Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >407
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - p407 zenon far ???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

p407 zenon far ???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: p407 zenon far ???
    Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 09:37
arkadaslar  bende p407 2006 model var ve on farlarını  beyaz yada zenon far yapmakistiyorum ama her hangi bir yan etkisi zararı  varmı acaba ????
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 10:59
xenon artık yasak ..

100 - 150 tl arası xenon far bulabılırsınzı herhangı bır zararı yoktur arca
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 11:00
arac üzerindeki orjınal zenonlarda mı? yasak
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 11:02
servisime zenon taksam sorun olurmu diye sorduğumda. bana ön cam silgilerimin yanabileceğini söyledi. ben bir alaka kuramadım doğruluk payı nedir.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 11:04
on cam sılecegı mı ? hıc bır alakası yok ne alaka bende bı anlam veremedım ..

her turlu yasak artık yıne taktırmak ısın elınızde
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 11:26
Orjinalini yazan: yargic yargic Yazdı:

servisime zenon taksam sorun olurmu diye sorduğumda. bana ön cam silgilerimin yanabileceğini söyledi. ben bir alaka kuramadım doğruluk payı nedir.

2006 ve 2007 modellerde kronik bir arıza var. özellikle Executive versiyonlarında sonradan takılan xenonlar kesinlikle silecek motorlarının yanmasına sebep olmaktadır. sanırım bu arıza beyindeki programlamadan kaynaklanmaktadır.

2008 itibariyle arıza giderilmiştir ama servisler halen konuya sıcak bakmamaktadırlar.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 11:37
sılecekle ne alakası var hadı abı ? 
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 11:39
henüz BSI beyninin içine girmedim. girince bi bakacam.

"sanırım bu arıza beyindeki programlamadan kaynaklanmaktadır"
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
sdurmus61 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sdurmus61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 11:42
evet duyduğum kadarıyle beyni bozuyormuş orjinal olsa dahi bendeki 407 yi arkadaşımdan almıştım o taktırmıştı xenon fakat kısa sürede çıkardı çıkarmak zorunda kaldı
sdurmus61
Yukarı Dön
saw50 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı saw50 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 16:19
yeni 407 lerde fabrika çıkışı xenon far :D çok ilginç ya:D
GT LİNE
Yukarı Dön
individual Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı individual Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 19:06
peugeot'larda far sensörü ile yağmur sensörü birbirleri ile akuple çalışabilir.
sağanak yağmurda hava aydınlık olsa bile farlar yanabilir.

oem markalar yani bosch,koito,osram,philips,hella,valeo vs.. gibi markaların balastları manyetik alan yaymaz. yaysa bile minimum sınırlar içindedir.

çakma xenonlarda bu tarz kaygılar yoktur.çalışırken manyetik alandan çevrelerindeki elektronik aygıtlara zarar verebilirler , hatta radyo bile cızırtı yapabilir.

ayrıca xenon balastlar ilk ateşleme esnasında yüksek akım çeker.
ilk 3 saniye ya da ampül ısısına ulaşana kadar geçen sürede elektrik tesisatlarına yük bindirir.
sonradan uygulanan xenonlarda röle ile izole etmek gerekir. orjinal xenonlarda bunun önlemi alınmıştır.

aracınız 407 ise zaten merceğiniz var , yalnız merceğiniz halojen mercek.
piyasadan alınan her ürün çakma xenondur.
gerçek xenonlar zaten piyasada satılmazlar , direk üreticiden otomobil fabrikalarına gider.
mtec bile çakma xenondur ama kalitelidir.

siz halojen merceğinize xenon uygularsanız bunun karşı tarafa zararı çok az olabilir ya da olmayabilirde. göz alması açısından.

xenon ampüle göre xenon mercek , halojen ampüle göre halojen mercek üretilmiştir.
en doğrusu xenon mercek ve xenon ampüldür.
fakat piyasadan alacağınız h serisi xenonlarda işinizi fazlası ile görür.

eğer yolu iyi göreyim derseniz 4300 k alın.
6000 ve üstü mavileşmeye ve aydınlatma kapasitesinin düşmesine neden olur.

Yukarı Dön
kitay Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kitay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 Saat 19:30
elimde hella xenon var benim 206 uygun olmadıgı için satmak tayım mercek yapımına uygun orjinal maiden germany linki  verıyım siteden arkadaşlara uygun fiyata verebilirim
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT
Yukarı Dön
carimaj Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı carimaj Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 Saat 15:36
pejo 407 lere sıkıntı çıkarmadan uyum sağlayacak , dijital balanslı xenon far kitleri bulunmaktadır. basit xenon far kitlerindeki silecek çalıştırma - silecek motoru yakma gibi arızaları kesinlikle vermemektedir. hoşdere caddesi no 135 çankaya - ankara
carimaj *** otomotiv & electronics
Yukarı Dön
kitay Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kitay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 Saat 19:13
http://www.sahibinden.com/hella_xenon_kiti_mercek_yapimina_uygun_tertemiz_sifir_gibi-16WQQaXQQ24428121WQQpXQQdisplayitem arkadaşlar bu urün satılalı çok oldu.Benim araçta  kısalarda mtech  sislerde ise ztech marka xenon var herhangi bir arıza ışıgıda yakmıyor.aracınız sürekli ampul patlatıyosa xenon taktırıp bu durumdan kurtulun yada kontak çalışmadan lambalarınızı açmayınız
34 KİTAY 18
2004 206 HDI
     XT
Yukarı Dön
hanniball35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hanniball35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 Saat 02:21

407 lerde orjinal olmayan xenon far sonradan takılan basit xenon farlar bsi beynini yakıyor ve bazen bu silecek motorlarını yakmaya kadar ulaşıyor.Sakın kimse ustasına danışmadan xenon takmasın başıma geldi bsi beyni yandı 700 tl ye patladı bana :((

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 Saat 09:13
Orjinalini yazan: EmRaH EmRaH Yazdı:

xenon artık yasak ..

100 - 150 tl arası xenon far bulabılırsınzı herhangı bır zararı yoktur arca

emrahcığım düzeltmek istiyorum,

xenon halojen far'a yasak mercekli far'a serbest. Halojen farda ışık heryere dağıldığı için yolu göstermiyor ayrıca karşıdakinin gözünü alıyor ayar yapılmıyor vs vs bu sebeple yasak

mercekli olanlarda ışık dağılmıyor mercek bir araya topluyor sadece önünnü gösteriyor karşıdan gelenin de gözünü almıyor bu yüzden serbest

ayrıca senin dediğin 100-150 tl xenon değil "çakma xenon". Gerçek xenon Ds ile başlıyor Disarge anlamında, bu çakmalar ise H ile başlıyor halojen anlamında. Gerçek xenonu farda işlem yapmadan yakamazsın zaten ampul kıçlar halojen gibi değil.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 Saat 10:20

evet metine katılıyorum

Yukarı Dön
toprakk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Mart - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toprakk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 Saat 13:43
taktır taktır hiç bi sorun olmaz. artık x-zenon'u olmayana kız wermiyolar :)
2003 model 206
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 Saat 14:48
Orjinalini yazan: toprakk toprakk Yazdı:

taktır taktır hiç bi sorun olmaz. artık x-zenon'u olmayana kız wermiyolar :)

şaka bir yana gerçekten hele gece yolculuğunda halojen fara güzel gözüksün diye çakma xenon uygulayanlar yüzünden gözlerim çok ağrıyor bunların önüne geçilmeli yada yapan kişiler bilgilendirilmeli,
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
hakankarakas Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
10 - Kasım - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakankarakas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 Saat 14:04
2007 model 407 ye taktırdım. fakat 1 ay sonra silecek motoru ve beyin yandı bilginize.400 liraya yaptırdım beyinle motorları.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2008 1.5BlueHdi Hakkında Yardım. son mesaja git 7 0 burakbb57
konu icon Peugeot 206 elektrik sorunu son mesaja git 375 1 Enesberk
konu icon Peugeot 307 Automatic gear fault son mesaja git 113 0 ardas06
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 4719 1 Arifolgunn
konu icon 5008 sürüş esnasında devir düşüşü son mesaja git 15218 1 Caglayan
konu icon Peugeot 308 T9 (MOTOR ARIZASI) son mesaja git 3145 2 tayfux
konu icon Motor arıza ve ESP ışığı yanıyor. son mesaja git 752 0 wallcan07
konu icon Motor arıza ve ESP ışığı yanıyor. son mesaja git 164 0 wallcan07
konu icon Yeni Aldığım 406 da V kayışı kopma sorunu son mesaja git 1230 0 UmutBB
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 1428 0 Sayokan
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 5036 1 Esat46
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 1817 1 pejodoktoru61
konu icon Klima sorunu son mesaja git 1404 0 Emrei
konu icon Peugeot 2008- Allure 2024 - Torpido aydınlatma yok son mesaja git 280 0 alibaba12
konu icon Stop halinde iken silecekler ve farların çalışması son mesaja git 5649 3 Deniz009
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 316 0 Esat46
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 29261 21 Doğancan
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 4978 1 tlgylmz308
konu icon Ankaradan Sezgin son mesaja git 3768 15 Ucemcskn
konu icon Peugeot 2008 Aracım gaza basınca arıza yakması son mesaja git 392 0 Aliyeşil
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JANUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ucemcskn 3
wallcan07 2
Enesberk 2
Esat46 2
pejodoktoru61 1
Sayokan 1
Atmaca1653 1
mete3838 1
UmutBB 1
ibalogy 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English