|
sileceklerim park halinde kendi kendine çalışıyor |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
zaferpls
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2010 Saat 12:48 |
Evet arkadaşlar yanlış anlamadınız. Aracım peugeot 206 1.6 90 BG 2000 model. Araç park halindeyken silecekler kendikendine çalışıyor bir müddet sonra duruyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor, bu arzayı hareket halindeykende yapıyor,sırf bu yüzden kaç defa araç çalışmadı ( gece park hainde kendi kendine silecek çalıştığı için Aküyü bitirmişti )
Bu arızanın nedenini tahmin edebilen yokmu...silecek motoru söküldü kontrol edildi bi şey çıkmadı,yağmur sensöründe programsal bi hata olabilir dediler bir iki defa yağmur sensörünü söktük programsal işlem yaptık dediler 1 ay arıza vermedi sonra yine aynı arızayı vermeye başladı,sensörü tekrar söküp işlem yaptık hiç bir şey değişmedi
Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir,yardımcı olurdanınz sevinirim...
-Bsı beyninde olabilir dediler ama sadece silecek arızası olduğu için küçük bi ihtimal
-Silecek zaman rolesi olabilir dediler.bulunduğum yerde servis olmadığı için gösteremedim
|
|
ErkanKurnaz
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" bülümünde lütfen kendinizi tanıtınız, forumda birbirlerini tanıyan üyeler arası sohbet ortamı yaratmak için bu kuralı harfiyyen yerine getirmeniz gerekmektedir, Bilginize...
Yeni Üye Tanıtım Bilgi Formu; 1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:
Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır Hoşgeldiniz İlgili alanları doldurup üyelerimizi tanıyalım bölümünde kendinizi tanıtırsanız arakadaşlarımız yardımcı olacaktır
|
|
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|
zaferpls
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kişisel bilgilerimizi nerden güncelliyorduk |
|
shamed
1. Vites 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Üye Kontrol Panel Menüsünden istediğiniz tüm güncelleme ve değişiklikleri yapabilirsiniz...
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
zaferpls
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkür ederim
|
|
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Büyük olasılıkla BSI sorunu. Araç park halindeyken de sorunu yapıyor diyorsunuz. Park halindeyken Eco mode da sadece BSI standby kalır. Geri kalan tüm elktrik kesilir.
|
|
zaferpls
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ama BSI de sorun olduğu zaman sadece silecek arızası vermesi normalmi? bi ustaya gösterdim çözemedi ama BSI den olduğunu düşünmediğini söyledi,nedenide sadece silecek arızası vermesi,BSI olduğu zaman farklı arızalarda vermesi gerekmezmi?
Silecek zaman rolesi hakkında bi bilginiz varmı?
|
|
Aytaç
2. Vites GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gecmis Olsun Kendi Kendine Calısan Silecekte İlk Defa Duyuyorum.Umarım Arızanız Giderilir..
|
|
Rfk
1. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 291 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ön cam sensörü arızalı olabilir cam değiştimi?
|
|
Aşıksan vur saza,şöförsen bas gaza :)
|
|
zaferpls
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ön cam değişmedi,ama yağmur sensörünü söktüğümde bile aynı arızayı yapıyor,bi usta ondan olabileceğini söyledi söktüm gönderdim sökülüyken yine aynı arızayı yapıyordu,tamir ettim diye gönderdi taktım hiç bir şey değişmedi,
-Ağırlıklı olarak BSI beyninde arıza olduğu söyleniyor, bozuk olduğuna kim karar verecek onuda bilmiyorum
- Bi ustada silecek zaman rolesi bozuk olabilir demişti,ama araç park halindeyken nasıl çalışır anlamadım?
|
|
zaferpls
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bsı tamiri hakkında bi bilginiz varmı? serviste 1000 tl dışarda 600 tl gibi fiyatlar var.
Tamir edildiğinde cidden bi işe yarıyormu acaba,
|
|
zaferpls
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sigortasının söktüm şimdilik öyle sürüyorum,ama silecekeler,sinyaller,otomatik kapılar,otomatik camlar ve sonrouf buna bağlı olduğu için çok riskli oluyor |
|
zaferpls
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu işten anlıyan kimse yokmu?
|
|
zaferpls
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aracın silecek sigortasını söktüm 15 gün böyle kullanacağım böyle araca bi zararı olurmu? bu sigortaya aynı zamanda merkezi kilit,sinyaller,sanrouf ta bağlı durum böyle olunca hiç birini kullanamıyorum |
|
elenor
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 323 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bahsettigin durumlar göz önüne alınacak olursa muhtemelen arıza bsı'dan kaynaklanıyor gibi görünüyor.Çünkü araç çalışmadıgı vakit tüm sistemin elektrigi kesiliyor ve park halinde çalışması çok mantıksız dogrusu bsı üzerinden silecekleri kontrol eden çıkışların kontrol edilmesinde fayda var zira sürekli çıkış veriyorsa bsı tetiklenmiş ve sürekli sensörlerden sinyal algılıyor gibi bir durum var demektir.Normalde elektronik kart tamircilerinin çözebilecegi bir arıza gibi geliyor bana elektronik kart tamiri yapan firmalarla irtibat kurmanı öneririm,geçmiş olsun.
|
|
206 HDİ 1,4
|
|
zaferpls
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
teşekkür ederim,bir ara çok yoğun bi yağmur yağdı ne olduysa ondan sonra oldu,yaklaşık 4-5 gün boyunca aralıksız park halinde yağmur altında kaldı ondan sonra bu arızayı verdi,ama birebir içine yağmur almadı araç yüksek bi yardeydi sadece tavandan yağmuy yedi.yağmur sensörüne dikkat ettimde bağlantısı tavan lambasına gidiyor acaba o yağmurda ordan sumu aldı diye düşünüyorum.
|
|
td101
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaslar merhaba yeni kayıt oldum sorunum şu 307 1.4 hdi xr aracımda anahtarı takıp yarım kontak yaptığımda silecekler çalışıyor , kutup başını söküp tekrar taktım sorun devam ediyor nedenini bilen var mı acaba ?
|
|
Peugeot 307 1.4 HDİ 2004
|
|
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yarım kontakta zaten çalışlırki
|
|
SAVAŞ
2. Vites 15 - Mart - 1980 Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Murat abi selamlar. Bugün benzer bir sorun benim arabadada oluşmuş. Evdekiler ben Hakkari ye gittikten sonra haftada 2-3 defa arabayı çalıştırıyordu. Ama bugün ise başarısız olmuşlar çalıştıramamışlar Bugün oluşan sorunlar bana anlatılana göre şöyle; 1- anahtarın uzaktan kumandası kapıları açmamış, manuel olarak kapıyı açmışlar 2- çalıştırmadan önce yarım kontakta iken kızdırma bujilerinin sembolu yanmış, sönmesine müteakip marşa basmışlar, ama araba hiç çalışmamış. 3- kaygan zemin işareti yanarak bip bip sesi vermiş araba ve tabii çalışmamış yine. 4- öğleden sonra tekrar çalıştırmak için yarım kontak yapınca kendi kendine silecekler çalışmış ve silecek kolları tam kapanmadan yarıda kalmış. 5- uzaktan kumanda yine çalışmadığı gibi şöfor tarafından anahtarı sokup söfor kapısı kitlendiği halde diğer kapılar otomatik olarak kitlenmemiş. Valla Murat abicim benim aklıma ilk gelen sanırım akü boşaldı. Senin bi önerin varmı bununla ilgili. Çünkü bu arızaların hepsinin birden oluşmasının bana göre tek bir nedeni var gibi.
Düzenleyen SAVAŞ - 28 Aralık 2011 Saat 22:22 |
|
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Haddim olmayarak söylüyorum akü sorunu gibi geldi.Yada biryerlerde ıslaklık/kısa devre vardır. |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |