|
partner hdi motor lütfen bakın |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |||||||||||||||||||||
aopena
1. Vites 26 - Ağustos - 1992 Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2010 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 Saat 15:42 |
||||||||||||||||||||
arkadaslar aracı yeni aldık ama endişeliyim kimisi motor ömrü kısadır uzun ömürlü değildir fazla gitmez diyor kimsi masrafı çok olur çabuk dökülür diyor size soruyorum uzmanlar bilenler sizce 2004 partner hdi motor nasıl bir araçtır ömrü ne kadardır araç 155 000 de motor durumu nasıl anlasılır birde şu var aracta henuz acemiyim turboymus araç ilerde sorun çıkartırmı motor masrafı ne kadar olur ömrü ne kadardır seri hızlımıdır PSA motor ların ömrü kısadır diyorlar sizce durum nasıldır ?
|
|||||||||||||||||||||
rifatseker
3. Vites 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||||||||||||||||||||
PSA Grubunun ürettiği motorları kullanan bazı araçları aşağıya yazdım. Bu aracın motoru için konuşanlar aynı şeyi bu araçlar için söylerlermiydi ? Ford Focus, Ford Mondeo, Ford Galaxy, Ford C-Max, Ford S-Max, Volvo C30, Volvo S40, and Volvo V50 HDi motor ile ilgili bilgilere hem bu siteden hemde başka kaynaklardan daha rahat ulaşırsınız. Ayrıca bende HDi motorlu bir araç kullanıyorum. Şu an 20.000 km deyim. Ve diyebilirimki bu kadar az yakan başka motor var mıdır? Hoiş benim aracın km si ile sizinkini karşılaştırmak yanlış olur , önemli olan aracınız bu km'ye gelene kadar nasıl kullanıldığıdır. Turbo dizel araçları kullanırken bazı kıstaslara dikkat etmek gerekir. Araç soğuk iken hemen hareket etmemek , uzun km yaptıktan sonra yada sürekli kullanımdan sonra aracın kontağını kapatmadan önce 30sn ile 1dk arasında rölantide beklemek turbonun ömrü açısından faydalı olduğunu bilmek. Dizel araçlarda aracın bakımını aksatmamak birinci kıstastır. Bu aracın motor ve motor ekipmanlarının ömürlerini etkileyen en büyük etkendir. Ayrıca Hdi motorlar seri ve atak motorlardır. |
|||||||||||||||||||||
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|||||||||||||||||||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||||||||||||||||||
o km ne ki yaa benim kankamda var aynı araba 480.000 de araç sen düşün bakarsan bağ bakmassan dağ olur unutma
|
|||||||||||||||||||||
ali öncü
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||||||||||||||||||
480de iyi kilometreymiş helal olsun. bende 206 dizel 1.4 kullanıyorum merak etme çok güzel motorlardır önemli olan doğru kullanımı ve bakımıdır
|
|||||||||||||||||||||
oguzhan29
3. Vites Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
||||||||||||||||||||
kardeş bakımını falan yaptır kontrol falan o motor daha bişe değildir 400000 falan gider ya belki daha da fazla kullanıma bağlı motorun durumunu soruyorsan servise falan göster ama araba sağlamdır kuşkun olmasın
|
|||||||||||||||||||||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|||||||||||||||||||||
aopena
1. Vites 26 - Ağustos - 1992 Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2010 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||||||||||||||||||
peki doblo nun 1,9 jtd motoru mu daha iyi daha atak ve seri yoksa bu model midir yada şöyle diyim ben daha cok connect aracı düşünüyodum ama bu pejo araçları çok seviyorum neden se conncet doblo ve diğer sınıflara göre hangisi daha atak ve seridir ?
|
|||||||||||||||||||||
dbmaster
2. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||||||||||||||||||
ben 165.000 i devırdım tık yok bakım kalıtelı yag fılıtre degısımlerı olay budur ve ılk calıstırmada 1 dk rolantıde calıssın durdurmadan evvelde 1 dk rolantıde calıssın motorada turboyada bır bok olmaz dostum
psa en kral motoru yapmıs bence astralar sırf hava otobanda normal yolda yanına gelemez |
|||||||||||||||||||||
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|||||||||||||||||||||
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
||||||||||||||||||||
ayrıca profil resminin bu site ile alakası yok A Takımı Fun club varsa oraya üye ol orda sergile hayranlığını ona
|
|||||||||||||||||||||
oguzhan29
3. Vites Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
||||||||||||||||||||
kardeş fiat dan uzak dur connect i bilmem ama hdi motor peugeot u seviyorsunda al kullan kardeş
|
|||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
oguzhan29
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
||||||||||||||||||||
peugeot partner 2.0 hdi 90bg fiat doblo 1.9jtd 105bg ama ben sana fiat ı tavsiye etmem peugeot her şartta onu geçer kardeş çok iyi seçim yapmışsın kuşkun olmasın
|
|||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
furkan
1. Vites 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||||||||||||||||||
arkadaşım km sıfırlama işi ile uğraşıyor geçenlerde rekor kırdı 612367 km den112367 ye çektiler partner 2001 model van dizel
|
|||||||||||||||||||||
oguzhan29
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
||||||||||||||||||||
500000 düşürdü aşağı ne için yaptılar araı satacak falan diyemi hile mi yaptılar arabada
|
|||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
dbmaster
2. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||||||||||||||||||
tamam dostum bayanların oldugunu farkında degılım , ama sende cok sinirlenmişsin sakin olalım ortak dimi ... MR T. nin resmi şimdilik dursun be kardes :) |
|||||||||||||||||||||
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|||||||||||||||||||||
phaselispa
1. Vites 23 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı phaselispa
|
||||||||||||||||||||
senden araç alınmaz ozaman :D
|
|||||||||||||||||||||
2005 PEUGEOT 206 FELİNE 1.4 HDİ
Dahi anlamıdaki de ayrı yazılır Alex "De" Souza |
|||||||||||||||||||||
phaselispa
1. Vites 23 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı phaselispa
|
||||||||||||||||||||
şimdi bu focusların hepsinde hdi motorumu var. eger varsa neden tdci yazıyorlar? bildiğim kadarıyla yine hd yazmaları lazım mesela nissan qashqai renault motoru kullanıyor onlar yazı 1.5 dCi iye. yanlışım mı var?
|
|||||||||||||||||||||
2005 PEUGEOT 206 FELİNE 1.4 HDİ
Dahi anlamıdaki de ayrı yazılır Alex "De" Souza |
|||||||||||||||||||||
rifatseker
3. Vites 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
||||||||||||||||||||
Ford ve PSA ortak üretimi olan motorlar
DLD-414The Duratorq DLD-414 (or DV4) is a 1.4 L (1398 cc/85 cu in) straight-4 turbo-Diesel. Output is 50 kW (67 hp) at 4500 rpm and 160 N·m (117 ft·lbf) at 2000 rpm. The DV4 is available in two versions:
Applications:
DLD-416The DLD-416 (or DV6) is a 1.6 L (1560 cc/95 cu in) version used by Ford, Volvo, PSA, BMW and Mazda. Applications include:
DLD-418The Duratorq DLD-418 is a 1.8 L (1753 cc) intercooled common rail diesel engine. It is completely unrelated to the 1.4/1.6 units, and is a development of Ford's 1.8 8v Endura-D engine that saw service through the 1980s and 1990s. However, Ford considers it part of the DLD family, as evidenced by the official "DLD" name. The Endura-D was heavily revised and updated with a variable-vane turbocharger and a Delphi high-pressure common rail injection system and relaunched in 2001 as the 'DuraTorq TDCi', with the original engine being rebadged 'DuraTorq TDDi'. The output of the original 2001 unit is 85 kW (113 hp) at 3800 rpm and 250 N·m (184 ft·lbf) at 1850 rpm. In August 2002, a version appeared in the Ford Focus with reduced power, producing 74 kW (98 hp) at 3850 rpm and 240 N·m (177 ft·lbf) at 1750 rpm. Early 2005 saw the more powerful unit's torque boosted to 280 N·m (207 ft·lbf) at 1900 rpm, with power remaining unchanged at 85 kW (113 hp). The latest versions of the DLD-418 were released with the 2007 Ford Mondeo. One has an output of 74 kW (98 hp) at 3850 rpm and 280 N·m (207 ft·lbf) at 1800 rpm. The more powerful variant has an output of 92 kW (123 hp) at 3700 rpm and 320 N·m (236 ft·lbf) at 1800 rpm. Applications:
Düzenleyen rifatseker - 10 Kasım 2010 Saat 08:30 |
|||||||||||||||||||||
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|||||||||||||||||||||
oguzhan29
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
||||||||||||||||||||
bilgi için teşekkürler
|
|||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
niang52
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||||||||||||||||||
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkurler. benim de aklım karışık connect ile partner arasında kaldık araştırma yapıyoruz ancak kıme sorsan kendi ne kullanıyorssa onu övüyor o yüzden denilenlere insanın pek inanası gelmiyor bizde 1.6 hdi partner düşünüyoruz gerçekten bakım masrafları çok mu birde hemen dökülüyor diyolar ben buna pek ınanmıyorum ama sizce nasıl teşekkurler :))
|
|||||||||||||||||||||
ali öncü
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||||||||||||||||||
bende 2003 206 dızel var 2 gun once sanayıde butun fıltreler trıger yag su hepsı degıstı 400 lira tutdu hadı 1.6 dızelde 500 tutsun. ayrıca bu agır bakımı yanı oyle pahalı fılan degıl,parca bol fıyatlarda bence uygun ( bikaç parça dışında) :)
|
|||||||||||||||||||||
erk
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |