|
508 Kullanım Teknikleri Hakkında |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
KA3434
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2018 Saat 14:50 |
tekrar teşekkürler hocam bu konuyu burada açmak doğru mu bilmiyorum ama küçük bir konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum. Araçtan bazen çalıştıktan 10 saniye sonra rölantide iken bazen de trafikte vites değiştirirken sanki robottan geldiğini tahmin ettiğim böyle 3 - 5 saniye süren ince bir ses duyuyorum (biyonik bir robot sesi gibi ince bir ses ) bu durum acaba normal mi yoksa böyle bir sesin asla gelmemesi mi gerekiyor ? Cevaplarınız için çok teşekkürler..
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ilk çalıştırmada normal hocam park halinde belli bir süre sonra yani motor ısınınca düşer. sıkıntı yok
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
KA3434
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2018 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hoşbulduk hocam öncelikle çok teşekkür ederim detaylı cevaplarınız için aracı kullandıkça ve yavaş yavaş alışmaya başladıkça cevaplarda belirttiğiniz hususları anlamaya başladım. Vibrasyon yoktu ama biraz sarsıntılı çalışıyordu bakımını yaptırdığımızda sarsıntı kayboldu. Bir sorum daha olcak ama araç park halinde çalışırken ve vites N konumunda iken devir saatin 1' e yakın bir değerde olması normal mi ? Yani 0,8 gibi bir göstergede duruyor
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. sorularınızın cevaplarına gelince
1-çok uzun ise getirme 60-70 sn yana ısışlarda a dan n ye getirmenizde bir sıkıntı olmaz. hocam unutmadan zaten araçlar bu hususlar göz önüne alarak tasarlanıyor. 2-çok ağır trafikte sürekli öyle oynarsanız şanzumanı yorarsınız hocam. Baskı balatanızın ömrünü daha da kısaltırsınız. 3-yapmam hocam neden derseniz araç hızlanıp trafi biraz açıldığınız da 40-50 km hıza çıktıgınızda aracı vitese alacaksınız bu durumda şazuman karasızlaşacaktır. vuruntu yada başka bir probleme yol açabilir. 4-bu durum genelde şazuman yüke bindiği için motor freni yaptırır düşük hızlarda siz mesela gaza yüklenirseniz vites geçişleri daha rahat olacaktır. f1 kullanmanızda bir sıkıntı oluşturmaz. 5-şazuman sıkıntısı oluşturmaz ama yakıt tükeminizi artırır. 6-motor eğer çok fazla sarsıntılı çalaşıyorsa ve vibrasyon çok fazla ise motor kulakları ve şazuman takozuna baktırın. |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Muhtemelen motorla alakalı bir durum çünkü n de şanzımanda yük olmaz. Pekçok nedeni olabilir motor yağından tutun motor kulağına kadar,yakıt kalitesine egzoz sistemine kadar herşey olabilir. |
|
KA3434
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tesekkur ederim detayli bir sekilde cevaplandirdiginiz icin peki siz de arac rolantide n de calisirken hafif bir titreme yapiyor muydu ? Bunun bir cok sebebi olabilir aslinda ama boyle bir sorunu cozdunuz mu daha once ?
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
508 kullanmadim ama otomatik arac kullaniyorum uzun zamandir.
Işıklarda beklerken baktiniz en az 30 40 saniye var N ye alabilirsiniz. Ama trafikte dur kalk dur kalk yaparken n ye almayın. Çok oynamaya gelmez vites pozisyon salterinin arıza yapma ihtimali artar. Kesinlikle 1 metre dahi gidecek olsanız. Hareket halinde n ye almayın. Manuel olarak vitesi f1 ile degistirmenin sıkıntısı olmaz. Spor mod ile sürekli kullanmak cebinize zarar. Araç geç vites değiştireceği için fazla yakar. Sanziman daha çok yıpranır. En saglam bilgi araçların kullanım klavuzunda yazar. Okumanızı tavsiye ederim. |
|
KA3434
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar merhabalar,
Aranıza yeni katılıyorum 2013 model 508 dizel otomatik araç sahibiyim. Öncelikle daha önce bir çok marka ve model araç kullandım ve 508' in gerçekten bir çok konuda üstün ve tatmin edici bir yapısı var fakat aşağıdaki konularda tecrübeli arkadaşlar eğer yardımcı olursa çok memnun olurum; (daha önce benzer konu açıldı ise lütfen kusura bakmayın)
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |