısarıdan sıddetlı duyuluyor. ıcerıden daha az farkedılıyor. motoru stop edınce kesılıyor. megersem benzın pompası otuyormus. kontagı acıyorum basıncı tamamlayıncaya kadar otuyor yıne aynen...
neyse benzın fıltresını cıkardık. daha omru hayatında hıc degısmemıs... benzın neredeyse gıdemıyor ıcınden. pompa zorlandıgı ıcın asırı otuyormus. fıltreyı degıstırdık pompanın sesı normale geldı... aklınızda bulunsun...

benzınle kullananlar 10.000 km bır
lpg ıle kullananlarda 20.000 km bır degıstırebılırler

Peki hocam bu pompanin icinde olan filtreler icin uygulama nedir? Kac binde degisilir. Ben aldim alali degistirmedim arabayi, benden oncekinin de degistirdigini sanmiyorum. Bir de filtrenin pompanin icinde oldugu durumda, filtrenin omrunu doldurup doldurmadigini nasil anlayabilirim?

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 09:35
omrunu doldurup doldurmadıgını anlaman zor. cunku anlayabılecek bırsey degıl. sıkıntı yaratması ıcın cok tıkanması lazım. o da cok zaman alır. bırde bu fıltrenın tıkanma durumu kısıden kısıye degısır. cunku kullanılan benzıne gore farklılık olacagından degısıklık gosterır. bence senın yapacagın sey aracın servıs kıtabını acıp ordan bakmak. cunku revızyonların ıcerısınde neyın ne zaman degısmesı gerektıgı yazıyor yanı... sen kımsenın lafına bakma orda denılenı uygula...

Mesajı Yazan: adilpeugeot
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 11:26
çoğu kimse bilmez benzin filtresini ve çoğu usta zor bir yerde olduğu içinde değiştirmez.aslında her filtre gibi çok önemlidir tıkanınca hem araç çekişten düşer hem fazla yakmaya başlar ayrıca enjektörlerede zarar verme olasılığı  var.12.50 tl orijinal benzin filtresi.307 lerde 2003 ve 2004 modellerin kiminde oluyor 206 larda ise 2006 modele kadar tüm modellerde vardır..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net