![]() |
|
tiptonic vites acil.... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
osterreich ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2010 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2010 Saat 18:30 |
||
insallah haziranda kendimi bi türkiyeye atabilsem sag salim izmitte iyi bir peugeot ustasi bulup arabayi komple bir gözden gecirttiricem onada o zaman baktirmayi düsünüyrum burda tamircilerin yanina yaklasamiyosun valla cok kekliyolar insani :( |
|||
![]() |
|||
fatih1903 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2009 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih1903
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
+ |
|||
![]() |
|||
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
geçmiş olsun, onu da ustasına filan ya da servisine sormak lazım sanırım...
|
|||
![]() |
|||
osterreich ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2010 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
||
arkadaslar arabayi bu gün öglen otomobil club unden teslim aldim aracin problemi tam türkceye cevirmek gerekirse (vites kolundan) mis yanliz bu club yanliz arizayi belirliyo ve söylüyo tamir ve bakim tarzi bi ise karismiyo simdi bu vites kolu sorunu nasil bir sorun olabilir tamiri vs hakkinda bir bilgisi olan varmi?
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
||
cevap yazan bütün arkadaslara tesekkürler cokda germiyelim ortami yaaa tabi birimizin dogru bildigi bir yanlisi öteki dogruluycakki olayin sonunda verimli biseler ciksin ortaya bu arada arabayi buranin otomobil club üne birakdim bilgisayara takip bakicaklar insallah ufak bir sistem hatasi felandirsa hemencik orda silerler :) ki bence öyle olmasi lazim otomatik sürüsde arabanin vites gecisleri cok rahat ve vurmadan vites arttiriyo ve düsürüyo (simdilik kendime böyle teselli veriyorum ) herkese iyi forumlar problemi ogrenir ogrenmez yazarim
|
|||
![]() |
|||
ED35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
||
Ortada iddia yok ve bunun tecrübe ile de alakası yok..Arkadaşa yardım amacıyla burda konuşuyoruz,sinir yapmak ve ya yapmamak meselesi değil,herkes kendi işine bakıp kimseyi sen tecrübelisin veya değilsin diye yargılamaz ise benim içinde sorun yok..Sizede keyifli sürüşler.. |
|||
407- 2.0 premimum!
|
|||
![]() |
|||
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
||
|
|||
![]() |
|||
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
||
Demekki neymiş Emre kardeş,yeterli tecrüben yokmuş,bu ayıp birşey değil,bu forum bu yüzden var paylaşmak ve bilmediklerini öğrenmek için.%100 emin olmadan iddia etmemek gerek,veya öğretme amaçlı bilgi verenlere hemen sinir yapmamak lazım..
Keyifli sürüşler diliyorum..
Selçuk umarım seninde arızan dediğin gibi sorun yüksek maliyetli değildir.Sorunu giderdiğinde bilgi amaçlı paylaşırsan seviniriz..
|
|||
A3
|
|||
![]() |
|||
ED35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
||
An itibariyle denedim kısa kısa aktarayım; Aracı D ile değil manuel ile başlatıyorum 3000 devirde m1-m2-m3'e kadar müdahale edebiliyorum (+) gerisi kendisi artıyor,ondan sonra yavaşlayacağım zaman fren yapıyorum m3-m2-m1 diye inmeye başlıyor(ben müdahale etmeden),normal seyir halindeyken diyelim araç m3'te ben performansı ve gücü arttırmak istediğimde(-)'ye çekiyorum ve motor sesiyle birlikte araç m2'ye iniyor,yani sadece yokuşlarda değil normal zamanda da müdahale edince inebiliyormuş (-)'ye...Ama (-)'ye düşürmeninde gereksiz olduğu kanısındayım,nedenine gelirsek araç zaten otomatik küçültüyor,bence tiptroniğin en önemli amacı hızlanırken devir saatini kendimiz ayarlayıp manuel zevki almak...Yani hocam ben müdahale edilmiyor biliyordum ama istediğim zaman indirebiliyorum..Tabi benim benzinli 2.0 407'de geçerli senin arabanın çalışma prensibi farklımıdr bilemiyeceğim,en iyisi bir serviste aracı bilgisayara bağlayıp kontrol et ya da ben yarın servise gieceğim seni için öğrenmeye çalışayım...Herkese kolay gelsin..
|
|||
407- 2.0 premimum!
|
|||
![]() |
|||
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
||
Fatih senin için bu konuda kesin olarak tecrübesiz dememiş Emre "sanırım" demiş,yanılıyorda olabilir..ayrıca 15bin değil 100bin km.de yapsan başka araçlarda tecrübe etmediysen triptronicte işleyişin öyle olduğunu bilmiyorsan yanılıyor olabilirsin.Sen kendi aracını test et eğer dediğimiz gibi manuelde (-) yaptığında vites küçülmüyorsa Selçuk gibi sende bi servise görün derim..
|
|||
A3
|
|||
![]() |
|||
||
Bu kanıya nerden vardınız sorması ayıp ![]() ![]() Arkadaşlar bugün çıkıp tamamen sizin dediğiniz herşeyi deniyeceğim araçta kesin ve net bilgileri,benzinli tiptronik 407 üzerinden aktaracağım... |
|||
407- 2.0 premimum!
|
|||
![]() |
|||
fatih1903 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2009 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih1903
||
benim aracımda 307 bva triptonic peugeot triptonic şanzımanında istediğin zaman vites küçültüp istediğin zaman yükseltirsin ben ani duruşlarda aynı manueldeki gibi VİTESİ KENDİM KÜÇÜLTEREK motor freni yapıyorum sanırım emre arkadaşın triptonic hakkında çok tecrübesi yok ![]() kısmet kardeşim seninde aracın - yaptığın zaman vites küçültmüyorsa bi sorun var demektir ..... SAYGILAR.... |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih1903
||
BU ARKADAŞIMA TAMAMEN KATILIYORUM..... |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
||
:(:( evet yaa bende yavas yavas kendimi inandiriyorum artik ama kanimca büyük bir problem olucagini sanmiyorum problemimin cünkü mekanik olarak vitesde hic bir sikinti yok (-) eksi yapamamakdan baska tabi otomatikde gayet iyi manuel dede kendisi vitesi düsürüyo hic bir sacmalik yapmadan simdilik tabii
|
|||
![]() |
|||
||
Kısmet'in dediği gibi triptronic peugeot sürmedim ama diğer markaların triptronik vites modellerinde bende öyle tespit ettim.( mercedes-benzinli + chevrolet-dizel )
hatta ani durmalarda fazlaca kullandığım bi özellik.manuelde yüksek vites ve devirde durmak için istediğim an (-) kullanarak motor freni uygulamak.her ne koşulda olursa olsun manuel'de (-) kullanarak aracın vitesini küçültebiliyor olmalısın..
ama Emre (ED35) o kadar emin konuşuyorki acaba peugeot triptronik şanzımanın çalışması farklı mı diyesim geliyor ?
eğer öyle değilse bencede yaşadığın bir problemdir Selçuk..
|
|||
A3
|
|||
![]() |
|||
||
kolay gelsin, sorununu çözümlediğinde, ya da edindiğin bilgileri bizimle paylaşırsan sevinirim...
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
||
ben bi arabadan kullanma klavuzuna bakiyim sigortasi varmi yok mu vs felan eyvallah kardes :)
|
|||
![]() |
|||
||
Açıkçası ben sana sigortadandır ya da değildir ya da şundandır demek için yeterli bilgi donanımına sahip değilim, onun için ne desem yalan olur, yanlış yönlendirmek istemem. Lakin sigortadan olup olmadığını tespit etmek için şöyle bir yol geliyor aklıma: aracının sigortasını yenisi ile değiştirdiğin takdirde aynı sorunu yapıp yapmamasına göre bunu test edebilirsin, sigorta çok pahalı birşey değil diye biliyorum, umarım yanılmıyorumdur. Bu arada ''Avustralya''yı yeni gördüm bilgilerinde,, daha doğrusu yeni dikkatimi çekti:) |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
||
simdi bide söyle düsünmek lazim farz edelimki arabanin (-) eksi sinde bir problem var otomatikde giderken hic bir sorun olmuyo ve manulde de giderken kendi düsürüyo yani surus de ve vites atislarinda bir problem yok acaba bi sogorta arizasi felanmidir??he bise daha üstad burda servis yolu bize cok pahaliya geliyo yaa dedigin gibi araci bilgisayara takip hata arama yapmak 40 euro ..vs olmasi lazim Düzenleyen osterreich - 06 Nisan 2010 Saat 22:12 |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |