|
Pert Kaydı Nedir? |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
basehead
2. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2010 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 Saat 18:44 |
Arkadaşlar pert kaydı vardır fılan die araclar goruyorum 95 bın km de 307 16 bın tl yanı bana cok guzel geldı ancak altında pert kaydı olmustur 2005 de fılan dıyo bı yardımcı olurmsunuz .
pert kaydı ne demektir bi zararı varmı Düzenleyen basehead - 17 Ekim 2010 Saat 18:44 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hasarlı oto işiyle uğraşmakta olan Galerici, kaportacı ustaları. sigorta şirketlerinden ihale sisteminden hasarlı araçları satın alıp onardıktan sonra satmaktalar. Satılan araçlar son 6 aydır geri dönmekte birlikte sebebi ise sigorta şirketleri pert olarak sattıkları araçları bir daha kasko yapmamaları. Araçlara ağır hasarlı ibaresi koymakla birlikte yetkili servislerde Araçları karalamakta. bu yüzden araçların satışlarında sorun yaşanıyor. Arabaları geri almak durumunda kalan esnaf galeri sahibi mağdur oluyor. Araç pert gözüktüğü için sigorta yapılamıyor KASKO poliçesi kesilemiyor. Bu tüm sigorta şirketlerini kapsıyor. Bu sebepten dolayı araçlarını geri alan esnaf sürekli tüketici ile kavga ediyor ne olacak bu işin sonu. Ciddi. hukuki sorunlar yaşanmaya başladı.Bu durumda tabiî ki yüzlerce kişi mağdur oluyor. Bana yüzlerce mail geliyor. Burada satıcı, alıcı, acente ve sigorta şirketleri çok büyük bir iş potansiyelinden yoksun kalıyor.Buna sigorta şirketleri çok acil çözüm bulmaları gerekmekte dir.nasıl mı Örneğin ek prim alarak kasko kesilebilir.Bu sebebi bu oluşumu sektör, sigortacılar birliği,sigorta dernekleri,tüm idareci ve yöneticilere aktarmanız ve bu durumdaki mağdur olan yüzlerce kişinin haklarını koruyacağımıza inanıyorum. Çünkü sigorta şirketleri bu kazalı araçları (ORTALAMA AYDA 300 ADET)satıyor .Bu araçlar en fazla 5 yaşında,yani ekonomik değeri yüksek araçlar..Madem bu araçların tekrar piyasaya dönmesini KASKO kesilmesini istemeyen şirketler hurda olarak satsınlar.Böylece araçlar onarılmayıp yedek parça olur.Bu tarz böyle pertten alınan ve satılan yüksek modelli ve değerli araçlar her biri milli servet kaybına uğramış oluyor.Bu araçlar daha çok sorun yaratma dan bir an evvel çözüm üretmek zorundalar.Acentenin iş kaybı, gibi bir çok sektör zarar görecektir.
ARAŞTIRMAYA GÖRE TRAFİK KAZALARINDA HER YIL 1 İLÇE, HER ON YILDA 1 İL HARİTADAN SİLİNİYOR. AYNI SÜRE İÇERİSİNDE 1 MİLYONU AŞAN BÜYÜK BİR KENT NÜFUSU KADAR SAKATLANMA VE YARALANMA MEYDANA GELİYOR. TÜRKİYE’DE SON ON YILDA 100 BİN KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ TRAFİK KAZALARINDA 1.2 MİLYON KİŞİ YARALANIP YA DA SAKAT KALIRKEN, 8 MİLYONU AŞKIN KİŞİ BU DRAMDAN ETKİLENİYOR. KAZALARIN MADDİ BOYUTU DA TAM 100 MİLYAR DOLAR… |
|
basehead
2. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2010 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
TESEKKURLER
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
pert arabaya bulaşma hiç kardeş 3 -5 lira ver rahatına bak aracı kasko yaptıramassın elinde kalır dikkat et
|
|
basehead
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
saolasın lanope 307 ıle 206 arasında kaldım sımdı 15 e 206 var 16 ya 307 :D
|
|
peugeutdiyar
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeutdiyar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Pert göz korkutmamalı bence.benim aracımda pert kayıtlı kasko yaptırdım ve aracımda 20 cm kadar boya var başkada boya değişen yok. sıfır araca biniyorum ve garantisi bile devam ediyor
|
|
Gül tutan elde daima bir miktar gül kokusu kalır
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dostum hem pert kaydı var hemde 20cm boya var diyosun o nasıl oluyor hiç anlamadım
Düzenleyen LANOPE - 26 Aralık 2010 Saat 00:19 |
|
higungor
2. Vites 09 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2009 Konum: Fatih - İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 116 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Geçenlerde servise geldi bir araç citroen c3 arabada hiçbirşey yoktu sapasağlam kız gibi araba sadece ön tampon değişmiş sonradan öğrendik pert kaydı varmış. Birine arkadan çarpmışlar ve airbagler patlamış sigorta pert vermiş araca arabanın kaputunda bile boya yoktu çok şaşırdık.
|
|
535 3032966
2005 307 xt |
|
phaselispa
1. Vites 23 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı phaselispa
|
bende 2002 pert bir megane biniyodum sattım allahtan. bidahmı aslaa. birde şunu ekleyim bildiği kadarıyla havayastıgı patladıysa o araç perttir.
|
|
2005 PEUGEOT 206 FELİNE 1.4 HDİ
Dahi anlamıdaki de ayrı yazılır Alex "De" Souza |
|
peugeutdiyar
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeutdiyar
|
aracım 2010 206+ bayiden çıkan sürücü heyecanla evine gidiyor ve büyük talihsizlik 15 km gidiyor ve kaza yapıyor. aracı ön tekerden kaldırıma vuruyor ve araç savrulup sol ön kapının direk kısmını bir ağaca çarpıyor.hava yastıkları sağlam sadece ön kapı direğinde 20 cm tahmini boya var başkada hiç bir şey yok ( aynı kapıda çizik :) var ) ama aracım pert kayıtlı.günümüzde pert işi bir rant oluşturmuş birileri iyi para kazanıyor bu işten |
|
|
|
gokayy
1. Vites 23 - Haziran - 1994 Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 759 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benimde bildiğim kadarıyla hava yastığı patlayınca perte cıkıyor
|
|
peugeutdiyar
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeutdiyar
|
bilinen öyle bende çok kişiden duydum hava yastığı olayını ama alakası yok. mesela bir arkadaşım sıfır focus aldı ve 150 km de takla attı araçta tavan hariç çizik bile yok, camlar dahi kırılmadı düşünün artık hava yastıkları sağlam ama pert verdi sigorta ( takla dediysem 5 6 takla değil ) 16200 sattı sigorta masrafı 4500 tuttu bu kadar paraya tavanı boyanmış şıfır araç işte ?
|
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
allah allah kardeşim neler oluyor türkiyede yaw benim arabada önden buzda kayınca kaput yamuldu orjinaliyle değişti herşey radyatör ve tampon bide farlar değişti 6.750 tl masrafı vardı arkadaş pert falan yazmadılar ama aracımın değeri 23000 tl gözüküyordu sigortada sanırım araç dğerinin %30 u kadar sa ise perte ayırıyorlar
Düzenleyen LANOPE - 26 Aralık 2010 Saat 01:48 |
|
reserpin
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2010 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
eee arkadaşlar perte ayrılınca yeni araç vermiyolarmı :) vuralım bi yere hava yastığı açılsın :D
|
|
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
peugeutdiyar
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeutdiyar
|
araç satış için uygun olacak ? kayda değer bir araç olacak kar oranı yüksek olacak..kısacası rant meselesi |
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
senın o arkadas nasıl becermıs takla atıp sadece tavana hasar verme ısını? ılgınc degıl mı ?
|
|
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
aynen.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
deniz_206
3. Vites 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
|
hava yastıkları açınca birde sağ yada sol kapı direğinden araç darbe alınca perte çıkıyo. |
|
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|
serkan24577
1. Vites 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
|
aynen katılıyorum takallı olması lazmı ki perte girsin
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |