|
|
206 hararet ve stop sorunu |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ByYlmzZz
1. Vites
Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 144 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 206 hararet ve stop sorunuGönderim Zamanı: 15 Nisan 2022 Saat 03:03 |
Hocam fan rezistansı fanın her iki kademesine emri veren parça.eğer bozuksa tamamen, fan açmıyor.benim sornum bu parçanın değişimi ile tamamen çözüldü.
|
|
![]() |
|
KaraKurba
1. Vites
Kayıt Tarihi: 26 Mart 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı KaraKurba
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2022 Saat 15:00 |
|
uslu01 in cevabı doğru olabilir. Şikayetiniz ile de tam uyumlu. Motor gerçekten hararet yapmıyor olabilir.
|
|
![]() |
|
Ferhatglr
1. Vites
Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2022 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ferhatglr
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2022 Saat 13:03 |
|
sağolun hocam diğerleri de olmazsa dediğiniz gibi yaparım artık.
|
|
![]() |
|
uslu01
1. Vites
Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2022 Saat 23:13 |
|
Ustam öncelikle geçmiş olsun 2019 yılında benzer bir sorunla karşılaştım benimde aracım 206..baya bir parça değiştik baya bir uğraştık en son beyin değişince sorun çözüldü..benim sorunda yalancı hararetti yani normal giderken arabada hararet tavan yapıyor ve stop uyarısı alıyordum..beyin değişti ve sorun ortadan kalktı..belki yardımcı olur diye yazayım dedim
|
|
![]() |
|
Ferhatglr
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ferhatglr
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2022 Saat 12:59 |
|
Teşekkürler arkadaşlar
Ustaya gidip tekrar çözüm bulmaya çalışacağım dediklerinize göre
|
|
![]() |
|
KaraKurba
1. Vites
Kayıt Tarihi: 26 Mart 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı KaraKurba
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2022 Saat 06:48 |
|
Fan rezistansı fanın düşük hızda çalışmasını sağlıyor. Ben rezistans arızası nedeniyle hararet yapacağını düşünmüyorum. Soğutma sisteminde pas ve kir varsa bu soğutma performansını düşürür. Ayrıca soğutma radyatörünün dış kısmında da çamur birikiyor ve bu da soğutma performansını düşürüyor. Bunlara dikkat edilmeli. İsterseniz ben tamir edebilirim.
Düzenleyen KaraKurba - 13 Nisan 2022 Saat 06:49 |
|
![]() |
|
ByYlmzZz
1. Vites
Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 144 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2022 Saat 02:24 |
|
bu durumun aynısını yakın zamanda yaşadım.elleyince normal gibi hararet ama aslında gerçekten hararet yapıyormuş aracım.fan 2.kademede çalışmıyordu.tüm soğutma sistemine baktım(röle,devirdaim,hava,hortum,termostat vs.)ama bir türlü çözemedim.şehiriçinde sorun yok ama sabit otoban sürüşünde hararet bir anda en tepeye geliyordu, rampa aşağı bir yere denk gelip ayağımı gazdan çekincede hızla düşüyordu hararet..termostatımda sorun var düşüncesiyle değiştirdim etkisi oldu ama çözmedi.sorun fan resizstansından çıktı.parçayı söküp ölçüm yaptım fanın 2.kademesinin çalışmadığını anladım.yan sanayi de olsa bir rezistans taktım ve artık böyle bir srunum yok.
|
|
![]() |
|
Ferhatglr
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ferhatglr
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2022 Saat 19:25 |
|
Yok mudur arkadaşlar sorunun çözümünü bilen birisi
|
|
![]() |
|
Ferhatglr
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ferhatglr
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2022 Saat 13:17 |
|
Merhabalar
Aracım 206 xr 2001 model Yaşadığım sorun hakkında bilgisi olan var ise yardımlarını bekliyorum. Aracım ile uzun yola çıktığımda veya otoban gibi yerlere çıkınca ortalama 40 dk da bir hararet göstergesi aniden yükseliyor ve doğal olarak stop ikazı yanıyor. Ama şehir içinde normal yolda en az, trafikte ise orta seviyelerde en fazla hararet. Yani sorun gaz kesmeden 30 40 dk gidince yaşanıyor. İkaz durumunda kenara çekiyorum. Motor sıcaklığı el değecek kadar normal ve hatta su kapağını bile açacak seviyede oluyor. Fan bile açmamış oluyor sıcaklık artmadığından. Normal şehir içinde sıcaklık orta seviyedeyken park edince bakıyorum fan çalışıyor. Göstergede de sorun yok diye düşünüyorum. Ustalar yok şundan yok bundan diyor parça değiştire değiştire bıktım. Çoğu usta bişeyden anlamıyor parça değiştiriyor zaten. Havaya para atmaktan bıktım açıkçası. Bazı forumlarda elektriksel bir sorun deniyor ama tam neden kaynaklandığı yazılmıyor. Bilgisi deneyimi olan var ise desteklerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||