Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pert Kaydı Nedir?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11090
Tarih: 21 Mayıs 2025 Saat 15:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Pert Kaydı Nedir?
Mesajı Yazan: basehead
Konu: Pert Kaydı Nedir?
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2010 Saat 18:44
Arkadaşlar pert kaydı vardır fılan die araclar goruyorum 95 bın km de 307 16 bın tl yanı bana cok guzel geldı ancak altında pert kaydı olmustur 2005 de fılan dıyo bı yardımcı olurmsunuz .
pert kaydı ne demektir bi zararı varmı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2010 Saat 18:48

Hasarlı oto işiyle uğraşmakta olan Galerici, kaportacı ustaları. sigorta şirketlerinden ihale sisteminden hasarlı araçları satın alıp onardıktan sonra satmaktalar. Satılan araçlar son 6 aydır geri dönmekte birlikte sebebi ise sigorta şirketleri pert olarak sattıkları araçları bir daha kasko yapmamaları.

Araçlara ağır hasarlı ibaresi koymakla birlikte yetkili servislerde Araçları karalamakta. bu yüzden araçların satışlarında sorun yaşanıyor. Arabaları geri almak durumunda kalan esnaf galeri sahibi mağdur oluyor. Araç pert gözüktüğü için sigorta yapılamıyor KASKO poliçesi kesilemiyor. Bu tüm sigorta şirketlerini kapsıyor. Bu sebepten dolayı araçlarını  geri alan esnaf sürekli tüketici ile kavga ediyor ne olacak bu işin sonu.

Ciddi. hukuki sorunlar yaşanmaya başladı.Bu durumda tabiî ki yüzlerce kişi mağdur oluyor. Bana yüzlerce mail geliyor. Burada satıcı, alıcı, acente ve sigorta şirketleri çok büyük bir iş potansiyelinden yoksun kalıyor.Buna sigorta şirketleri çok acil çözüm bulmaları gerekmekte dir.nasıl mı Örneğin ek prim alarak kasko kesilebilir.Bu sebebi bu oluşumu sektör, sigortacılar birliği,sigorta dernekleri,tüm idareci ve yöneticilere aktarmanız ve bu durumdaki mağdur olan yüzlerce kişinin haklarını koruyacağımıza inanıyorum.

Çünkü sigorta şirketleri bu kazalı araçları (ORTALAMA AYDA 300 ADET)satıyor .Bu araçlar en fazla 5 yaşında,yani ekonomik değeri yüksek araçlar..Madem bu araçların tekrar piyasaya dönmesini KASKO kesilmesini istemeyen şirketler hurda olarak satsınlar.Böylece araçlar onarılmayıp yedek parça olur.Bu tarz böyle pertten alınan ve satılan yüksek modelli ve değerli araçlar her biri milli servet kaybına uğramış oluyor.Bu araçlar daha çok sorun yaratma dan bir an evvel çözüm üretmek zorundalar.Acentenin iş kaybı, gibi bir çok sektör zarar görecektir.

ARAŞTIRMAYA GÖRE TRAFİK KAZALARINDA HER YIL 1 İLÇE, HER ON YILDA 1 İL HARİTADAN SİLİNİYOR. AYNI SÜRE İÇERİSİNDE 1 MİLYONU AŞAN BÜYÜK BİR KENT NÜFUSU KADAR SAKATLANMA VE YARALANMA MEYDANA GELİYOR. 

TÜRKİYE’DE SON ON YILDA 100 BİN KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ TRAFİK KAZALARINDA 1.2 MİLYON KİŞİ YARALANIP YA DA SAKAT KALIRKEN, 8 MİLYONU AŞKIN KİŞİ BU DRAMDAN ETKİLENİYOR.  

KAZALARIN MADDİ BOYUTU DA TAM 100 MİLYAR DOLAR…

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2010 Saat 19:05
TESEKKURLER

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2010 Saat 20:02
pert arabaya bulaşma hiç kardeş 3 -5 lira ver rahatına bak aracı kasko yaptıramassın elinde kalır dikkat et

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2010 Saat 21:43
saolasın lanope 307 ıle 206 arasında kaldım sımdı 15 e 206 var 16 ya 307 :D 

Mesajı Yazan: peugeutdiyar
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2010 Saat 23:12
Pert göz korkutmamalı bence.benim aracımda pert kayıtlı kasko yaptırdım ve aracımda 20 cm kadar boya var başkada boya değişen yok. sıfır araca biniyorum ve garantisi bile devam ediyor

-------------
Gül tutan elde daima bir miktar gül kokusu kalır

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 00:19
dostum hem pert kaydı var hemde 20cm boya var diyosun o nasıl oluyor hiç anlamadım

Mesajı Yazan: higungor
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 00:46
Geçenlerde servise geldi bir araç citroen c3 arabada hiçbirşey yoktu sapasağlam kız gibi araba sadece ön tampon değişmiş sonradan öğrendik pert kaydı varmış. Birine arkadan çarpmışlar ve airbagler patlamış sigorta pert vermiş araca arabanın kaputunda bile boya yoktu çok şaşırdık.

-------------
535 3032966
2005 307 xt

Mesajı Yazan: phaselispa
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 00:56
bende 2002 pert bir megane biniyodum sattım allahtan. bidahmı aslaa. birde şunu ekleyim bildiği kadarıyla havayastıgı patladıysa o araç perttir.

-------------
2005 PEUGEOT 206 FELİNE 1.4 HDİ

Dahi anlamıdaki de ayrı yazılır

Alex "De" Souza

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 01:02

aracım 2010  206+ bayiden çıkan sürücü heyecanla evine gidiyor ve büyük talihsizlik 15 km gidiyor ve kaza yapıyor. aracı ön tekerden kaldırıma vuruyor ve araç savrulup sol ön kapının direk kısmını bir ağaca çarpıyor.hava yastıkları sağlam sadece ön kapı direğinde 20 cm tahmini boya var başkada hiç bir şey yok ( aynı kapıda çizik :)  var ) ama aracım pert kayıtlı.günümüzde pert işi bir rant oluşturmuş birileri iyi para kazanıyor bu işten

-------------

Mesajı Yazan: gokayy
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 01:40
benimde bildiğim kadarıyla hava yastığı patlayınca perte cıkıyor

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 01:45
bilinen öyle bende çok kişiden duydum hava yastığı olayını ama alakası yok. mesela bir arkadaşım sıfır focus aldı ve 150 km de takla attı araçta tavan hariç çizik bile yok, camlar dahi kırılmadı düşünün artık hava yastıkları sağlam ama pert verdi sigorta ( takla dediysem 5  6 takla değil ) 16200 sattı sigorta masrafı 4500 tuttu bu kadar paraya tavanı boyanmış şıfır araç işte ?

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 01:46
allah allah kardeşim neler oluyor türkiyede yaw benim arabada önden buzda kayınca kaput yamuldu orjinaliyle değişti herşey radyatör ve tampon bide farlar değişti 6.750 tl masrafı vardı arkadaş pert falan yazmadılar ama aracımın değeri 23000 tl gözüküyordu sigortada sanırım araç dğerinin  %30 u kadar sa ise perte ayırıyorlar

Mesajı Yazan: reserpin
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 01:50
eee arkadaşlar perte ayrılınca yeni araç vermiyolarmı :) vuralım bi yere hava yastığı açılsın :D

-------------
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 02:05
Alkış

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 05:06

araç satış için uygun olacak ? kayda değer bir araç olacak kar oranı yüksek olacak..kısacası rant meselesi

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 10:33
senın o arkadas nasıl becermıs takla atıp sadece tavana hasar verme ısını? ılgınc degıl mı ?

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 11:13
aynen.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: deniz_206
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 15:01

hava yastıkları açınca birde sağ yada sol kapı direğinden araç darbe alınca perte çıkıyo.

-------------
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68

Mesajı Yazan: serkan24577
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 16:17
Orjinalini yazan: deniz_206 deniz_206 Yazdı:

hava yastıkları açınca birde sağ yada sol kapı direğinden araç darbe alınca perte çıkıyo.

aynen katılıyorum takallı olması lazmı ki perte girsin

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 17:02
ben gördüğümü anlatıyorum..kazalarda bu nasıl olmuş dediğiniz çok şey çıkmıştır karşınıza. oluyor işte ben ayrıca kendi aracımdan biliyorum pert kayıtlı ve resimlerini ekleyeceğim 20 cm fazla boya yok hava yastığı sağlam ama pert

-------------

Mesajı Yazan: üçkardeş
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 17:06
Pert araç sigortada yapılır kasko da yapılr...

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2010 Saat 17:16
evet aynen benim aracımda fuul kaskolu ? kasko bedelinde bile bir değişiklik yok. fotoğraf yüklemeyi öğrensem aracımıda göstercem ama ?

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net