Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sileceklerim park halinde kendi kendine çalışıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7443
Tarih: 22 Kasım 2024 Saat 19:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sileceklerim park halinde kendi kendine çalışıyor
Mesajı Yazan: zaferpls
Konu: sileceklerim park halinde kendi kendine çalışıyor
Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 12:48
Evet arkadaşlar yanlış anlamadınız. Aracım peugeot 206 1.6 90 BG 2000 model. Araç park halindeyken silecekler kendikendine çalışıyor bir müddet sonra duruyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor, bu arzayı hareket halindeykende yapıyor,sırf bu yüzden kaç defa araç çalışmadı ( gece park hainde kendi kendine silecek çalıştığı için Aküyü bitirmişti )
     Bu arızanın nedenini tahmin edebilen yokmu...silecek motoru söküldü kontrol edildi bi şey çıkmadı,yağmur sensöründe programsal bi hata olabilir dediler bir iki defa yağmur sensörünü söktük programsal işlem yaptık dediler 1 ay arıza vermedi sonra yine aynı arızayı vermeye başladı,sensörü tekrar söküp işlem yaptık hiç bir şey değişmedi
     Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir,yardımcı olurdanınz sevinirim...

-Bsı beyninde olabilir dediler ama sadece silecek arızası olduğu için küçük bi ihtimal
-Silecek zaman rolesi olabilir dediler.bulunduğum yerde servis olmadığı için gösteremedim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ErkanKurnaz
Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 12:53
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" bülümünde lütfen kendinizi tanıtınız, forumda birbirlerini tanıyan üyeler arası sohbet ortamı yaratmak için bu kuralı harfiyyen yerine getirmeniz gerekmektedir, Bilginize...

Yeni Üye Tanıtım Bilgi Formu;

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi
tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır

Hoşgeldiniz İlgili alanları doldurup üyelerimizi tanıyalım bölümünde kendinizi tanıtırsanız arakadaşlarımız yardımcı olacaktır

-------------
Erkan KURNAZ

1982/ERZURUM

0 RH +

NİLÜFER/BURSA

Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 13:12

Kişisel bilgilerimizi nerden güncelliyorduk

Mesajı Yazan: shamed
Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 13:23
Üye Kontrol Panel Menü  member_control_panel.asp - Üye Kontrol Panel Menü sünden istediğiniz tüm güncelleme ve değişiklikleri yapabilirsiniz...

-------------
Sen Giderken Ben Dönüyodum Diyenler! Bir Gün Beraber Yürüyelim

Bakalım Kim Önce Dönücek

Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 13:41
Teşekkür ederim 

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 14:16
Orjinalini yazan: zaferpls zaferpls Yazdı:

Evet arkadaşlar yanlış anlamadınız. Aracım peugeot 206 1.6 90 BG 2000 model. Araç park halindeyken silecekler kendikendine çalışıyor bir müddet sonra duruyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor, bu arzayı hareket halindeykende yapıyor,sırf bu yüzden kaç defa araç çalışmadı ( gece park hainde kendi kendine silecek çalıştığı için Aküyü bitirmişti )
     Bu arızanın nedenini tahmin edebilen yokmu...silecek motoru söküldü kontrol edildi bi şey çıkmadı,yağmur sensöründe programsal bi hata olabilir dediler bir iki defa yağmur sensörünü söktük programsal işlem yaptık dediler 1 ay arıza vermedi sonra yine aynı arızayı vermeye başladı,sensörü tekrar söküp işlem yaptık hiç bir şey değişmedi
     Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir,yardımcı olurdanınz sevinirim...

-Bsı beyninde olabilir dediler ama sadece silecek arızası olduğu için küçük bi ihtimal
-Silecek zaman rolesi olabilir dediler.bulunduğum yerde servis olmadığı için gösteremedim

Büyük olasılıkla BSI sorunu. Araç park halindeyken de sorunu yapıyor diyorsunuz. Park halindeyken Eco mode da sadece BSI standby kalır. Geri kalan tüm elktrik kesilir.

Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 14:24
ama BSI de sorun olduğu zaman sadece silecek arızası vermesi normalmi? bi ustaya gösterdim çözemedi ama BSI den olduğunu düşünmediğini söyledi,nedenide sadece silecek arızası vermesi,BSI olduğu zaman farklı arızalarda vermesi gerekmezmi?
Silecek zaman rolesi hakkında bi bilginiz varmı?

Mesajı Yazan: Aytaç
Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 14:49
Gecmis Olsun Kendi Kendine Calısan Silecekte İlk Defa Duyuyorum.Umarım Arızanız Giderilir..

Mesajı Yazan: Rfk
Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 14:56
ön cam sensörü arızalı olabilir cam değiştimi?

-------------
Aşıksan vur saza,şöförsen bas gaza :)

Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 15:35
ön cam değişmedi,ama yağmur sensörünü söktüğümde bile aynı arızayı yapıyor,bi usta ondan olabileceğini söyledi söktüm gönderdim sökülüyken yine aynı arızayı yapıyordu,tamir ettim diye gönderdi taktım hiç bir şey değişmedi,
-Ağırlıklı olarak BSI beyninde arıza olduğu söyleniyor, bozuk olduğuna kim karar verecek onuda bilmiyorum
- Bi ustada silecek zaman rolesi bozuk olabilir demişti,ama araç park halindeyken nasıl çalışır anlamadım?

Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 15:40
Bsı tamiri hakkında bi bilginiz varmı? serviste 1000 tl  dışarda 600 tl gibi fiyatlar var.
Tamir edildiğinde cidden bi işe yarıyormu acaba,

Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2010 Saat 12:34

sigortasının söktüm şimdilik öyle sürüyorum,ama silecekeler,sinyaller,otomatik kapılar,otomatik camlar ve sonrouf buna bağlı olduğu için çok riskli oluyor

Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2010 Saat 19:29
bu işten anlıyan kimse yokmu?

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2010 Saat 19:36

aracın silecek sigortasını söktüm 15 gün böyle kullanacağım böyle araca bi zararı olurmu?

bu sigortaya aynı zamanda merkezi kilit,sinyaller,sanrouf ta bağlı durum böyle olunca hiç birini kullanamıyorum

Mesajı Yazan: elenor
Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2010 Saat 22:52
Bahsettigin durumlar göz önüne alınacak olursa muhtemelen arıza bsı'dan kaynaklanıyor gibi görünüyor.Çünkü araç çalışmadıgı vakit tüm sistemin elektrigi kesiliyor ve park halinde çalışması çok mantıksız dogrusu bsı üzerinden silecekleri kontrol eden çıkışların kontrol edilmesinde fayda var zira sürekli çıkış veriyorsa bsı tetiklenmiş ve sürekli sensörlerden sinyal algılıyor gibi bir durum var demektir.Normalde elektronik kart tamircilerinin çözebilecegi bir arıza gibi geliyor bana elektronik kart tamiri yapan firmalarla irtibat kurmanı öneririm,geçmiş olsun.

-------------
206 HDİ 1,4

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2010 Saat 08:44
teşekkür ederim,bir ara çok yoğun bi yağmur yağdı ne olduysa ondan sonra oldu,yaklaşık 4-5 gün boyunca aralıksız park halinde yağmur altında kaldı ondan sonra bu arızayı verdi,ama birebir içine yağmur almadı araç yüksek bi yardeydi sadece tavandan yağmuy yedi.yağmur sensörüne dikkat ettimde bağlantısı tavan lambasına gidiyor acaba o yağmurda ordan sumu aldı diye düşünüyorum.

Mesajı Yazan: td101
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 15:27
arkadaslar merhaba yeni kayıt oldum sorunum şu 307 1.4 hdi xr aracımda anahtarı takıp yarım kontak yaptığımda silecekler çalışıyor , kutup başını söküp tekrar taktım sorun devam ediyor nedenini bilen var mı acaba ?

-------------
Peugeot 307 1.4 HDİ 2004

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 19:40
yarım kontakta zaten çalışlırkiErmm

Mesajı Yazan: SAVAŞ
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 22:19
Orjinalini yazan: ezelefe ezelefe Yazdı:

td101 sorunu tam olarak yazarmısın.
yarım kontakta calısıyor marsa bastıgında calısmıyormu

Murat abi selamlar. Bugün benzer bir sorun benim arabadada oluşmuş. Evdekiler ben Hakkari ye gittikten sonra haftada 2-3 defa arabayı çalıştırıyordu. Ama bugün ise başarısız olmuşlar Big smile çalıştıramamışlar
Bugün oluşan sorunlar bana anlatılana göre şöyle;
1- anahtarın uzaktan kumandası kapıları açmamış, manuel olarak kapıyı açmışlar
2- çalıştırmadan önce yarım kontakta iken kızdırma bujilerinin sembolu yanmış, sönmesine müteakip marşa basmışlar, ama araba hiç çalışmamış. 
3- kaygan zemin işareti yanarak bip bip sesi vermiş araba ve tabii çalışmamış yine.
4- öğleden sonra tekrar çalıştırmak için yarım kontak yapınca kendi kendine silecekler çalışmış ve silecek kolları tam kapanmadan yarıda kalmış.
5- uzaktan kumanda yine çalışmadığı gibi şöfor tarafından anahtarı sokup söfor kapısı kitlendiği halde diğer kapılar otomatik olarak kitlenmemiş.
 Valla Murat abicim benim aklıma ilk gelen sanırım akü boşaldı. Senin bi önerin varmı bununla ilgili.
Çünkü bu arızaların hepsinin birden oluşmasının bana göre tek bir nedeni var gibi. 

-------------
Peugeot 206 Look 1.4 HDI Chiptuning ile 90 BG

Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 22:47

Haddim olmayarak söylüyorum akü sorunu gibi geldi.Yada biryerlerde ıslaklık/kısa devre vardır.Wink

Mesajı Yazan: SAVAŞ
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 22:53
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Haddim olmayarak söylüyorum akü sorunu gibi geldi.Yada biryerlerde ıslaklık/kısa devre vardır.Wink

Eyvallah Yavuz kardeş ne o nasıl söz.. İlgin için çok teşekkür ederim

-------------
Peugeot 206 Look 1.4 HDI Chiptuning ile 90 BG

Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 23:04
Ben teşekkür ederim abim.Wink

Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 23:49
Sorunun ne olduğunu bilemeyeceğim ama - Bütün gün çalışan silecekten sonra o camın halini düşünmek istemiyorum :) 

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 15:46
Orjinalini yazan: aspirinxlarge aspirinxlarge Yazdı:

Sorunun ne olduğunu bilemeyeceğim ama - Bütün gün çalışan silecekten sonra o camın halini düşünmek istemiyorum :) 
Kaldırın silecekleri camdan be yavLOL

Mesajı Yazan: Fevzi
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2021 Saat 17:44
Mrb arkadaşlar benim pego 308 2009 model aracım park halindeyken silecekler ve farlar kendiliğinden yanıyor. Aküyü boşaltmasın diye kutup başını söküyorum. Elektrikçi sorunu bulamadı. Benzer sıkıntı yaşayan veya nedenini bilen lütfen yazsın. Ne yapmam gerekiyor

Mesajı Yazan: mahmut alpay
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2022 Saat 00:02
Sileceklerim kendiliginden çalışıyor yolcu airbag
Arızası veriyor sigortasini çektigim zaman araç marş
Basıyor ama çalışmıyor kapılar kitlenmiyor haliyle
Kapıyı kitleyip aküyü söküyorum sigortayı söküyorum
Sabaha kadar bekletip tekrar deneyecem.kimi zaman sabah
Calistirip frene bastigimdada araç stop ediyor kanser etti beni
Bana sigorta tabladi komple deismeli 2000 tl.lerden
Fiyat cıkiyor kimi zaman direk geri vitese atincada stop ediyor
Elektrik pejolarda cok zorlu anlayanda fazla bulunmuyor
Bir.daha fransiz arabasina tövbe edecem nerdeyse aklımı yitiricem

Mesajı Yazan: mahmut alpay
Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2023 Saat 00:20
Bsi sigorta paneli komple.elden gecirdim arac yikarken
Kaput.ici yikanacaksa o beyinleri sigortalari iyi muhafaza ettirin
Su temasi ya da sicak havada terlemede yapiyor meret
Tamamen bsi den kaynakli.cikti tamirat yaptirdim.düzeldi
Bir.daha yapmaz.insallah ekstra notum.olsun
Silecekti calismamaydi kitlememeydi bunlarin yüzde doksani 
Bsi malesef

Mesajı Yazan: erhan78
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2024 Saat 08:33
Sorunu çözebildinizmi acaba. Çünkü aynı sorun şuan benim başımda. Napacam bilmiyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net