|
Rolanti |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||||
RP393
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2018 Saat 23:06 |
|||
Ya soketi cikmistir yada daha önceden söküldü ise yerine tam oturmamış, civatası sıkılmamış olabilir. Çözülmesine sevindim.
|
||||
kayaca
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2017 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
adam rolanti valfinin ordan bi yeri oynadı o sırada sen bak dedi devir saatine ne yaptıysa malzeme değiştirmeden düzeldi 10 liraya hallettim simdi 10 numara oldu abi dedim ne yaptın yaptım bi şeyler sen bi dene olmazsa rolanti valfisini değiştirelim dedi hala inanamadım simdi söylersem üzülürsün dedi anlamadım ama arac 10 numara oldu valla
|
||||
kayaca
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2017 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
benimki stop etmiyor devir saatini düsürüyor 600 e kadar sonra topluyor tek sıkıntım bu yokus asagı veya yokus yukarı kalkarken araba deviri düsürüp kaldırıyor
|
||||
sivasli
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2017 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
nasil normal dedi anlamadimki fan acinca araba stop mu eder ben degistirdim rolanti motorunu bende hicbi ise yaramadi bosa parcaya 100tl verdim bir iscilik adaptasyon falan fuzuli gitti umarim sende duzelir sonucu paylasirsan iyi sevinirim.
|
||||
RP393
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Rölanti motorunu sökünce yuvasının içini bir bez ile parmağınızı sokup temizlemeyi unutmayın. İnşallah sorun çözülür.
|
||||
kayaca
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
elektrikcimi aradım demin dedim direksiyonu cevirince fan acınca arabanın rolantisi düsüyor dedim normal dedi ama dedim stop edecek şekilde toplayamıyor dedim o da rolanti motorundan yapar dedi gel hallederim dedi dedim hararet müşürü falan yapar mı dedim veya bogaz kelebeginden yok dedi dalgalanma olmuyor dedi direk arac toplayamadıgı icin olur dedi o da rolanti motoru dedi dedim az bi rolanti dalgalanması oluyor dedim o kadar da olsun dedi :)
|
||||
sivasli
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2017 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
tmm hocam saolasin onada baktiriyim saolasin valla candan bezdiriyor her isikta stop ediyor kafasina gore kaza yaptiracak birde hep bi tedirginlikle arabadanda zevk alinmiyor
|
||||
Huseyin duman81
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2018 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Huseyin duman81
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|||
bende aynı sıkıntı var dı, motor un üstünde hararet muşuru var. Onu değiştirdik, olay çözüldü. 50 tl lik bi ıscilik
|
||||
sivasli
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
daha once hava aliyordu kubulatir contasi mi ne degisti ondan sonra motor titremesi falan gecti fan calisana kadar duzen cok iyi ama fan devreye girince lpgde rolantide durmuyor kesin stop ediyor. Lpg servisi benzinde duzgun calismasi lazim ypksa olmaz diyor benzindede stop etmiyor ama devir surekli dalgalaniyor zar zor stop etmeden kurtariyor. Atesleme soeunu olur mu acaba lpg icin iridyum bujiler varmis ondan falan mi alsam
|
||||
RP393
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Sizin araçta bir yerden hava alıyor gibi geldi bana. Önce bunu kontrol edin.Ardindan benzin enjeksiyon süresi ile LPG enjeksiyon sürelerini olabildiği kadar yaklaştırın.iyi bir LPG servisi halleder.
|
||||
sivasli
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
ben rolanti moturu map sensoru değişti m kelebekte temizlendi ama hic değişiklik yok. Birinin markası bosh digeride martelli maregni oyle biseydi. Aldiklarimda bozuksa bilmiyorum guc yetersiz kaliyor bi türlü anlayamadim yaptiramadimda fan açınca rezillik basliyor.
|
||||
kayaca
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
anladım hocam bu bogaz kelebegi icin soguk olması falan gerekiyor diyorlar var mı öyle bi şey ? işte arızanın kesin su dedigim gibi olsa tamam değiştirem diyecem ama o da degilse bosu bosuna masraf etmis olacam
|
||||
RP393
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Hayır sadece boğaz kelebeği sökülüp takılırsa bilgisayar da kalibrasyon gerekiyor. Katalizör bende de boş onun bir zararı olmaz bu konuda. Rölanti motorunun mekabik yani oynar kısmı temizlenirse düzelebilir. Olmaz ise elektronik yani kart kısmı arızalı olabilir. Bu durumda da yenisi ile değiştirilir. Kesinlikle orijinal olsun.
|
||||
kayaca
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
bu malzemeyi cıkarıp veya temizleyince tekrardan cihaza bağlatmam gerekecek mi ? akısmetre icin falan bir de benim katalizörüm boş bundan dolayı da yapar mı diye düsünüyorum fazla gaz cıkmasından dolayı ayarlayamıyor olabilirm i ?
|
||||
RP393
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Fan açınca, cam açınca yada direksiyon çevirince alternatorden çekilen akım arttığı için rölanti de bir miktar artar bu normaldir. Fakat pek hissettirmeden artması gerekiyor. Eğer sallantı stop etme gibi durumlar oluyor ise rölanti valfi kirlidir. Geç tepki verir yada vermez stop eder. Dediğim gibi temizlemeyi bir deneyin. Hatta başlamışken boğaz kelebeğini de temizleyin. Boğaz kelebeği girişini sökün aracı çalıştırın kelebek ten içeri balata spreyi sıkın aynı zamanda gaz vererek kelebeği aç kapa yapın . Rölanti valfi de emme manifoldu üzerinde arkaya bakıyor . 2 tane tork civatasi var sökmek kolay. Kolay gelsin.
|
||||
kayaca
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
bu aracın rolanti valfisi nerede ? benim yüzde %90 ondan kaynaklanıyor cünkü bi de sunu fark ettim arac dururken camları acınca falan rolantiyi düsürüyor sanki elektrik yetmiyor gibime geliyor bi yandan direksiyon cevirince rolanti düsüyor elektrikle alakalı bi durumu var da ne acaba bujileri yeni değişti enjeksiyonlar temizlendi başka ne etken olabilir acaba şarj dinamosu desem ölçtürdüm hic sıkıntısı yok akü desem alakası olmaz diye düsünüyorum araba elektrik üretiyo ama elektirigi güçlü üretemediği veya eksik kaldıgında bu oluyor sanırım
|
||||
littlenikksay
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2017 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı littlenikksay
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|||
Benim aracımda da ilk çalıştırdığımda rolanti dalgalanması oluyodu araç stop edicek gibi oluyodu kelebeği balata temizleyici ile güzelce temizleyip sildim düzeldi
|
||||
206 1.6 XT 110HP
|
||||
sivasli
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
hocam bendeki biraz farklı vites gecisi degil. Isiklara gittin durmuyor surekli devir gel git yapiyor sonunda stop ediyor ama bu sadece fan calistigi zaman oluyor fan calismazsa benzin veya lpg farketmeksizin sorunsuz calisiyor. Benzinde fan calisinca stopda etmiyor ama asiri dalgalaniyor yani gücü ayarliyamiyor bisey yetersiz kaliyor.
|
||||
RP393
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
206 1.6 aracım bir süre yattıktan sonra başıma geldi. Rölanti valfini balata spreyi ile temizleyince düzelmişti. Kelebek olsa sürekli oynar. Rölanti valfinde vites geçişinde boşa atınca dibe inip geri çıkıyor. Temizlemeyi deneyin öncelikle. Kolay gelsin.
|
||||
sivasli
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
cvp icin tskler malesef sorunda aslinda bu ya gercekten anlayan usta yok yada zamanlari cok degerli zaman harcamiyorlar para sirasina gore degistirecem artik soyledigin parcalari. Ama performansda cok dusuk patirti falanda cogaldi bujiler degistikten sonra normal mi boyle olmasi lazım onuda bilmiyorum ama performans suan hic iyi değil.
|
||||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |