![]() |
|
OIL PRESSURE LOW ve Motor Duruyor!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
controller ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı controller
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 Saat 23:41 |
Arkadaşlar herkese merhaba...
2006 (307 benzinli trip.) model aracımı alalı 2-3 ay oldu.Servise götürdüm ne eksiği varsa yapın dedim,triger seti değişti ufak tefek eksikleri giderildi ve sorunsuz kullanmaya başladım... Yanlız şöyle bir sorunum var,araba yolda giderken hiç çaktırmadan motor duruyor,istop ediyor yani :) Bunu servisten önce 1 kez yaptı oralı olmadım,daha sonra kardeşimede yapmış,en son bugün 3.kez yaptı ve artık canımı sıkmaya başladı bu durum... Motor durduktan sonra tekrar marşa basınca gaza dokunmadan ÇALIŞMIYOR,ayağımı gazdan çekince de motor duruyor (sanki rolanti sorunu varmış gibi). Motor durmadan hemen önce yol 10 dk falan böyle çabalıyorum ama sürekli aynı olay devam ediyor. Arabayı stop etmeden önce 1000-1500 devirde falan (Drive) vitese takıp gidince de gidiyor ama vitese takmayıp stop etmesini beklersen ekrenda "OIL PRESSURE LOW(YAĞ BASINCI DÜŞÜK)" yazıyor ve motor tekrar duruyor. Bu arada araçta LPG var BRC marka.... Ne yapmak lazım sizce,başına böyle bir olay gelen arkadaşım var mı ??? |
|
2006 307 Comfort 1.6 Trip.
Ankara |
|
![]() |
|
trtolgi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun.bence sorun lpg de.iyi bir ustada ayarlarına baktırmalısın
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
![]() ![]() ![]() ![]() |
deviri tutturamadığı için yeterince yağ basamıyor olabilir. Öncelikle aracın rolanti sorununu giderin, lpg ile alakalı olabilir. yağ basıncı sorununu daha sonra takip etmek gerekir. |
|
![]() |
|
controller ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı controller
LPG sorunu derken ? benzinde de yapıyor aynı şeyi. Yeni motor durduktan sonra benzinede alsam nafile :S az önce kardeşim aradı bugün yine yapmış aynı olayı...
|
|
Ankara |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı controller
Peki ben arabayı yarın götürücem ama sizce servis-usta ve LPG ci üçegenine hangi sırayla başlamalıyım ?
LPG ci , usta, servis uygunmudur sizce ???
|
|
Ankara |
|
![]() |
|
fireblade ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2010 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fireblade
bence ilk önce bir bilgisayara bağlat arabayı..
eğer bir hata vermiş ise onu görürsün.yok bişey yoksa lpg ye gidersiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı controller
Gaz kelebeğini temizlettim,hava filtresi ve bujileri değiştirdim,sorun ortadan kalktı. 80 tl sıkışmış gaz kelebeğine :))
|
|
Ankara |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |