![]() |
|
Triger değisim |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
erden1978 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Ekim - 1978 Kayıt Tarihi: 16 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erden1978
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 Saat 18:17 |
|
Aracın bakım ve tiriger değişimi geldi.
Parcaları aldım gittim ustaya.Trigeri değişirdikten sonra araba çalışmadı.
Bana sorunun subablardan olduğunu iletti.
Fakat ne yakıtından nede motordan ufak bir şikayetim yoktu.
Acaba triger montajını mı hatalı yaptı arac ondan çalışmıyor.
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ALLAH korusun subabı eğmesin takarken umarım basittir arıza trigerherkeze ellettirilmez
|
||
![]() |
||
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
|
o servise gittiğinde araç çalışmıyor muydu ? elbette çalışıyordu. o zaman bu sorun ustanın sorunu. kendisi halletmeli.
|
||
Hadi, 1981, İstanbul
|
||
![]() |
||
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
|
Polat'ın dediği gibi triger değişimi kolay gözüksede herkesin yapacağı bir iş değil.Benim aracın önceki sahibide nerde değiştirdiyse triger kayışını kanala tam oturtamamış kayış hep yemiş köşelerden ve devir daimi kitledi.Gittiğiniz usta triger setini değiştirirken devir daimden bahsettimi?
bahsetmediyse ondan şüphelenmekte ve aracın çalışmamasını ona bağlamakta emin olabilirsiniz.çünkü triger değiştiğinde devir daim uyum sağlama sorunu yaşayabiliyor bu yüzden çoğu usta triger ile beraber devir daimide değiştirir.
Bu arada aracınızın marka modeli nedir?
|
||
A3
|
||
![]() |
||
|
benim bildiğim değişecek parçalar
triger devirdaimpompa vantilatör kayışı vantilatör çift rulmanı ve ana rulman 1 adet bu yazdıklarımın 1 tanesi arıza yaparsa motor mefta yani ölür bu parçalar çok pahalı değil hepsinin toplamı 375 tl orjinali ama işi bilmeyen ustalar tek kayışı değiştiriyor öteki parça paralarını cebe atıyor sonra subab eğiliyo pompa arıza yapıyo yani arabanın canını okuyor triger kayışı orjinali 70 tl yan snayi 40 tl |
||
![]() |
||
erden1978 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Ekim - 1978 Kayıt Tarihi: 16 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erden1978
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aracın markası 106xn 1999 Model.
Devir daimi ile ilgili bir şey bahsetmedi.
Sadece subablardan bahsetti .
Trigeri taktıkdan sonra arac hiç çalışmadı.Pazartesi subab kapağı alıcak sanırım.
Arac çalışmış olsa idi ordan alıp hemen yetkili servise gidicektim.
Ben trigeri takamadığından şubheleniyorum.
|
||
![]() |
||
|
bence tamircede yaptığı iş karşılığı fatura al ileride büyük sıkıntı çıkarsa mahkemeye belgen olsun
|
||
![]() |
||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
eger araba trigerden önce çalışıp sonra çalışmadıysa ustanın sorunu triger i yetkili serviste taktırmayı tavsiye ederim
|
||
![]() |
||
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
|
profesyonel ustalar lazım bu konuda oyle herkeze bırakılmaz.
trigeri su pompası tam takım degisir yarım yamalak is olursa bole durumlar meydana gelir..
|
||
![]() |
||
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
|
hemen hemen hergun bu problemı yasıyorum müşteri gelıyo triger değiştirmek istiyo işçiliğim 100 tl dıyorum bana dırek dedıgı kelıme usta eee falanca usta 70 tl e değiştiriyo.. eline anahtarı alan usta olunca boyle olaylar yaşamamız normal
|
||
|
||
![]() |
||
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
|
|
||
![]() |
||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
|
aracımın triger setini ve kayıilarını değiştirirken başında bekledim. Triger setinde çarkların (alt ve üst) bir işareti var üçgen bir işaret. kayışın aynı işretli noktaları ile uyumlu olması gerekiyor. kısacası çok ama çok önemli hatalı bir takışı tüm düzeni alt üst eder ve araban çalışmaz ! ustanın çalışan arabayı bozduğu için tekrar çalıştırması gerekir. bir de aşka bir arkadaşım 306 sının ağır bakımlarını yaptıdı aynen ben gibi. akü sökülünce beyni iptal oldu kızardı. usta kabul etmedi aynı senin durum. çıkma beyin ile devam etti ama araba tat vermedi bir daha hiç. tekrar geçmiş olsun.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erden1978
|
Çalışitığım yerin iki sokak üstünde demirbenk pejo servisi var.
Gittim oraya triger icin.Ellerinde yoktu triger seti.
1 Hafta bekledim gelmedi ,italatcı firmadada yoktu, Bende dışardan temin edip bir ustaya götürdüm.
Böyle önemli parcaların yetkili servisde değişmesi tarafındayım ama oldu olan artık.
|
||
![]() |
||
selcuk-307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selcuk-307
|
bence usta olduğunu zanneden o adama 'ben arabayı çalışır vaziyette getirdim ve çalışır vaziyette istiyorum' de ve başında bekle. kayışlar ve kasnaklar üzerindeki işaretler bir araya gelmezse ve bildiğim kadarıyla triger seti sökülü iken marşa basmışsa (marş motoruna dokunup şase yaptırmış olabilir) iyi olmaz sibopları yemiştir. bence kavga dövüş hakkını ara ve mutlak suretle fatura al. sakın arbanın başından da ayrılma. triger setiyle arabayı bozan adamdan sen orda olmadığın zamanda da herşey beklenir. ve kesinlikle ekstradan para verme. çok geçmiş olsun derim. sana ancak tavsiyede bulunabiliriz. allah başka dert göstermesin.
|
||
![]() |
||
behzat ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2010 Konum: KAYSERİ-ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
|
sonuç ne oldu
|
||
![]() |
||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
|
abicim yazık be valalhi ustanyı rabbim bildiği gibi yapsın sakın teslim alam yaptır aracı hemen tutanak tuttur hatta noterden motoru ele alacaksın demektir yazık olmuş ustanın adresini yaınla da gidilmesin terbiyesiz adama ya ... yazıktır günahtır ....
|
||
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
![]() |
||
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
|
USTA denilmez böyle üçkağıtçılara..... çok geçmiş olsun. arkadaş başına dert almasın diye triger değişmiş. ama değiştikten sonra dert olmuş. Umarım hallolmuştur. aracın beyninede baktır derim ben...
|
||
![]() |
||
fatih1903 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2009 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih1903
|
geçmiş olsun şerefsiz herif ya insan katil olur arkadş ::::::/
|
||
![]() |
||
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
|
![]() ![]() |
||
A3
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
A3
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |