![]() |
|
Durum içler acısı ama malum gülüyoruz |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
TheEchoes ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2010 Konum: Beşiktaş / İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TheEchoes
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 Saat 22:29 |
|
hangi türkçe?
Bu noktada bazı istatistiklere de göz atmakta fayda var. Türk Dil Kurumu’nun internet ortamında yayımladığı ‘Güncel Türkçe Sözlük’ün en son verilerine göre Türk dili 23 farklı lisandan 14 bin 913 kelime almış. Kurumun yayımladığı Güncel Türkçe Sözlük’teki toplam kelime sayısı baz alındığında Türkçedeki yabancı kökenli kelime oranı beşte bir civarında. Arapça 6.463 kelimeyle birinci olurken, Sevgi Özel’in de dillendirdiği genel kanaatin aksine Farsça ikinci değil, üçüncü sırada yer alıyor. Fransızca, 5.225 kelimeyle 1.361 kelimelik Farsçanın neredeyse dört katı. Fransızcayı 586 kelimeyle İtalyanca ve 463 kelimeyle İngilizce takip ediyor.
alıntıdır |
||
Cennette huriler varmış, kara gözlü;
İçkinin de ordaymış en güzeli. Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz: Bak, bir yanda şarap, bir yanda sevgili. |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Türk dili bitmez.Yapılan son araştırmalara göre dilimizdeki bazı kelimelerle Sümer dilindeki bazı kelimeler benzer özelliklere sahip.Bir dilin yaşını öğrenmek için uygulanan kıstaslar bu benzerliğin rastlantıdan öte olduğunu gösteriyor.Dolayısıyla 5000 yıllık tarihi var dilimizin.
Gâfiller ne kadar uğraşsa boş. |
||
![]() |
||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() Düzenleyen HakanGokdemir - 04 Mayıs 2010 Saat 17:45 |
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Dilin korunması önemli olduğu kadar. Modernleştirilmesi ve geliştirilmeside çok önemlidir. Tabiki dilin gelişimi medeniyetin gelişimi ile paraleldir.
|
||
![]() |
||
Eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2009 Konum: İzmir - Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Kesinlikle, önemli olan bu detayların farkına varmak ona göre yaşam şekillendirmek..
|
||
![]() |
||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Eren bir kaç örnekte ben vermek isterim bu konuda,
"Dilini kaybetmiş bir millet,Yok olmaya mahkumdur..." Mustafa Kemal Atatürk.
"Türklerden nefret ediyorum.bu yüzden Türkler gelecek kuşağa ulaşmadan yok olmalıdır.bunun için,en kısa yol,Türkçe unsurunu yok etmektir..." General Albert Sidney Johnston. "Bir daha Türklerle savaşmadan önce,Türklerdeki Din,Dil,Aile,Vatan,Millet ve Birlik duygularının yok olup olmadığını iyice kontrol edin.Yoksa Türkleri savaşarak yenemezsiniz.." Albay Pierre Loti "Ben böyle bir ırkı daha önce görmedim.Bir ırk birbirine bu kadar mı bağlı olur?.Beyler Bu birlik bozulmadığı sürece,başarmayı hayal etmeyiniz..." General John B.Gordon "Türklerdeki olguyu gördünüz mü?.Türk anaları,evlatlarının siperde ölmesi için,saçlarına kına yakıyor!.Öyle günler getirmeliyiz ki,O evlatlar analarına isyan etmelidir'Türklerdeki aile birliği yok olmalıdır.."Robert Toombs.......... |
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
![]() |
||
Eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2009 Konum: İzmir - Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
sözüm ona modern dejenere tipler gb takılanlar çogaldı son dönemde malesef..general Albert sidney johnston ve daha nicesi gibi komutanların hemfikir oldukları geyigin öznesi de buydu aslında "Türkleri bitirmenin en iyi yolu Türkçeyi ve Türk aile yapısını yok etmektir" Dilimizin üzerinde oynanan oyunların farkında olan insanların oldugunu bilmek güzel..
Düzenleyen Eren - 29 Aralık 2009 Saat 02:07 |
||
![]() |
||
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
|
kardes paylasim icin tesekkurler yazdiklarinda bastan sona haklisin ama ben 1965 turkcesini anlamakta zorlaniyorum aslim yoruk'tur birazda koyluyum atalarimdan hic birinin 1960 istanbul turkcesiyle konustugunu sanmiyorum bence en iyisi 1975 turkcesi anlasilir 1995-2006 turkcesinide filimlerde duydum bizde bu sekilda konusan yoktur
![]() |
||
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
|
gülsem mi ağlasammı
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Ragnarok ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
|
Çok dikkat çekici olmuş. Malesef dilimizi ulaşacağı son nokta en aşağıdaki arkadaşlar. Ne yapsak boş.
|
||
Buğra
|
||
![]() |
||
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
|
hakan kesinlikle çok doğru bi noktaya temas etmişsin kardeşim.
ama bunların dışında ben yhaa,ciks,chilek vs gibi kelimelerle öküz Türkçesi konuşanlara daha çok sinir oluyorum
ben Türk'üm ve dilimin peşkeş çekilip oyuncak edilmesine KARŞI ÇIKIYORUM!!!
|
||
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Ben teşekkür ederim.
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
slowmotion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2009 Konum: Bursa/Nilufer Durum: Aktif Değil Mesajlar: 381 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slowmotion
|
bende ona takildim:)
hayir hic oyle bir talebim yok
tesekkur ederim
|
||
Nur * 206 XT
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Nur Hadi kardeşim sana takılmış, zaten konumuz dediğin gibi kullanıcı adı değil cümle kullanımları ile ilgili.
He bu arada kullanıcı adı ile ilgili aylar önce açtığım ve şuanda da sabit konu olan http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5655&title=kullanc-ad-deiiklik-talepleri inceleyebilirsin...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
slowmotion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2009 Konum: Bursa/Nilufer Durum: Aktif Değil Mesajlar: 381 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slowmotion
|
se''v''gili h_307 arkadasim;cumle icinde kullanmak ile kullanici adi olarak secmek ayni sey degil diye dusunuyorum ''v''e ayrica sende de bu tezatliklari gormek me''v''cut:)
nick=kullanici adi
o yuzden ne yapsak bilemiyorum
|
||
Nur * 206 XT
|
||
![]() |
||
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
|
nick ve yorum, zıt (tezat) olmuş...çüş falan oldum yane. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Amin Hadi kardeşim Amin.
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slowmotion
|
|
||
Nur * 206 XT
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Celalattin Hocam, asıl ben teşekkür ederim beni yalnız bırakmayıp desteklediğin için o kadar çok canımı sıkıyor ki bu durum anlatamam. Birde gülüyoruz bu halimize...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Nur ben teşekkür ederim, seni yanımda görmek mutlu etti beni.
|
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |