![]() |
|
İlk çalışma sonrası rolantide titreme sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
BurçUMUL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 295 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2010 Saat 09:54 |
Arkadaşlar
Herkese selamlar . Benim 206 GTİ 2002 model arabamda son 2 aydan beri ilk çalışmadan sonra rolantide titreme sorunu var . Motor ısınınca sorun kalmıyor . Devir saatinde bir düzensizlik yok, bilgisayarda bir problem cıkmadı . Oksijen sensörü normal görünüyor . Ancak araba ve vites kolu belirgin şekilde titriyor .
Motor takozlarını kontrol ettirdim herhangi bir mekanik gevşeme yok . Gaz kelebeği temizlendi ancak sonuç aynı . Aklıma gelen rolanti regülatörünün yada rolanti valfinin arızalı olması . Bunu nasıl anlarım ?. Bu parçayı değiştirmeden temizlemek işe yararmı ve eger değişmesi gerekiyorsa fiyat hakkında bilgisi olan varmı ? .
Teşekkürler
|
|
Forever young by my gti
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
enjeksıyon temızlıgı yaptırdın mı hıc?
|
|
![]() |
|
BurçUMUL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 295 |
Surus esnasında cıkan motor arıza ısıgı sonucu arabayı bilgisayara baglattım 1. ve 3. enjektörlerde gecici kısa devre göründü . Orijinalleriyle değiştirdim bende bu enjektörleri ancak diğer 2. ni değiştirmedide temizletmedimde . Ancak würth marka enjektör temizleme katkısı kullandım . |
|
Forever young by my gti
|
|
![]() |
|
rolanti motor siparişi verdim 170 tl orijinal . Umarım hersey yoluna girer ?
|
|
Forever young by my gti
|
|
![]() |
|
eskısını atma sakın. esasında bence olay rolantı motorunda degıl gıbıme gelıyor ama ınsallah duzelır...
|
|
![]() |
|
|
|
Forever young by my gti
|
|
![]() |
|
ateşleme bobininden veya buji ve kablolarından bu rolanti bozukluğu yapabilirmi acaba ? ...
|
|
Forever young by my gti
|
|
![]() |
|
ılk olarak enjektorlerde kırlılık olabılecegını dusundum. ama ısı musuruyle veya oksıjen musuruylede alakalı olabılır bakmak gerekır...
|
|
![]() |
|
Arabayı bilgisyara bağlandığında ısı ve oksijen sensörümdeki hata görünürmü acaba ? . Cunku bilgisayara bağlandığında ne mevcut nede hafızada hicbir hata görünmedi .
|
|
Forever young by my gti
|
|
![]() |
|
solo206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2010 Konum: rize Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
1-2 kere bende de rolantideyken titreme ve devirde düşüş oldu. Arıza lambası yanmıştı. Bilgisayara sokturdum hemen. Sorun olarak tek ateşleme bobininde bir sorun olduğu çıktı. Değiştirmeye gerek olmadığını söyledi usta. Geçen haftasonu benzer bir devir düşüşü oldu gene. Arıza ışığı yandı gene. Özel peugeot servisine gittim. yolda giderken benzinlikte benzim aldın sonra arıza lambasının söndüğünü gördüm. Sanayiye vardığımda usta benzinde pislik olabileceğini bundan dolayı olmuş olabileceğini söyledi. Gene bilgisayara sokturdum, gene ateşleme bobini sorun çıktı tek. Ellerinde orijinal yokmuş, değiştirtmedim. Bir sorun olmayacağını söylediler...
|
|
Ne Mutlu Türküm Diyene!
|
|
![]() |
|
delta0o ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Benim 106 GTI da rölantide sorun vardı rölanti motorundanmı diye değitirdik ondan değilmiş uzun aramalar sonucunda sorunun krank sensorunden oldugunu bulmustuk degıstırdıgımızde duzelmıstı ve hala bı sorun yok.Belkı faydası olur baktır derım... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |