Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Duyurular, Şikayet, İstek ve Öneriler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ayarsız uzun far artık ağır kusur değil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ayarsız uzun far artık ağır kusur değil

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BurçUMUL Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 295
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BurçUMUL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ayarsız uzun far artık ağır kusur değil
    Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 Saat 08:43
Benada uzunlarım yüksek diye ağır kusur vermişlerdi . Serviste yaptırdım ve yaptırdığıma dair fatura aldım ancak öyle onay verdiler . İnanın değişen birşey yoktu farlarımda . Maksat kontrolün ne kadar sıkı olduğunu göstermek ama bence boş .  Paylaşımm için teşekkürler 2011 deki muayenede işime yarayacaktır .
Forever young by my gti
Yukarı Dön
deniz_206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
26 - Mayıs - 1987

Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008
Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 1353
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı deniz_206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 Saat 00:22
polis çevirince illaki bişeyden ceza yazıyo cam filmide albeni tabiiki ben sis lambalarım yanıyo diye 30 tl rüşvet verdim buda saçmalık bence fabrika koymuş sonuçta bu sis farlarını yani kısacası polis çevirdimi bişey buluyo kitliyo.
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68
Yukarı Dön
EMRE Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Haziran - 1982

Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2008
Konum: izmir
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 418
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EMRE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2009 Saat 23:35
paylaşım için saollasın konuyla alakası yok ama benim 2 hafif kusur var yaptırtmama gerek yok dediler biri motor şasesi okuyamadı ona verdi bide camlardaki filmlere verdi bi yerde okudum trafik polisi durdurdumu ceza yazabilirmiş hafif kusur oldugu için böyle bişey varmı ?
Yukarı Dön
hasimayaz Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 2422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2009 Saat 20:06
Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, motorlu araçlarda kısa farlardan sonra ayarsız uzun farları da “ağır kusur” olmaktan çıkardı. Bu kararla yollarda yapılan denetimlerde ayarsız uzun far nedeniyle ceza kesilemeyecek, araç muayenesinde engel çıkarılmayacak.

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nesip Kemaloğlu, araç muayenesindeki kusurların derecelendirilmesi ile ilgili tekrar bir çalışma yaptıklarını ve uzun farlardaki kusurların ağır kusur olmaktan çıkartılarak hafif kusur kapsamına alındığını söyledi.

Araç muayenelerindeki kusurları her hafta istatistiksel olarak değerlendirdiklerini anlatan Kemaloğlu, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Araçlardaki ağır kusurların yüzde 55-60'ını uzun farlarla ilgili kusurlar oluşturuyordu. Bu konuyu tekrar gözden geçirdik ve trafik güvenliği açısından uzun farlardaki kusurların çok olumsuz bir etki yarattığını düşünmediğimiz için hafif kusur kapsamına aldık.

Uygulamadaki kusur niteliklerini gelecek yıl tekrar değerlendirerek kusur gruplarında yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Eskiden araç muayeneleri ruhsat üzerinden sadece gözle yapılıyordu. Şu anda sistemde her noktanın kontrol edildiği bir araç muayenesi söz konusu.”

“AB MEVZUATI İLE FARKLILIK YARATTI” İDDİASI

Araç Muayenesi ve Fren Testleri konusunda Alman akreditasyon kurumu DAP ve TÜRKAK'tan akredite FRENTEKNİK Şirket Müdürü Alpay Lök ise “kararı doğru bulmadıklarını” söyledi. Lök, “Bu durum, farların servislerde kontrolü gereğini ortadan kaldırmıştır. Farı ayarlanmamış araçlar trafikte eskiden olduğu gibi tehlikeli olmaya devam edecek” iddiasında bulundu.

Yeni düzenlemenin, “Ulusal Araç Mevzuatı”ndaki “ayarsız uzun farların ağır kusur grubunda yer alması şeklindeki bir yanlışı düzelttiğini, ancak kısa farlarla ilgili mevcut bir yanlışı düzeltmediğini” savundu. Lök, “Son düzenleme daha hatalı bir sonuç doğurmuştur. Çünkü 'ayarsız kısa far' ve 'ayarsız uzun far'ın hafif kusur olmasıyla far kontrol ve ayar cihazı kullanılarak araçların farlarının servislerde kontrolü gereği ortadan kalkmıştır” dedi.

Lök, söz konusu düzenlemenin ardından “Far kontrol ve ayar cihazının da kullanımına da gerek kalmayacağını” öne sürerek, “bu cihazların da atıl duruma geleceği” görüşünü dile getirdi.

“Ayarsız kısa farların ağır kusur kapsamına alınmamasıyla Ulusal Araç Muayene Mevzuatı'nın AB Muayene Mevzuatı ile farklılık yarattığını” savunan Lök, muayeneden “ayarsız farla geçen araçların, trafikte de eskiden olduğu gibi tehlikeli olmaya devam edeceğini” iddia etti. Lök, uygulamanın araç muayenesinin güvenli bir şekilde yapılması beklentilerini de boşa çıkaracağını öne sürdü.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 85 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6413 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 171 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 455 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 367 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107541 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1607 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3238 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9861 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8967 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1076 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1165 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1681 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55604 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1428 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2606 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 284 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2820 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English