Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Triger değisim

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7869
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 08:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Triger değisim
Mesajı Yazan: erden1978
Konu: Triger değisim
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 18:17

Aracın bakım ve tiriger değişimi geldi.
Parcaları aldım gittim ustaya.Trigeri değişirdikten sonra araba çalışmadı.
Bana sorunun subablardan olduğunu iletti.
Fakat ne yakıtından nede motordan ufak bir şikayetim yoktu.
Acaba triger montajını mı hatalı yaptı arac ondan çalışmıyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 18:35
ALLAH korusun subabı eğmesin takarken umarım basittir arıza trigerherkeze ellettirilmez

Mesajı Yazan: H-a-d-i
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 20:54
o servise gittiğinde araç çalışmıyor muydu ? elbette çalışıyordu. o zaman bu sorun ustanın sorunu. kendisi halletmeli.

-------------
Hadi, 1981, İstanbul

Mesajı Yazan: EminÖNAL
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 21:12
Polat'ın dediği gibi triger değişimi kolay gözüksede herkesin yapacağı bir iş değil.Benim aracın önceki sahibide nerde değiştirdiyse triger kayışını kanala tam oturtamamış kayış hep yemiş köşelerden ve devir daimi kitledi.Gittiğiniz usta triger setini değiştirirken devir daimden bahsettimi?
bahsetmediyse ondan şüphelenmekte ve aracın çalışmamasını ona bağlamakta emin olabilirsiniz.çünkü triger değiştiğinde devir daim uyum sağlama sorunu yaşayabiliyor bu yüzden çoğu usta triger ile beraber devir daimide değiştirir.
Bu arada aracınızın marka modeli nedir?

-------------
A3

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 21:23
benim bildiğim değişecek parçalar
triger
devirdaimpompa
vantilatör kayışı
vantilatör çift rulmanı
ve ana rulman 1 adet
bu yazdıklarımın 1 tanesi arıza yaparsa motor mefta yani ölür
bu parçalar çok pahalı değil hepsinin toplamı 375 tl orjinali ama işi bilmeyen ustalar tek kayışı değiştiriyor öteki parça paralarını cebe atıyor sonra subab eğiliyo pompa arıza yapıyo yani arabanın canını okuyor triger kayışı orjinali 70 tl yan snayi 40 tl

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 21:42
Aracın markası 106xn 1999 Model.
Devir daimi ile ilgili bir şey bahsetmedi.
Sadece subablardan bahsetti .
Trigeri taktıkdan sonra arac hiç çalışmadı.Pazartesi subab kapağı alıcak sanırım.
Arac çalışmış olsa idi ordan alıp hemen yetkili servise gidicektim.
Ben trigeri takamadığından şubheleniyorum.

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 22:23
bence tamircede yaptığı iş karşılığı fatura al ileride büyük sıkıntı çıkarsa mahkemeye belgen olsun 

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 22:58
eger araba trigerden önce çalışıp sonra çalışmadıysa ustanın sorunu triger i yetkili serviste taktırmayı tavsiye ederim

Mesajı Yazan: Aytaç
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 23:21
profesyonel ustalar lazım bu konuda oyle herkeze bırakılmaz.
trigeri su pompası tam takım degisir yarım yamalak is olursa bole durumlar meydana gelir..

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 23:29
hemen hemen hergun bu problemı yasıyorum müşteri gelıyo triger değiştirmek istiyo işçiliğim 100 tl dıyorum bana dırek dedıgı kelıme usta eee falanca usta 70 tl e değiştiriyo.. eline anahtarı alan usta olunca boyle olaylar yaşamamız normal

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesajı Yazan: Aytaç
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2010 Saat 23:41
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

hemen hemen hergun bu problemı yasıyorum müşteri gelıyo triger değiştirmek istiyo işçiliğim 100 tl dıyorum bana dırek dedıgı kelıme usta eee falanca usta 70 tl e değiştiriyo.. eline anahtarı alan usta olunca boyle olaylar yaşamamız normal
sana hak veriyorum kardesim.zevkine araba yaparlar,ustaya geldinde iscilikten keserler..heryerde ustaya gosterilmez makinalar..!

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2010 Saat 00:03
aracımın triger setini ve kayıilarını değiştirirken başında bekledim. Triger setinde çarkların (alt ve üst) bir işareti var üçgen bir işaret. kayışın aynı işretli noktaları ile uyumlu olması gerekiyor. kısacası çok ama çok önemli hatalı bir takışı tüm düzeni alt üst eder ve araban çalışmaz ! ustanın çalışan arabayı bozduğu için tekrar çalıştırması gerekir. bir de aşka bir arkadaşım 306 sının ağır bakımlarını yaptıdı aynen ben gibi. akü sökülünce beyni iptal oldu kızardı. usta kabul etmedi aynı senin durum. çıkma beyin ile devam etti ama araba tat vermedi bir daha hiç. tekrar geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2010 Saat 00:16
Çalışitığım yerin iki sokak üstünde demirbenk pejo servisi var.
Gittim oraya triger icin.Ellerinde yoktu triger seti.
1 Hafta bekledim gelmedi ,italatcı firmadada yoktu, Bende dışardan temin edip bir ustaya götürdüm.
Böyle önemli parcaların yetkili servisde değişmesi tarafındayım ama oldu olan artık.

Mesajı Yazan: selcuk-307
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2010 Saat 00:50
bence usta olduğunu zanneden o adama 'ben arabayı çalışır vaziyette getirdim ve çalışır vaziyette istiyorum' de ve başında bekle. kayışlar ve kasnaklar üzerindeki işaretler bir araya gelmezse ve bildiğim kadarıyla triger seti sökülü iken marşa basmışsa (marş motoruna dokunup şase yaptırmış olabilir) iyi olmaz sibopları yemiştir. bence kavga dövüş hakkını ara ve mutlak suretle fatura al. sakın arbanın başından da ayrılma. triger setiyle arabayı bozan adamdan sen orda olmadığın zamanda da herşey beklenir. ve kesinlikle ekstradan para verme. çok geçmiş olsun derim. sana ancak tavsiyede bulunabiliriz. allah başka dert göstermesin.

Mesajı Yazan: behzat
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2010 Saat 23:05
sonuç ne oldu

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 00:03
abicim yazık be valalhi ustanyı rabbim bildiği gibi yapsın sakın teslim alam yaptır aracı hemen tutanak tuttur hatta noterden motoru ele alacaksın demektir yazık olmuş ustanın adresini yaınla da gidilmesin terbiyesiz adama ya ... yazıktır günahtır ....

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 00:26
USTA denilmez böyle üçkağıtçılara..... çok geçmiş olsun. arkadaş başına dert almasın diye triger değişmiş. ama değiştikten sonra dert olmuş. Umarım hallolmuştur. aracın beyninede baktır derim ben...

Mesajı Yazan: fatih1903
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 08:08
geçmiş olsun şerefsiz herif ya insan katil olur arkadş ::::::/

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 09:09

Thumbs UpAlkış

-------------
A3

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 09:09
Orjinalini yazan: Aytaç Aytaç Yazdı:

sana hak veriyorum kardesim.zevkine araba yaparlar,ustaya geldinde iscilikten keserler..heryerde ustaya gosterilmez makinalar..!

AlkışAlkış

-------------
A3

Mesajı Yazan: F-Eren
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 13:56
geçmişler olsun kardeş
yorumları okudum fatura al hakkını savun kardeşim.
ayrıca usta diye bahsedilen triger değişimi yapmaya çalışan adamın adını yerini söyle ki sitedeki kullanıcılar olarak aynı çukura başkaları da düşmesin.

-------------
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -

Mesajı Yazan: Greywolf
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2010 Saat 17:31
çok geçmiş olsun dostum, bu arabalar ağır pahalı arabalar, parçalarıda pahalı, servis bence en mantıklı çözüm, faturanız ve yapılan işinde garantisi ile ayrılıyorsunuz, bu hususlar çok önemli, yani insanın içi rahat ediyor!

ben geçen gün 25 tl lik parçayı ankara göralda 1,5 saat uğraştı usta, 60 tl işçilik vererek hallettirdim (toplamda 85 tl'ye) mal oldu, ama içim rahat

-------------
www.tayron.com.tr - teknoloji adına herşey

Mesajı Yazan: kocvizyon
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2010 Saat 20:56
GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞİM ÇOK DİKKAT ETMEK GEREKİYO ARACI BİLMEYEN TAMİRCİYE VERMİYECEKSİN AMA FATURA AL HAKKINI SAVUN VER MAHKEMEYE

-------------
peugeot 307

Mesaj Tarihi: 06 Mart 2010 Saat 21:21
çok üzüdüm arkadaşım ne zorluklarla para biriktirip araba alıyoruz ah bu yetkili servisler biraz ucuz olsa bunlar kimsenin başına glmez Allah daha beterinden sakınsın

Mesajı Yazan: bbcb
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2010 Saat 21:39
geşmiş olsun kardeş bencede hakkını aramalısın sana şöyle ifade edeyim arabama spor helezon montajı yaptırıyordum o ara bir 307 geldi triger degişimine bende merak ettim yanlarına gittim usta eski trigeri cıkartıktan sonra marşa basmış  sonra subabr egildi her halde araba çalışmıyodu ve ben bişey yapmadım dedi masraf olarak 600tl olur dedi araç sahibi kabul etti ben çok şaşırdım araçsahibine dedim sen buraya geldiginde araban çalışır vaziyetteydi niye kabul ettin ustanın hatası dedim adam sana ne dedi yok böyle bi şey hakkını sonuna kadar aramalısın bencede

-------------
peugeot sport

Mesajı Yazan: b55can
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2010 Saat 12:21
Sizde bu ustanın yerini adresini yazarsanız diğer arkadaş henüz yazmamış kimse bunlara gitmez kanmaz.

Benim başıma daha ucuz yırtdığım benzer bişey geldi Focus 1 aracımın trigerini değiştirdim neyse bitti çıktım dükkan köşeyi döndüm araç istop etdi dedim aldınmı başına belayı ucuza takdırdım diye sevinirken.

Neyse gittim ustayı çağırdım arabayla geldiler hiçbişr şekilde çalışmıyor,ite ite dükkana geri götürdük usta hiç şaşırmadı neredeyse gülecek,meğer benim araçda krank okuyucunun önünde pul varmış sen o pulu sök krank okuyuda yanmış,orjinalinde bu pul yok diye sökmüş,yan dükkandan çıkma bir krank okuyucu bulup söktüğü pul ile takdı. araç çalıştı ben dedim gene ucuz yırttık diye çıkma krank okuyucuya 40 Tl para verdim o anda kitlendim tek gitmişdim tamam dedim 40 tl de ona verdim. donup kaldım aslında kendi hatasıydı ama ses çıkaramamışdım.Sonra çok pişman oldum.

Üstelik ben triger setini ve devir daimi set olarak alıp gitmişdim adam devirdaimde kaçak yok abi boşa değiştirme dedi ve ibende ade edip motor yağı almışdım 4 ay sonra devir-daimde ufakdan su kaçırmaya başladı,onun işçiğide aynı para sonrdan masraf oldu tekrardan, halbuki ikiside aynı anda değişsse daha sağlıklıymış,çünkü yakın yerlerde sökülünce onunda değişmesi çok kolay,sonrdan bir daha tirger kadar işçilik vermeye gerek yok  ömürleri ise birbirine yakın olduğu için kesinlikle beraber değişmeli aklınızda olsun

Aslında olay çıkarmalı hakkımı aramalıydım tek olunca sanayiclerle uğraşılmaz pislik yaparlar falan diye hiç bulaşmadım ama içimede dert oldu o gün bugün yanımda hep arkdaşımla giderim birşey olduğunda da artık itirazda ediyorum kavgada.

Başınıza gelen durma üzüldüm geçmiş olsun umarım bir an önce düzelir.

Bana bunu yapan ustada bence usta bile denmez, Ankara şaşmazda Fordcu Cafer diye bir dükkandır,fordu olanlara tavsiyem bu dükkana uğramamalarıdır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net