Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 hararet ve stop sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=51650
Tarih: 03 Kasım 2025 Saat 14:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: 206 hararet ve stop sorunu
Mesajı Yazan: Ferhatglr
Konu: 206 hararet ve stop sorunu
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2022 Saat 13:17
Merhabalar
Aracım 206 xr 2001 model
Yaşadığım sorun hakkında bilgisi olan var ise yardımlarını bekliyorum.
Aracım ile uzun yola çıktığımda veya otoban gibi yerlere çıkınca ortalama 40 dk da bir hararet göstergesi aniden yükseliyor ve doğal olarak stop ikazı yanıyor.
Ama şehir içinde normal yolda en az, trafikte ise orta seviyelerde en fazla hararet.
Yani sorun gaz kesmeden 30 40 dk gidince yaşanıyor.
İkaz durumunda kenara çekiyorum. Motor sıcaklığı el değecek kadar normal ve hatta su kapağını bile açacak seviyede oluyor. Fan bile açmamış oluyor sıcaklık artmadığından. Normal şehir içinde sıcaklık orta seviyedeyken park edince bakıyorum fan çalışıyor. Göstergede de sorun yok diye düşünüyorum. 
Ustalar yok şundan yok bundan diyor parça değiştire değiştire bıktım. Çoğu usta bişeyden anlamıyor parça değiştiriyor zaten. Havaya para atmaktan bıktım açıkçası.
Bazı forumlarda elektriksel bir sorun deniyor ama tam neden kaynaklandığı yazılmıyor. 
Bilgisi deneyimi olan var ise desteklerinizi bekliyorum. Teşekkürler.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ferhatglr
Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2022 Saat 19:25
Yok mudur arkadaşlar sorunun çözümünü bilen birisi


Mesajı Yazan: ByYlmzZz
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2022 Saat 02:24
bu durumun aynısını yakın zamanda yaşadım.elleyince normal gibi hararet ama aslında gerçekten hararet yapıyormuş aracım.fan 2.kademede çalışmıyordu.tüm soğutma sistemine baktım(röle,devirdaim,hava,hortum,termostat vs.)ama bir türlü çözemedim.şehiriçinde sorun yok ama sabit otoban sürüşünde hararet bir anda en tepeye geliyordu, rampa aşağı bir yere denk gelip ayağımı gazdan çekincede hızla düşüyordu hararet..termostatımda sorun var düşüncesiyle değiştirdim etkisi oldu ama çözmedi.sorun fan resizstansından çıktı.parçayı söküp ölçüm yaptım fanın 2.kademesinin çalışmadığını anladım.yan sanayi de olsa bir rezistans taktım ve artık böyle bir srunum yok.


Mesajı Yazan: KaraKurba
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2022 Saat 06:48
Fan rezistansı fanın düşük hızda çalışmasını sağlıyor. Ben rezistans arızası nedeniyle hararet yapacağını düşünmüyorum. Soğutma sisteminde pas ve kir varsa bu soğutma performansını düşürür. Ayrıca soğutma radyatörünün dış kısmında da çamur birikiyor ve bu da soğutma performansını düşürüyor. Bunlara dikkat edilmeli. İsterseniz ben tamir edebilirim. 


Mesajı Yazan: Ferhatglr
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2022 Saat 12:59
Teşekkürler arkadaşlar
Ustaya gidip tekrar çözüm bulmaya çalışacağım dediklerinize göre 


Mesajı Yazan: uslu01
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2022 Saat 23:13
Ustam öncelikle geçmiş olsun 2019 yılında benzer bir sorunla karşılaştım benimde aracım 206..baya bir parça değiştik baya bir uğraştık en son beyin değişince sorun çözüldü..benim sorunda yalancı hararetti yani normal giderken arabada hararet tavan yapıyor ve stop uyarısı alıyordum..beyin değişti ve sorun ortadan kalktı..belki yardımcı olur diye yazayım dedim


Mesajı Yazan: Ferhatglr
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2022 Saat 13:03
sağolun hocam diğerleri de olmazsa dediğiniz gibi yaparım artık.


Mesajı Yazan: KaraKurba
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2022 Saat 15:00
uslu01 in cevabı doğru olabilir. Şikayetiniz ile de tam uyumlu. Motor gerçekten hararet yapmıyor olabilir. 


Mesajı Yazan: ByYlmzZz
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2022 Saat 03:03
Orjinalini yazan: KaraKurba KaraKurba Yazdı:

Fan rezistansı fanın düşük hızda çalışmasını sağlıyor. Ben rezistans arızası nedeniyle hararet yapacağını düşünmüyorum. Soğutma sisteminde pas ve kir varsa bu soğutma performansını düşürür. Ayrıca soğutma radyatörünün dış kısmında da çamur birikiyor ve bu da soğutma performansını düşürüyor. Bunlara dikkat edilmeli. İsterseniz ben tamir edebilirim. 

Hocam fan rezistansı fanın her iki kademesine emri veren parça.eğer bozuksa tamamen, fan açmıyor.benim sornum bu parçanın değişimi ile tamamen çözüldü.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net