![]() |
|
dizel için önderileriniz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
PARADOSK3327 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2015 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı PARADOSK3327
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2017 Saat 10:59 |
Öneriler için teşekkürler arkadaşlar
|
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Valla bilmiyorum. Biz uyguluyoruz tamam güzel motor ses yok çekiş iyi. Adam uygulamıyor onun da çekişi iyi ses yok sorun yok. :) uzun vadede görmek lazım. O uzun vadeyi de hiç göremedik :)
|
|
![]() |
|
uzunca961 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senin dediklerinin hepsini genel manada bende yapıyorum. Genelde acemilerin yaptığı kontak açar açmaz gaza basar gider dururken hemen kontak kapatır iner arabadan deriz ama bunu abim bile yapıyor. Hatta aşmış bizimki uzun yanan trafik lambasında kırmızıya rasgelecekse daha durmadan kontak kapatır araba boşta bira daha ilerler ışıkta öyle durur sonra kontak açar devam eder. Peki bu adamın motor 200k gidermi sence ![]() Markalar çok fazla ısıtma konusunda tavsiyede bulunmuyor. Sadece tecrübelere dayanarak biz bunları uyguluyoruz.
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
@Oktkor birşey diyemeyeceğim ben de en son kontağı kapatırım 30 saniye falan sürer
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Ben çok seviyorum arabamı inesim gelmiyor. 😃 Cüzdan anahtar telefon gözlük kemer vs derken yarım dakika falan oluyordur. En fazla 2 krş farkeder. |
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Dizel zaten yokuşta zorlanmayacaktır 1.4 dizel bile nefis yokuş çıkar..
Soğuk motor benzin dizel farketmez sıkışınca sekmanları sıyırır.. 500 000 gidecek motor 200 000 bile gitmez.. Zaten kimse dikkat etmiyor böyle şeylere sonra arabalar 100 000 km de motor yiyor.. Ben motor sıcaksa benzinli gibi kullanırım, yol varsa hiç acımam köklerim genelde gazı.. Motor durdururken bekleme işine gelince motoru sıkıştırıp kullanırken bir anda kontağı kapatmak zarar verebilir.. En büyük olabiliecek şey, turbo yüksek devirde dönerken motoru durdurunca yağlama kesilip turbonun yavaşlayıp durmasına kadar milini sıyırması.. Bu defalarca yapılırsa mil boşluğu olur ki o ayrı bir konu başlığı.. Yani motoru durdurmadan önce de birkaç saniye beklemenin faydası olur.. Ama @Oktkor durdurmadan önce 1 dk fazla gibi bence, sadece mazot yakarsın.. Turbonun yavaşlaması gaza basıp bırakınca bile 3-5 saniye sürüyor.. |
|
![]() |
|
Ben stop etmeden 1 dakika beklerim çalıştırınca beklerim, soğukken devir yapmam vs falan... Arkadaş var araba durmadan kontağı kapatır, olduğunca basar, eşek gibi kullanır.
Fark? Yok. |
|
![]() |
|
PARADOSK3327 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2015 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı PARADOSK3327
ama benzinlide hiç dikkat etmez idim direk uçuş modu inan yokuşlarda zorlama felan sorun yok idi ama dizelde korkuyorum açıkcası
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
İlk çalıştırmada hava soğuksa çalıştırıp en az 1 dk gaza basmadan bekle, hava güzel gibiyse 10 saniye en az bekle.. Sonra kalk git.. (Turbo ve sekman ömrünü uzatır)
Motor soğukken fazla sıkıştırmamaya çalış.. Dizelin torku yüksek olduğu için gereksiz yere 3-4 bin devirlere çıkma.. (Hem de yakıt az olur).. Mazotu hep aynı yerden almaya çalış, ucuz mazotlara kanıp arabana yağ doldurtma.. Güzel bir ses sistemin varsa motor sesi de rahatsız etmez rahat edersin ![]() Düzenleme: Aslında bunların hepsi benzinliler için de geçerli.. Boşa yazmışım gibi geldi.. Düzenleyen ggitaristt - 14 Kasım 2017 Saat 15:07 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı PARADOSK3327
merhabalar 207 1.4 hdı 2009 model araç için ve yahut gelen anlamda dizel kullanımında önderileriniz nedir daha önce sürekli lpg li araç kullandım
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |