|
308 LPG Montajı |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 6> |
Yazar | ||
commandos207
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı commandos207
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2011 Saat 02:42 |
|
Hayırlı günler , bende de 207 sw 1.6 vti ov. var . araçta KME marka Lpg var. Araç 1380 kg ağırlıkta , lpg de stop etme vs. problem yok ama sbereket arkadaşın problemi bendede var. araç yeni olduğu içim pek farketmedim ama bugün arkadaş arabamı kullandı biraz asıldı gaza 4 bin devirlere falan çıktık benzin çeyrekteyken 15 20 km de düştü ve ışık yandı . Anladımki araç yüksek devirde benzine geçiyor. Bu şekilde de gazın bir manası kalmıyor. Bakalım servise götürüp bir ayar yaptıracam , inşallah düzelir
|
||
207 SW OUTDOOR 1.6 VTİ OV
|
||
sbereket
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Merhabalar;
Aracımın gazda ve benzinde çalışmasını video ya aldım Link aşağıda. Yorumlarınızı bekliyorum.
|
||
Serkan BEREKET
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yok canım ılla en ıyı ben bılıyorum dıye bır ıddıam yok. benım aklıma gelmeyen senın aklına gelebılır. ben herkesın fıkrını beklerım dınlerım. sende soyledıgınde haklısın zaten. fakat o ozellıgı normalde hıc kullanmazlar. bır anlamı yok. buradakı benzıne atlama durumu acıkladıgım sekılde gaz basıncı yetersız gelmesınden dolayı oluyor genelde...
zaten o ozellık devrede olmus olsa devır dusunce yıne gaza gecmesı gerekır. ve gaz bıttı ıkazı vermez. cunku programlanmıs bır durum olacagı ıcın ust devıre cıkınca benzıne gecer devır dustumude tekrar gerı lpg ye gecmesı gerekır.
fakat burada gaz bıttı ıkazı verıp benzıne atlıyor. farklı durumlar yanı
|
||
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bi ihtimal olabilir diye düşündüm haklısın abi kusura bakma ben ilk gördüğümde çok şaşırmıştım ne alaka ne gerek var gibisinden ama ne biliym belki montaj yapılırken falan bi şeklide aktif olmuştur die düşündüm ama senin tecrüben ortada...yanlış yönlendirmek istemem en doğrusu bu konuda tabiykide senin yönlendirmen olacaktır
|
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
muhtemelen bu abımızın aracındada o ozellık devrede degıldır. normalde onu kımse kullanmaz. ancak ust devırlerde benzınle gıtmek ısteyen ıcın bır secenektır. ama bunu ancak surat araclarında suratte 1gr dahı olsa fark olmasın dıye benzıne gecsın ısterlerde onun ıcın kullanılır. ya zaten basacaksanda tusa bakar kendın benzıne gecersın degıl mı yanı :)) bence hıcbır anlamı yok. devır dustumu gaza atlayacak arttımı benzıne atlayacak benım gorusumce anlamsız... hızlanmaz ısteyen ve lpg de cekısın dustugunu dusunen kısı onceden benzıne alır ve basar gıder yanı. zaten 1 sn ye de gecıyor :))
bu serkan abımızın derdı bu ozellık degıl yanı :)) ayarla veya kıtle alakalı bır durum... bazı araclarda bu sıkayet olur zaten. alt devırlerde bıle gazı dıpledıgın anda benzıne gecer. daha ust devırlere gelmeden. bunun sebebı ayar veya kıt hatasıdır. genelde gaz basıncı yeterlı gelmedıgı ıcın benzıne atlar :))
|
||
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
böyle dan diye giridm ama konuya arkadaşın yüklenince benzine geçmesi lpg ara yüzünde yada lpg ayarının yapıldığı programda olan bi ayarla alakalı...
şu devirden sonra yada şu hızdan sonra benzinden güç al gibi bi(tam olarak adını hatırlayamadım şu ana) seçenek var o aktif olduğu için böyle bi sorun oluyo hatta sorun değil aslında ayar.. araç üzerinde hangi lpg sistemi var bilmiyorum ama benim 307 de romano takılı bi gün ayar yapışırken bunu görmiştüm bende işaretli değildi zaten ustaya sorduğumda bu şekilde izah etmişti |
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
haydaaaa al sımdı buradan yakk :)))))
onceden benzıne gecmıyordu, sımdıde devamlı benzıne atlıyor :)) bu ne perhız, bu ne lahana tursusu anlayamadım ben yanı :)))
tahmınımce ya gaz basıncı dusuk gıbı yada enjeksıyon surelerı uygun degıl. yada regulatorde bır sıkıntı var. anı olarak gaza bastıgınızda veya bol gaz ıle hareket ederken devır yukselınce gaz basıncı dusuyor ve gaz bıttı sanıp benzıne atlıyor...
servıs bu noktada yetersız mı acaba nedır???
|
||
sbereket
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Merhaba araç sürekli gazdan benzine geçiyordu biraz devri zorlayınca. Gaz bitiyor diye oluyor dedim son aşamada da gazı fulledim ama yine aynısı oluyor acaba yapamadılar mı ayarı ????
|
||
Serkan BEREKET
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bunu anlamak ıcın arac calısırken gaz valfının fısını cekmenız yeterlıdır. gazı kestıgınız anda araba gaz bıttı ıkazı verıp benzıne atlayarak calısmasına devam etmesı gerekır... egerkı benzıne gecmeyıpte stop edıyorsa bır yerde sorun var demektır...
|
||
sbereket
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Diğer servisin yapmış olduğu ayarlar neticesi bugün belli olur. Gaz bitince geçecek mi göreceğiz. Birde gaz azaldığında gaza fazla yüklendiğimde de otomatik benzine geçiyor. Gaz basıncı düşük olduğu için dediler???
İyi günler
|
||
Serkan BEREKET
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
burada bır sıkıntı yasamıssınız oncelıkle gecmıs olsun. Allah tekrarından saklasın. fakat bu durum genel olarak lpg sıstemlerınde olan bır sıkıntı asla degıl. normalde sıstemın dırekt benzıne atlaması gerekır. atlamamıssa aracınızdakı sıstemde hata veya arıza var. bunu zaten anlattıgınız uzere cozmussunuz. bır baglantı yapılmamıs sonradan gereken yapılmıs vs. sonucta bu sızın montaj ettırdıgınız yer ıle alakalı bır durum.
sonuc olarak duzgun calısan bır sıstem anında benzıne gecer. zaten muayene yapılırken gaz valfının fısı cekılerek benzıne gecıp gecmedıgı kontrol edılır. bunu sızde yapabılırsınız. sız muayene yaptırmadınız mı??? o zaman bu durum farkedılırdı zaten..
anlatıs seklınıze bakınca genel olarak lpg taktırmaktan pısman olmus bır goruntu var. bu forumda o kadar lpg kullanıcısı var ılk defa boyle bır problem sızden gelıyor...
pekı daha sonra oldumu boyle bır durum??? denedınız mı???
|
||
sbereket
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Peugeot 308 1,6 120Hp Otomatik aracıma Uzun süren araştırmalar, tereddütler, acabalar içerisinde geçirerek karar verdiğim LPG dönüşüm sürecinin ardından pek memnun bir durumda olmadığımı belirtmek isterim. Bursada yaptırmış olduğum montaj sonrası ilk deponun kaç km gittiğini test etme aşamasındaydım. Eşim araçla bursa ana yolda ilerlerken gaz bitmiş ve maalesef araç gazdan benzine geçmeyerek istop etmiş . Arkasında bir tır, Allahtan trafik yavaşmış da kaza olmadan durabilmiş herkes. Sonra manuel benzine geçirmiş sistemi ve eve kadar gelebildi. Bende aynı şeyi denedim ve aynısı oldu araç gazda çalışıyor ve bir müddet sonra istop ediyordu. Sonra servisle yaşadığım problem sonrası İstanbul 2a Tarık bey beni başka bir servise yönlendirdi(BURSA-GÜNEY MARMARA BÖLGE BAYİ). Durumu anlattım motor kaputunu açtık ve orada boşta bir kablo vardı. Devri niye bağlamadılar size birşey söyledilermi diye bana sorduklarında bende ilk kez gördüğümü söyledim(MAP sensörü lafı geçti ??? ). Sonra arkadaşlar sağolsun ilgilendiler ve aracı tekrar kalibre ettiler. Şu anda pek test edememkle birlikte umuyorum bir daha başıma gelmez böyle bir olay.
Sizden ricam olası nedenleri ve çözümler hakkında ki fikirlerinizi iletmeniz. İyi çalışmalar; |
||
Serkan BEREKET
|
||
archozdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı archozdemir
|
|
cecoli kardeşim, ozman ben şimdi napayım. gidip ustaya soğuk kalibrasyon yapmasını mı istiyim. yoksa başka bir brc takan bir ustayamı göstereyim, veya direkt basınç ayarlarınamı baktırayım.
|
||
106_arts
1. Vites Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
markadan cok usta önemlı dıyorsunuzda hiç alakası yok usta ne kadar önemlıyse marka 2 katı daha önemlı bence kalite denen bişey var 500 lirayada sıralı sistem var 3bin lirayada
öyle bişey olsa herkez gıderdı ıyı bı ustaya 500 liralık lpg kitini taktırırdı
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
abi düşündüm de istanbulda olunmasa bile iyi usta için ben olsam istanbula bile giderdim. çünkü usta faktörü çok önemli olduğu için daha sonra sorun yaşamakdan sa 1 kere yapılıp temiz yapılması kanaatindeyim.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
valla benim atiker canavar gibi allah nazardan saklasın takılalı neredeyse 1 ay oldu daha tık demedi benzinde lpg ye şu havalarda 1-1.5 dk arasında geçiyo sehir dışı 2,16tl den 27 litre lpg ile 300 km yaptım buda 27x2.16=58.32 tl /300 km :0,19 tl yapar. 90-100 km hız
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ısta yıne malum ustalarımızın ısı bılmemezlıklerı...
cok kısaca soyle anlatayım. motorun sıcakken ve sogukken kı calısma parametrelerı farklıdır. en belırgın olarak yakıt puskurtme durumu farklıdır. sogukken enjektorlerden daha fazla yakıt puskurtulur.
dıkkat edersenız lpg sıstemının ayarı sıcakken yapılır. lpg sıstemı motorun sogukken kı durumunu bılmez. o hep kendı aklında bılıyor oldugu sıcakken kı duruma gore yakıt puskurtmesı yapar. hal boyle olunca motor sogukken yakıt az gelınce fakır veya asırı fakır karısım olmasından dolayı motor ya tıtrer yada stop eder...
motor ancak 50-60 C sıcaklıga dogru yavas yavas stabılıteyı yakalar ve lpg ıle guzelce devam edebılır. sorunun cozulmesı ancak soguk karısımı ayarlayabılmekle olur...
ustalarda bunu bılmedıklerı veya yapamadıkları ıcın en kolay olarak gecıs ısısını yukseltırler. ama buda sızın daha fazla benzın tuketmenıze neden olur.........
benım aracım 15C ısıda lpg ye gecıyorr ve tereyagı gıbı calısıyor :)))))) bu da kendı aracım oldugu ıcın :))))))
genelde sıkayetler bu soyledıgım durumdan oluyor. ama bazı kıtler bunu absorbe edebılıyor.
fakat regulatorle alakalı sıkıntıda olabılıyor. fakat o noktada basınc dengesını kontrol etmek lazım... Düzenleyen CeCoLi - 22 Nisan 2011 Saat 16:46 |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
rıca ederım. aleykumselam :))
|
||
archozdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı archozdemir
|
|
cecoli kardeşimin yaşadığı problemin aynısını şuan bende yaşıyorum. 1 ay önce brc marka tüp taktırdım. sıkıntım şu; aracım güne başlarken sabah saatlaerinde tüpe ilk geçişte tekleme yada stop etme sıkıntısı var. nasıl oluyor anlamıyorum. bazan tüpe geçiş yokuşta denk geliyor. genelde rolantide olduğu yerde. ilk başlarda yokuşta olduğu zzaman stop ediyordu, ama şimdi rolantidede oluyor. ve sonra arabayı tekrar çalıştırıyorum. ve uzun bir süre tüpe geçmiyor. bunuda anlamış değilim. napacam bilmiyorum. taktırdığım yere gittim direkt şunu dedi sıcaklığı artıralım. yada arabayı bırak sabah biz bakalım dedi. bende sıcaklığı artır dedim 31 den 37 e aldı ama yine aynı. galiba bende regülatörden kaynaklanıyor. ne dersin cecoli kardeşim... arabam 307 2005 model.
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
biri benim cem abi (: araca lpg takılırken başında durduk okadar soğukda bekledik. tam bitiyordu topluyorlardı az kalmıştı dedik gidip ödemeyi yapalım bari. gittk yaptık indik aşağı aracı dışarı almışlar kapıları kapamışlar gidecekler bekliyorlar vs. dur bakim nasıl olmuş falan derken bi baktım camın ucu çatlak, hemen orada söyledim dükkanlarının kaskosu üzerinden orjinali ile değiştirdim. ama adamlarda bir yandan haklı çünkü camın uç tarafının altı boş hiç bir destek yok üstten yüklenincede gidiyor.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
Yanıt Yaz | Sayfa 123 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |