![]() |
|
dizel 206'yı devirli kullanmak? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
selenge ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2010 Saat 00:22 |
|
|
||
![]() |
||
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
fazla yüksek devirde vites değişimi yakıt sarfiyatını artırır bunuda unutmayalım.
|
||
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
||
![]() |
||
acad ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ekim - 1963 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşlar vites değiştirmek için en iyi devir insanın kulak alışkınlığıdır buda zamanla tecrübeyle olur, eğer öyle bir alışkanlığınız yoksa en ideal değiştirme 2000-2500 devir arasındadır.
|
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
hocam haklisinda ben arabaya binince ilk isim teybi acmak oluyor ondan sonrasida malum ![]() ![]() |
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
merhaba arkadaşlar bende aranıza 308 hdi 110 la yeni katılıyorum.Bence torkla ilgili dizel araçların düşük devirde torklarını sağlaması nedeniyle yüksek devir çevirmek hem cebe hem motora yazık 1.500 devir dk dan itibaren tork u alıyoruz zaten 1.750-2.000 arası yeterli.Ama arkadaşın bahsettiği gibi arada bir devirli kullanıp kurumları atmak lazım.
|
||
![]() |
||
HRMNKY ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 187 |
|
6 senedir dizel araç kullanan biri olarak vites değiştirme aralığını en iyi bilenlerden biriyim.
Dizel araba yüksek devire gelmez bunu sakın unutmayın.Bunu diyen ustalarınıza da bir kez daha gitmeyi tekrardan gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Arkadaşın dediği aslında doğru en iyi vites değiştirme aralığını kulak anlar bu bir gerçek.Ama ilk kez dizel kullanan araçlar için en iyi vitesi 2250-2750 devir aralığında değiştirmeniz uygundur.Atacağınız üst viteste aracınızın 1750-2000 devir aralığında olması yüksek tork-düşük yakıt tüketimi açısından oldukça iyidir.Ancak haftada veya iki haftada bir kez 1.veya 2.viteste farketmez motorunuzun devrini bir kaç kez en son seviyeye kadar getirin.Bu motorun kurum atması açısından oldukça önemlidir.
|
||
![]() |
||
turkuaz20 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz20
|
bencede haklısınız en iyi olanı motor sesine alışıp ve dinleyerek her defasında devir saatine bakarak değilde dinleyerek vites değiştirmek ama insanın gözü yinede kayıyo devir saatine
![]() |
||
turkuaz 206SW 1.4HDİ
|
||
![]() |
||
turkuaz20 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz20
|
aracı almadan önce peugeot dan çok iyi anlayan abi kardeş zamanında servislerde çalışmışlar şu anda kendi işini yapan iki ustaya gösterdim turbonun yeni değiştiğini fakat neden değiştiğini bende sormadım ama motorun genel olarak çok iyi olduğunu km si 2006 model 140 bin civarındaydı araçta boya dahi yok onuda baktırdım ve zamanında peugeot servislerinde düzenli bakımlarıda kayıtlı hepsini inceledik turbonun değişme sebebini sormadım neden değişmiş olabilir bir fikri olan lütfen...! ama araç motor olarak şu anda çok iyi durumda!!!
|
||
turkuaz 206SW 1.4HDİ
|
||
![]() |
||
Can Düzyatan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Düzyatan
|
Sürüş öğretmenlerine bir sorar mısın lütfen " her vites değiştirişimizde devire mi bakmalıyız " diye ![]() En iyi devir saati ve en iyi uygun vites seçeneği kulaktır ![]() Motorun sesiyle kulağımız bir bütün olmalıdır.Motor bize söyler ne zaman acıktığını ne zaman doyduğunu..Dinlemek çok önemlidir.Kontağı açtıktan sonra kapatana kadar kulağımızı vermeliyiz ki ne motor ne de cebimiz üzülmesin ![]() |
||
Can Düzyatan
1972 B rh + İzmir |
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
arac az yaksin istiyorsan ortalama 2000-2500 devir arasi vites degistirmek gerektiginini soyluyor surus ogretmenleri benzin dizel farketmez diyorlar |
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
|
elenor a katılıyorum..150 km ortalamam 5.1 lt..ortalama hız 50 küsür..
bu arada aracın turbosu neden değişmiş acaba?? |
||
206 feline 1.4 hdi 2006
|
||
![]() |
||
elenor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 323 |
|
|
||
206 HDİ 1,4
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz20
|
ARKADAŞLAR MERHABA. BEN 206 SW İSTEMİŞTİM VE EN SONUNDA 2006 1,4 HDİ BULDUM. İLK DEFA DİZEL BİNEK ARAÇ KULLANICAM. YORUMLARI OKUDUKÇA KAFAM KARIŞTI VİTES DEĞİŞTİRME DEVRİ VE SÜRÜŞ KALİTESİ AZ YAKIT TÜKETİMİ OLARAK TOPARLAYICI BİR BİLGİ YAZARSANIZ MEMNUN OLURUM. ARACIN TURBOSU YENİ DEĞİŞMİŞ. MOTOR İYİ DURUMDA KISA VE AÇIKLAYICI BİLGİLER İSTİYORUM ARKADAŞLAR, ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
![]() |
||
turkuaz 206SW 1.4HDİ
|
||
![]() |
||
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
|
1.4 HDİ..70 BG. ![]() |
||
206 feline 1.4 hdi 2006
|
||
![]() |
||
selcuk-307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selcuk-307
|
![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen selcuk-307 - 15 Ocak 2010 Saat 07:37 |
||
![]() |
||
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
|
ya benzinli arabanın gözünü seviyim ben.
|
||
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
||
![]() |
||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
1-2 arası 2250 3-4 3500 e çıkıyo ama onu söylemedim özür
|
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
![]() |
||
selenge ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
|
benimkisi 2000 motor 406, imanım gevriyor benzin yetiştirene kadar..2 viteste şehir içinde 3500 devirde seyir ederken bi boşluk bulduğumda gazı sonuna dek basıyosunn offfff..çok zevkli bu arabalar ya,,clio yorumuna bayıldım,,bide cliomuz var dizel,(1.5) ona bindiğimde attan inip eşşeğe binmiş gibi oluyorum kusura bakmayın:))
|
||
![]() |
||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
|
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
![]() |
||
selcuk-307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selcuk-307
|
ya onur benim arabam 307 XT otomatik benim arabam normalde 3000-3500 devir arsında vites değiştiriyor ama sen "otomatik araçlar normal kullanımda 2250 devirde vites yükseltir " demişsin acaba senin araban hangi model. vites aralıkları mı farklıki. yoksa benim şanzımanda mı bir sıkıntı var. Düzenleyen selcuk-307 - 15 Ocak 2010 Saat 00:31 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |