![]() |
|
2005 206 xt Otomatik Şanzuman Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 6> |
Yazar | ||
Özgürr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2014 Saat 15:51 |
|
Öncelikle merhaba. Peugeot 206 2000 model otomatik vites aracım var. Benim sorunum önceleri aracımda vites geçişleri (özellikle 1'den 2'ye geçerken) çok vuruntulu oluyordu ve kar ve spor ışıkları yanıp sönüyordu kontağı kapatıp açtıktan sonra problem bir süre ortadan kalkıyordu. Bu problemi pek umursamadım şu anda aracım hiçbir şekilde hareket etmiyor vites atmıyor. 1. ve 2.vitesin debriyaj balataları bitmiş dediler. Ortalama 2000-3500 TL arası masraf çıkacağını söylediler. Sizce bu rakam doğru mudur? Çıkma şanzıman mı mantıklı yoksa yaptırmak mı?
Teşekkürler.
|
||
![]() |
||
pecador ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
benim araçda da var aynı problem. henüz 48000km'de 206 XR BVA. 2001 model araç. sabah ve akşamları işe gidip gelirken hep aynı yerde vurma yapıyor, çekiş düşüyor, aracın sesi değşiyor biraz, kar ve spor ışıkları yanıp sönüyor. stop edip, yeniden çalıştırınca sorun çözülüyor. sadece sabah ve akşamları ilk 600 - 700m yol gittikten sonra yapıyor. pazartesiden beri sadece 2 defa yapmadı.
bu sorunu çözebilecek, selenoidlerin değişimi ve yağ değişimi yaptırabileceğim, işinden anlayan servis var mı Ankara'da? Görala benden önceki sahibi aynı sorun için götürmüş ama bir şey bulamamışlar.. başka bir özel ya da yetkili servis önerebilecek olan var mı? teşekkürler.
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Yağı değiştirdikten sonramı bu hatayı aldınız?
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
Sempatixl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sempatixl
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bende şanzuman sorunu yaşayan 307 xt OV kullanıcısıyım 3-4 gündür bip bip sesiyle birlikte kar ve spor mod uyarıları yanıp tire çıkıyor bu sorunu aynı yerde yapıyor sabah yokuş inerken az bir yokuş köprülü kavşak geçişinde yapıyor. Ama vurma çekişte sorun yaşamıyorum en azından ben öyle düşünüyorum stop edip çalıştırınca düzeliyor. Servise bilgisayara bağlattım yağ basınç sorunu aralıklı arıza diyor. sildirdim tekrar verdi servistekiler anlamadı şanzıman yağı yeni değişti 1 ay olmadı akis keçesi kaçırıyordu onunla beraber yağıda değiştirdim ondan sonra oldu sizce sorun valflermi eğer valflerse neden vuruntu olmuyor çekiş problemi anlayan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
bu arada peugeot berke' den geliyorum, bu şanzıman işi artık sorun çıkartmamak üzere bitmiştir, tecrübe ile sabittir,
bora arkadaşım bir yandan haklı ama eksik biliyor, peugeotun al4 şanzımanlarının sorunlu olduğu doğru ama revizyon vs gibi söylentiler tamamiyle yanlış.
bugün selenoidleri değiştirdim eski tip olanları çıkarıp yeni tip olanları ile değiştirdiler ve yaklaşık 80 km yol yaptım ve hiç bir sorun kalmadı,
eski tip selenoid kullanan arkadaşlar halen aynı sorunu yaşıyor ve işi bilmeyen özel şanzımancılar direk revizyon diyor buda araç sahibini araçdan soğutuyor. bu al4 şanzıman sıkıntıları %99 yeni tip selenoid değişimi ile hallediliyor. geriye keyfini sürmek kalıyor (:
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
o halatta sıkıntı vardır, çekip ittirerek vitesin konumunu belirliyor.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
boraa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: kdz ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
|
Kısa ve net bende otomatik pug kullanıcısıyım.bu araçarın otomatiği tamamiyle servisi zengin eder.otomatik kullanıpta ben %100 sorunsuzum diyen kullanıcı 1 veya 2 kişi görmedim.şu bir gerçek bu fiyatlar bu özellikteki araçlar diğer markalara göre iyi ama ne demişler : '' ucuz etin yahnisi yenmez ''..şimdi bazu kullanıcılar hemen:benim aracım sorunsuz araca bakarsan oda sana bakar derler ama hiç öyle değil.ustalarından duydum pug otomatik şanzımanlarda honda gibi veya alman arabaları gibi sağlam değil.ha benim aracımda otomatik bende memnun değilim.servisine yağına suyuna %100 takip eder bakarım.ama arıza verdiğindede şaşırmam ,şaşırmadımda.sonuçta bunu böyle bilerek kullanıyoruz.herkese kazasız belasız arızasız güzel günler.
![]() |
||
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :) |
||
![]() |
||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
|
||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
selonoid valf değişimi , filtre yağ vs. ona yaptırsam servise göre daha uygun olurmu acaba?
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Kesinlikle katılıyorum.İşinin ehli bir ustadır,ben en son gittiğimde içeride 2 tane Range Rover,1 volvo S40 bir Mercedes E200 komprasör vardı.Fiat,Renault,WV grubunu içine koymuyorum..
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
benimde gitmem gerekiyor valfler ve yağ değişimi için.
|
||
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
|
yarın gidecem bakalım inşallah indirimin ucu bizede dokunur. |
||
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
şanzımancı ismet i biliyorum oldukça meşhur bursada. Küçük sanayide dükkanınada gitmiştim. Dükkanının içini bir görseniz otomatik şanzıman mezarlığı gibiydi :))
|
||
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
|
Gittiğiniz usta İsmet ustamıydı?
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
mavixt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
şançelikte basıma gelen olayı paylasmak istiyorum arkadaslar.2010 da bu arızadan 2selenid+ basınç kaptorü yağ işçilik falan filan 1100 tl para verdim araba 2hafta çalıstı derken arıza tekrarladı.tekrar gittim ne garantiden yaptılar ne doğru dürüst ilgilendiler üstünede bu arabayı sat daha çok yara açmadan deyip moral bozdular. bende son çare küçük sanayide bi ustaya tekrar 2selenoidi deiştirtip 450 TL para verdim.ustanın dediği yağ seviyesinin doğru ayarlanmadığı işçiliği yapçak adamın orda olmadığıydı.gerçektende araba o ustadan sonra 1sene 15 bin km oldu tık demedi..bunları yaşamıs biri olarak diyorumki;; bence şançeliğe gitmeyin
|
||
![]() |
||
|
Otomatik şanzıman dışında evet. Şanzımanda sadece sorun selonoid valfler ise Şançelik de yaptırabilirsin.Eski tip den Borg-Warner a geçildiği için güncelleme yapmak şart. Ama selonoidlerin dışında bir problemin varsa seni hemen Şançeliğin arkasında küçük sanayide bir ustaya yönlendirebilirim. Yetkili servisler revizyon için şanzımanı söküp ona revizyon yaptırtıyor
![]() |
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
arakadaşında dediği gibi bağımsız bir kampanya düzenliyorlar muhtemelelen çünkü yine bir diğer yetkili servis NİLKAR 600 yt. gibi bir fiyat verdi ama artabileceğinide eklediler .
|
||
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
tavsiye edermisin yani ŞANÇELİK iği ?
|
||
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
|
Balıkesir de olmama rağmen sürekli gittiğim servistir,yıl içinde zaman zaman kendileri (peugeot kampanyaları dışında) kampanya yapıyorlar. Marmara bölgesi içinde tek geçeceğim ustalara sahipler.
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |